Ki vagy mi változtathatja meg az életedet?

Úgy tűnik erős mondatnak számít, ha azt mondod, valami megváltoztatta az életedet. Csak felelősséggel állíthatsz ilyet, mert benne van, hogy ezáltal majd mások is követnek.

Régen sokan kérdezték Balival kapcsolatban, hogy látják, hogy nekem mennyit segített, vajon nekik is jó lenne-e, ha elutaznának?

Sosem mondtam, hogy egyértelműen igen, hiszen nem biztos, hogy ugyanazt éli meg más, amit én éltem. Nekem menekülés volt az itteni életemből, sose tagadtam, ennek ellenére persze, hogy segített. Abból, hogy itthon egy estét sem bírtam egyedül tölteni, elkerültem a Föld másik felére tök egyedül. Néha, amikor ebbe ott belegondoltam, forgott alattam a föld.

Félelmetes volt. De túléltem, sőt. Megtörtént a változás.

Ha csak a blogokat olvasgattam volna utazókról, vagy csak pszichológiai könyveket arról, hogyan oldd a szorongásod, valószínű, még mindig ott molyolnék az ezerféle stikkemmel, és becsavarodtam volna.

Tök jók a motivációs előadások, meg tök jó másoktól inspirálódni, de ha beleragadsz ebbe, a világon semmi nem fog változni. Vagy csak rosszabb lesz, mert egyre nő majd benned a feszültség, hogy másoknak miért sikerül, másoknak miért jobb az élete (lehet, hogy csak a social-lenyomata, persze).

Az életed attól változik meg, ha látsz egy követendő példát magad előtt, vagy van egy víziód, ami éltet, és aztán akár másoktól inspirálódva, akár tisztán belső késztetésből elkezded megtenni a lépéseket.

Nem kell elhinned, hogy meg tudod csinálni, mert a hited magadban majd menet közben jön meg.

Nem kell látnod előre az összes lépést, koncentrálj mindig csak a következőre, és amikor mozgásba lendülsz a változás elindul.

Amikor azt mondom, hogy az elmúlt időszakban megváltozott az életem, az nem azért volt, mert „motivációs trénereket” hallgattam (egyet sem ismerek, vagy követek), hanem mert elmozdultam a megrekedtségből, mert nem maradtam egy helyben.

Az energia, az indíttatás lehet, hogy a motivációból születik meg, de abból transzformáció csak a cselekvéssel lesz.

Marosvölgyi Andrea
Transzformációs coach

(kezdőkép: Pixabay)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük