You are currently viewing Ha nem tudok aludni, mindig átölelsz és már álmodom is

Ha nem tudok aludni, mindig átölelsz és már álmodom is

Vannak éjszakák, amikor nem látogat meg az álommanó. Ilyenkor nem nehezülnek el a pilláim. Hosszú órákon keresztül virrasztok. Rád gondolok. Felidézem az arcod, a hangod.

Úgy tűnik, csak egy novellában olvastam mindent, ami köztünk történt. Vagy filmen néztem, amiből képkockák villannak be. Amikor először láttam a mosolyod, amikor először akadt össze a tekintetünk. Az első érintés és az első ölelés melegsége. Az átcsevegett éjszaka emléke és az átcsetelt nappalok figyelme és törődése.  A képzeletem játszik velem? Vagy tényleg megtörtént minden?

Vannak éjszakák, amikor nem kapcsol ki az agyam. Rád gondolok. Eszembe jut a mosolyod és a szeretetteljes szavaid. Olyan közelinek tűnsz! Úgy érzem, ha kinyújtom a kezem, elérlek.  Megérintelek és érzem, hogy mellettem vagy. Hallgatom, ahogy lélegzel.

Akkor minden valóságosnak tűnik.

Magam előtt látom, ahogy a szemembe néztél akkor.  Kezemen érzem kezedet.  Felidézem, amit mondtál az ölelésedről: „Ha szomorú leszel, meríts erőt belőle, mert tele volt szeretettel és gyengédséggel.”  Most itt fekszem álmatlanul és az egyedüllét érzése kínoz.  Hiányzol. Elképzelem, ahogy átölelsz. Szinte érezlek.

Az álommanó besettenkedik a szobámba. A pilláim elnehezülnek. Érzem, ahogy karod féltőn átfonja testem és hallom a hangod: „Meríts erőt belőle, mert tele van szeretettel és gyengédséggel… szeretettel… gyengédséggel…

Csilaxi

(kezdőkép: unsplash)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?