You are currently viewing Engedd meg, hogy leckéket adjak neked az érzelmekből!

Engedd meg, hogy leckéket adjak neked az érzelmekből!

Olyan táncba hívlak téged, amit most még a legvadabb álmaidban sem tudsz elképzelni. Ez a tánc tele van tűzzel, szenvedéllyel, lelki világokat megrengető viharokkal. Érezni annyit jelent: élni.

Tudom, egy kicsit félelmetesnek hangzik és szívesebben maradnál a rozoga, sivár, szürke kis viskódban, amit biztonságosnak hiszel. Add a kezedet, engedd magadat vezetni és olyan leckéket kapsz az érzelmekből, hogy utána soha többé nem akarsz majd vissza bújni a vackodba.

Azt tanították neked, hogy ne sírj? Mindig légy erős? Soha ne mutasd ki az érzelmeidet, mert egy igazi férfi nem teszi? Mielőtt belépnél velem az érzelmek táncparkettjére, el kell engedned ezeket a hiedelmeket. Hagyd a küszöbön a gondolataidat, amelyek leginkább egy pár elnyűtt cipőre emlékeztetnek, és mezítláb, szabadon lépj be a termembe.

Ne félj, bízz bennem!

Ürítsd ki az elmédet, és csak halld meg a szívedben feltörni vágyó dalokat, mivel azok a te érzéseid! És egy-két-há…

Érzem minden lépésedben a bizonytalanságot. Nem erre tanítottak a szüleid. Más viselkedésmintát sajátítottál el. Visszafogottnak, kimértnek kellene lenned. Látom a küzdelmet a szemedben: nem szabad kimutatnom. Tilos beszélnem róluk. Erőt és magabiztosságot kell sugároznom.

Ugyan már te csacsi, hogy akarod ezt kivitelezni, ha közben határokat szabsz magadnak? Hogyha nem lehetsz önmagad, mert a Jégkirály szerepébe próbálsz belepasszírozódni?

Hidd el nekem, akkor leszel valódi férfi, ha őszinte vagy és vállalod magadat.

Mikor rád nézek, egy börtönbe zárt tigrist látok, aki egész életében fogságban élt és nem meri elhagyni a zárkáját, holott az ösztönei azt súgják: rohanj! Azt mondod, jó így neked, de én látom az igazat: szenvedsz.

Tudod mi a különbség közöttünk? Én szabad vagyok. Boldogan, felszabadultan élem meg és mutatom ki az érzéseimet. Te azt mondod: ez gyengeség, szerintem viszont bátorság. Nem árulok zsákbamacskát, nem játszmázom, nyitott könyv vagyok a számodra és ugye, milyen jó? Nem kell találgatnod, mit érzek, hiszen elmondom őket magamtól. Ezzel teszek jót a lelkemmel és veled is. Nincsenek a szőnyeg alá söpört porsérelmek, koszfélelmek, amik megbetegíthetnének engem vagy a kapcsolatunkat.

Gyere, tanuld meg az alapokat és kapcsolódj velem! Gyújtsunk gyertyát, igyunk egy pohár bort és beszélgessünk! Csak kezdetben lesz nehéz és furcsa, de idővel bele fogsz jönni. Ugyanis ez a természetes állapota az embernek. A szabad önkifejezés.

Mellettem bátran beszélhetsz az érzéseidről, legyenek jók vagy rosszak.

Őszinte érdeklődéssel és megértéssel fogadom őket. Ezt teszik az érett nők és férfiak, értő figyelemmel fordulnak egymáshoz, ugyanis a kapcsolatépítés a lélek ápolásával kezdődik.

Gyakoroljunk! Hosszú út áll még előttünk, és te nem vagy reménytelen eset. Nagyszerű érzelemtáncos lesz belőled, ha ráérzel az ízére. Itt vagyok, fogom a kezedet és végtelen türelemmel mutatom meg neked újra meg újra a lépéseket. Ez a dolgom. Ez minden nő feladata, mert sokkal érzékenyebbek vagyunk, mint ti és minket nem tiltottak el az érzés szabadságától.

Segítek a saját érzéseid megértésében és újakat mutatok neked. Ne aggódj, el fog jönni az a nap, amikor nem kell majd agyalni a lépéseken, hanem természetessé válnak és akkor végre olyan harmonikus lesz a táncunk, mint a víz felszínén egymást követő hullámok.

Wadolowski-Balogh Orsolya

(kezdőkép: Unsplash)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Ehhez a bejegyzéshez egy hozzászólás érkezett.

  1. Кирилл

    Minden egyes gyakorlat csupan nehany percet igenyel, viszont teljes figyelmedet koveteli meg. Ezt nem kell becsukott szemmel vagezned, noha amennyiben az a megfelelo mod ra, az is hasznos. Gyakorlatodat egy massal valo tarsalgas kozepette is meg lehet tenni. Tulajdonkeppen, viszonylag keves olyan helyzet van, ahol ezt az onelemzo pillanatot ne lehetne beiktatni es elvegezni. A gyakorlat soran egyszeruen csak keredezd meg magadtol, “Hogyan is erzek most”? es “Mit is csinalok most”?   Csak ennyirol van szo. Azutan erezd at hogy kell-e valamit tenned amit eppen nem csinalsz. Ha nincs javitasokra szukseg, csak folytasd a magad dolgat. Ha viszont akadnak javitasra szorulo dolgok, vegezd el azokat a leheto legcelszerubben. Engedd hogy bensod vezereljen, amit meg is fog tenni, amennyiben nem impulzusoktol, felelemtol vagy ambiciotol vagy vezerelve. Forditsd ezt a napot onmagad megfigyelesere.

Vélemény, hozzászólás?