You are currently viewing Ajándék-azt kérded, az meg mi? 3 tipp, hogy Téged is meglepjen a Párod

Ajándék-azt kérded, az meg mi? 3 tipp, hogy Téged is meglepjen a Párod

A rózsaszín köd már elmúlt a kapcsolatból és ha nincs éppen szülinapod, esetleg évfordulótok, akkor sosem kapsz ajándékot a Párodtól?

A puffogás, a másik hibáztatása, a támadás mindenkinek könnyen megy. Te legyél más! Találj jobb megoldást!
Gondold végig a következő néhány dolgot, talán lesz értelme, hatása…:

1.Te mikor lepted meg őt?

Van az a mondás, hogy kölcsön kenyér …, azt gondolom, hogy ha adsz, adsz, (na, nem a végtelenségig persze) akkor azt vissza fogod kapni. Előbb vagy utóbb visszajár majd az a kedvesség, amit te belefektetsz a kapcsolatba. Lehet ez egy mosoly, egy-egy bók, egy kis szívesség, de lehet ez egy meglepetés, egy tárgyi ajándék is, amire vágysz. Legyél szemfüles, vedd észre, ő mire vágyik, mi az, amiről sokat beszél. Ahelyett, hogy követelőznél, morognál, lepd meg először (vagy többször is) te őt!

2.Tudsz úgy nézni rá, mint
a kapcsolat legelején – és fordítva?

Most főleg a fordítva a lényeg, vagyis hogy te ne legyél sárkány otthon, ne korhold folyton, lássa benned, rajtad azt a valakit, akibe anno beleszeretett. Beszélj vele kedvesen, bújj hozzá, mutasd ki, hogy szereted. Ismerned kell a szeretetnyelvét, hogy számára, mi az, ami igazán fontos: a kedves, elismerő szavak vagy egy finom vacsora, mint közös időtöltés esne jól neki? Esetleg megmasszírozhatnád vagy levehetnéd a válláról a terhet és csinálj meg valamit helyette, amit egyébként ő szokott. Az is lehet, hogy ő is egy-egy apró ajándékra vágyik néha.
Beszélgessetek, ne csak annyit kérdezz, milyen volt a napod, hanem biztasd, hogy meséljen. Készítsd a kedvencét, kártyázzatok, társasozzatok, ha jó az idő, menjetek piknikezni, nézzétek együtt a felhőket. Egy túra közben is jót lehet beszélgetni, közös múltról, jelenről, jövőről…

3. És ha kérnéd?

Mi, nők tudjuk ezt ügyesen, trükkösen, csak 1-1 szót elejtve, esetleg egy megnyitott böngészőt is észrevehet a Párod, vagy képeket, amiket különösen sokat nézegetsz.. Ebből, -ha figyel rád- tudni fogja, mire vágysz. Ám nem árt néha az sem, ha konkrétan kimondjuk, -esetleg egyenesen ráírjuk a bevásárlási listára. Na, nem nagy dolgokra gondolok, de ha tulipánra vágysz vagy egy töltött csokira, írd fel a lista végére. Egyébként semmiképp sem követelőzés legyen részedről, csak mondd el, mennyire vágysz rá és milyen kedves lenne tőle, ha esetleg meglepne vele. Ne tedd hozzá, hogy a múltkor én is vettem neked ajándékot…!

A klassz kapcsolatért tenni kell!

Odafigyelés. Ennyi az egész. Oda-vissza. Különben nem működik. Nincs értelme várni a sült galambot, ami majd az öledbe pottyan. Nem érdemes duzzogni sem. Tudom, ajándékot kapni jó. (ahogy adni is! ) Fogsz is kapni!

Adj egy kis időt a Párodnak, legyél vele figyelmes, kedveskedj neki, és meglátod viszonozni fogja. Ha továbbra sem kapod meg a vágyott ajándékot, mindenképp tartsd szem előtt:

Ha annyira nagyon szeretnéd azt a valamit, vedd meg magadnak! Megérdemled!

Deák-Ember Ágnes
Csak Csináld – Magadért

(kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?