You are currently viewing Lélekemelő sorok elvált nőknek, hogy egy pillanatra se felejtsék el: vár rájuk egy szép jövő

Lélekemelő sorok elvált nőknek, hogy egy pillanatra se felejtsék el: vár rájuk egy szép jövő

Elmúltál negyven – de talán még annyi sem vagy – és elváltál.

Azt hiszed, hogy a válási papírokkal együtt a halálos ítéletedet is aláírtad meg a beleegyező nyilatkozatot, miszerint sokmacskás vénasszony leszel, akit a saját házi kedvencei fognak felfalni, miután teljes magányban kilehelte a lelkét. Nagyot tévedsz. Egyáltalán nem kell így lennie: csak ha te ezt akarod.

Meglehet, nemrég váltál el vagy már évekkel ezelőtt és finoman szólva is borúsan látod az életedet. Még az is lehet, hogy túl vagy egy-két eredménytelen randevún, ami tovább erősítette benned azt a hitet: rád nem vár semmi és senki. Átrobogtál már a negyvenes, ötvenes táblánál, és lehúzhatod a rolót. Ideje megtervezni a feliratot a sírköveden, mert nincs gyereked, aki megtehetné vagy van, de szeretnéd megkönnyíteni a dolgát.

Tessék, ha már gyerek, azt kérdezed, mégis kinek kellenél egy gyerekkel együtt? Főleg, ha kicsi? Albérletet nem kapni manapság kisgyerekkel, majd épp egy pasit? De különben is:

öreg vagy te már ehhez.

Fogalmad sincs, hogy kell randizni, mik a szokások. Te egy társhoz vagy szokva, a házasság biztonságot nyújtó melegéhez. Semmi kedved megint zsákbamacskázni. Különben sem sikerült még innod a fiatalság forrásából, szóval kit fogna meg a lassan aszalódó tested? Talán a magányos és eltunyult Al Bundy típusú apukákat vagy a mamahoteles szingliket? Micsoda kilátások! Jobb is inkább kontyot kötni, az ősz hajszálakat nem rejtegetni, a kukába hajítani a sminkkészletet és fekete gyászruhában, klumpában járni a melóba, ugyanis a kutyának sem kellesz vagy neked nem kell a kutya…

Ha így gondolod: tényleg ez lesz. Nem azért, mert kérhetetlenül utolér a vonzás törvénye azzal, hogy „nesze neked, te kérted”, hanem egyszerűen önként és dalolva vonulsz be egy általad felállított börtönbe. Megvakítod magad, hogy ne is lásd a potenciális érdeklődöket és lehetőségeket.

Naponta fojtod el szerelemre és törődésre éhes szíved lángoló tüzét egészen addig, míg egy napon megfagy és többé nem kívánja majd az szeretetet. Akárhányszor elfogja az emésztő vágy a testedet vagy a lelkedet és sikítva kiáltanak az érintésért, te hangos kuss legyennel a sarokba parancsolod őket.

Azt hajtogatod magadnak – és másoknak –, jól vagyok.

Köszönöm, én egyedül is remekül vagyok. Nincs szükségem férfira a boldogsághoz. De valóban ilyen nő lennél? Vagy csak szeretnél az lenni?

Nem kell más nőnek lenned és az sem baj, ha partnerre vágysz. És hidd el, nem indulsz hátrányból – az egyébként nem létező – párkeresési versenyen, csak mert elvált nő vagy. Ez nem egy bélyeg, senki sem fog megragadni és feldobni egy vonatra, hogy elszállítsanak az elvált nők táborába. Nem kapsz plecsnit arról, hogy bukott asszony vagy, mert képtelen voltál megtartani egy férfit, de legalábbis életben tartani egy házasságot. Ezek a félelmek csak a te fejedben léteznek.

Borzalmasan hangzik, de sajnos igaz: a mai világban valósággal sportot űznek abból, hogy megházasodnak és elválnak, mivel nincs akkora értéke a házasság, a család és a hűség eszményének, mint korábban. Szóval nem te leszel a Lady kedves olvasó, akin a helyi Bridgerton család fog csámcsogni, hogy „szent Isten, ez a nő elvált”, és többé nem vehetsz részt a fontos társadalmi eseményeken. Megnyugodhatsz: nem vagy kevésbé kelendő a lordok között.

Igen, elváltál és ez talán rengeteg fájdalommal meg nehézséggel járt, de a negyven ma már az új harminc meg az ötven az új negyven, szóval előtted az élet!

A valóságban, te továbbra is egy értékes és egyedi nő vagy. Csak éppen új esélyt kaptál arra, hogy megtaláld a boldogságot vagy azt, amire vágysz. A válás nemcsak a véget, hanem a kezdetet is magában hordozza. Most még hihetetlennek gondolod, de igenis szép jövő vár rád, ha teszel is érte. Meg fogod találni azt az embert, aki úgy szeret és fogad el téged, ahogy vagy. Esélyed nyílik arra, hogy megleld azt az, aki igazán becsülni és tisztelni fog. Ez már egy sokkal érettebb kapcsolat lesz, hiszen gondolj bele mennyi tapasztalattal lettél gazdagabb az első házasságodnak köszönhetően.

Ez nem egy álom, hanem a valóság, ami bármelyik nap a tiéd lehet. Ne vess keresztet magadra, hanem igazítsd meg a koronádat és légy újra királynő! Egy tapasztalt, érett asszony, aki nagyon is vonzó a férfiak szemében. Itt az idő, hogy megtaláld a királyodat, és amíg keresed: kezdj el végre élni!

Wadolowski-Balogh Orsolya

(kezdőkép: Pexels)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?