You are currently viewing Mi a hosszú házasság titka? – #3 Piszkos anyagiak

Mi a hosszú házasság titka? – #3 Piszkos anyagiak

Viccet félretéve, most egy olyan titkot osztok meg, amit az előző részben lévő tanáccsal egy képeslapon kaptunk és komolyan vettük. Egyszerű. Így szól:

Este 9 óra után ne beszélgessetek anyagi dolgokról!

Mi ebben a pláne? Nagy valószínűséggel este 9 után – főleg ha már gyerkőc is van egy párkapcsolatban – legtöbbször fáradtak vagyunk. Könnyebben kapjuk fel a vizet, és ugrunk olyan dologra is, amire egyébként nem.

Az anyagi dolgok pedig mindig átszövik a családi életet. Hacsak nem azok közé tartozol, aki teljes lelki nyugalommal tudja elengedni az anyagi dolgokat, akkor elképzelhető, hogy ez egyébként is az egyik stressz faktorod.

Pénz mindig, mindenre kell.

Beszélgessetek róla akkor, amikor már reggeliztetek, megittátok a kávétokat és felvérteztétek magatokat mindenféle pozitív dologgal és azzal az elhatározással, hogy megoldani akarjátok közösen az ügyeket és nem bonyolítani.

TIPP:

Beszéljétek meg egymással, hogy ki hogy áll a pénzhez! Fél-e tőle? Van-e valami ősbizonyosság, amit a család elültetett a fejetekben, hogy a pénz rossz, hogy akinek jól megy, az bűnös, gonosz, vagy biztos csak lophatta a pénzt.

Meg fogtok lepődni, hogy milyen fura hiedelmekkel kerültök bele a házasságba. Ráadásul erről soha nem késő beszélgetni!

Jeckel Eszter
megoldásfókuszú coach

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?