You are currently viewing Küzdelem a párkapcsolatért, hogyan mentsük, ha van mit

Küzdelem a párkapcsolatért, hogyan mentsük, ha van mit

Ismerős az az érzés, amikor végre megtalálod azt a bizonyos nagy őt? Amikor boldog vagy szárnyalsz, és azt gondolod, hogy madarat lehetne veled fogatni?

Sokan éreztünk már így, és még fogjuk is.

De mi van akkor, ha egyszer már nem repdesnek a gyomrunkban azok a bizonyos pillangók, amikor elmúlik az újdonság varázsa? Felmerülnek a kérdések, hogy harcolunk érte, hogy mentsük a menthetőt, küzdünk-e a kialakult helyzet ellen?

A problémák megjelenése

Mint minden párkapcsolathoz, ehhez is két ember szükséges. Talán kicsit összetettebb ez annál, hogy a felek szerelmesek, és jól érzik magukat egymás társaságában. Ahogy szokták is mondani: egyszer fent, egyszer lent.

Mivel nem vagyunk egyformák, így a minket érő ingereket is másképpen dolgozzuk fel.

Boldog és kiegyensúlyozott az a kapcsolat, ahol mindenki jól érzi magát.

Amikor az élet minden területén szerencsésnek, sikeresnek érezzük magunkat. Ilyenkor árad a szeretet, a kedvesség, a figyelem. Azonban ha hiba kerül a gépezetbe, sajnos ezek a pozitív tulajdonságok, gyorsan át tudnak fordulni negatív töltetű sajátossággá és csak a feszültség, a modortalanság, a kedvetlenség, és a boldogtalanság figyelhető meg.

Hosszú távon pedig az erősnek gondolt kötelék egyre csak gyengülni fog. Legrosszabb esetben még a kapcsolat végét is okozhatja.

A megoldás keresése

Többször kellene félretenni saját problémáinkat, és előtérbe helyeznünk társunkét. A kapcsolat alapja a bizalom, azonban sokkal komplexebb ez az egész. Az őszinteség, a hűség, az egymással szembeni tisztelet mind-mind hozzájárulnak egy jól működő kapcsolathoz. Illetve a humor, a figyelmesség, és a partnerek egyenjogúsága elősegítik egy kedvező életvitel megalapozását.

Akkor tudsz valakivel jól működni igazán, ha érzed azt a vibrálást, hogy egy síkon mozogtok, azonosak az elvárásaitok az életben, hasonló célokat tűztök ki magatok elé, és azt megpróbáljátok együtt megvalósítani.

Mert ha mindketten másik úton haladtok, és ezek az elágazások nem metszik egymást, akkor nincs közös nevező.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindent rá kell erőltetni a másikra, csupán kommunikáció kérdése az egész. Fogadd el a partnered, alkalmazkodj, mert néha szükségesek az apró változások.  Ketten minden egyszerűbb, mint egyedül.

Terhek eltüntetése

A régebbi idők sztereotípiái megszűnése óta nincsenek kimondottan női, illetve férfi szerepek. Eltűntek a kőbe vésett szabályok, és sokkal gördülékenyebben működik minden. Tervezhetőbb ez a fajta felállás, és nektek is sokkal egyszerűbb megszervezni az életeteket. Az összhang, engedékenység, és alkalmazkodás eszközeivel, felállíthatjátok saját listátokat, és akadálytalanul tudjátok élni a mindennapjaitokat. Egyenlően tudtok megküzdeni a feladatokkal, és a rátok háruló felelősséggel.

Egyetlen egy párkapcsolat sem tart örökké, ha elhanyagoljuk.

Ezzel nem csak önmagunknak okoznánk kellemetlenséget, hanem partnerüknek is. Kerülhetünk kilátástalannak tűnő élethelyzetbe, nehézségekbe, de nem szabad elfelejteni, hogy egyikkel sem muszáj szólóban megbirkóznunk.

Ami nem öl meg, az megerősít -mondják, és ezáltal a köztetek lévő kötelék is megszilárdul. Nem szabad természetesnek venni, mert ami egyszer van, az nem biztos, hogy végérvényesen velünk marad.

Amennyiben kételyt érzel bármivel kapcsolatban,és nem vagy biztosan az érzéseidben, tisztázd mihamarabb. A félrevezetés, fájdalmas és kiábrándító.

Legjobb út az egyenes, és tiszta út.

Jakó Judit

(kezdőkép: Pexels)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?