Mi a hosszú házasság titka? #20 – Ne a párod legyen a mumus!

Lehet, hogy egy kicsit furcsán hangzik ez a cím, de így van!

Végül is arról beszélek itt nektek, hogy szerintem nekünk mi segített abban, hogy ennyi ideig kitartottunk egymás mellett a férjemmel.

Ahogy már egy korábbi posztban szó volt a gyermekvállalásról, még most is beszélnék egy kicsit erről a témáról, csak most a gyermeknevelés szemszögéből.

Igen, ez is a házasság egyik alapja, ha már van gyermek a családban. Jó esetben beszélgettetek eleget és sok mindent tudtok már egymásról és az elképzeléseitekről, de…

Nagyon fontos, hogy mindig egymás mellett álljatok, és ne hagyjátok,

hogy a gyermekeitek kijátsszanak egymás ellen titeket.

Ehhez nem kell mást tennetek, csak megegyezni egymással, hogy milyen elvek mentén nevelitek őket, és azt következetesen betartani.

Pl. ne engedjen meg valamit az egyikőtök, amit a másik megtilt, vagy ne pocskondiázzátok a gyerek előtt a másikat (ilyen remélem, egyébként se fordul elő).

Nem szégyen tévedni sem. Ha valamit elrontottatok, nyugodtan lehet azt mondani egy gyereknek is, hogy nem ismerted a körülményeket és most hogy ismered már, mégsem engedheted el ide vagy oda.

A másik hasonlóan fontos dolog, hogy amikor épp egy nevelési helyzet van, hiszti, dac, ellentét közted és a gyermeked között, akkor ne légy lusta és kényelmes, vagy konfliktuskerülő, azaz ne hárítsd a párodra a megoldást!

Vállald fel a helyzetet és ne azt mondd mondjuk neki, hogy majd apád hazajön és akkor lesz kapsz!

Legyél már annyira felnőtt, hogy te magad elrendezed, és este még mindig megbeszélhetitek a pároddal. Akkor viszont ne legyen kétszer bünti vagy következmény, mert te már elrendezted.

Kérdés: Mikor éreznéd úgy, hogy a társaddal partnerek vagytok a gyermeknevelésben?

Jeckel Eszter
megoldásfókuszú coach

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük