You are currently viewing Mire vágyik egy harmincas egyedülálló nő?

Mire vágyik egy harmincas egyedülálló nő?

A nők 30 felett spermadonort keresnek vagy igaz szerelmet, netalán csak kalandot? Avagy egy szingli nő 30 felett csak őrült macskás figura lehet és oda minden remény?

Vajon tényleg eltűntek a normális pasik, vagy mi nők mindent csak projektként látunk és csak ki akarjuk pipálni azt a bizonyos listánkat?

A statisztikák és a tudományos könyvek szerint egy nőben akkor érik meg az anyaság iránti vágy, amikor biztonságban érzi magát és boldog, mert a megfelelő társsal él együtt.

Vannak kivételek, amikor a nők már gyerekkoruktól, vagy legalábbis már nagyon fiatal koruktól vágynak az anyaságra. Annyira vágynak rá, hogy viszonylag könnyedén és hamar meg is teremtik azt, megházasodnak és érkezik is a baba. Pont ahogy a nagy könyvben meg van írva: „és boldogan éltek…”

De mi a helyzet azokkal a nőkkel, akikben még nem ébredt meg a vágy az anyaság iránt? Vagy azokkal a nőkkel, akik habár vágynak rá, mégsem találták még meg hozzá az ideális társat?

Mi van azokkal a nőkkel, akiknek hamarabb jelez a biológiai órájuk, elmúltak 30, cukorbetegek, netalán endometriózisuk van, és az orvos siettetné őket, a párjuk, akit ők az igazinak hisznek, viszont még várna a baba tervezéssel? Velük mi lesz?

Megerőszakolva magukat, türelmesen várnak, míg a férfi úgy dönt belevágnak, vagy összepakol és továbbáll remélve, hogy mihamarabb talál egy olyan társat, akivel majd megvalósíthatja az anyaságról szőtt álmait?

Hány éves korunktól törődjünk bele, hogy nem lesz, nem lehet gyerekünk, hogy nincs hozzá megfelelő társunk? Egyedül is vállalhatunk gyermeket? Hiszen a tudomány már bőven tart ott, hogy nem feltétlen kell hozzá férfi.

De mekkora áldozattal jár ez? Nem fogunk benne teljesen elveszni? Mégis mekkora áldozatot követelhetnek a vágyaink?

Mielőtt elfelejtem a saját történetem… Mi van azokkal a nőkkel, akiknek gyermek helyett egyelőre csak szőrös gyermek jutott és a karrierjük? Ők ijesztőbbek egy férfi számára vagy a kész tervvel a kapcsolatba érkező nő, aki mindent projektesít?

Azt mondják, az a nő, aki karrierista, ambíciózus és még kutyája is van, nehezen elérhető és még nehezebb a naptárában üres időt, azaz helyet találni.

A szíve pedig már félig tele, hiszen van egy gyermeknek nevezett kutya az ágyában, aki 24 órából majd 24-et vele tölt.

A tinderen már született az ilyen nőkre egy szűrő kifejezés is : X NO DOG MOMS X 

Harmincas nő, aki most ezeket a sorokat olvasod:

Neked mi a terved? Párkapcsolat, házasság, lakás vásárlás, gyermek projekt, pont ebben a sorrendben?

Megtalálni életed párját? Megismerni majd megvalósítani önmagad? Meggyógyulni a jelenlegi hormonális kihívásodból, amit a lelkileg fel nem dolgozott traumáid okoztak?

Kiteljesedni a karrieredben? Beutazni a világot? Nincs terved, csak sodródsz? 

Mi van akkor, ha nincs egyetlen terv, ami mindenki számára ideális? Mi van akkor, ha nincs olyan lista, hogy harmincon túl már bizonyos dolgokat nem tehetsz meg?

Mi van akkor, ha csakis rajtad múlik hogyan határozod meg mi a jó neked? Mi van akkor, ha a saját ritmusodban haladsz és nem a társadalom által elvárt szerint?

Mi van akkor, ha a 30 nem is olyan ijesztő és rengeteg lehetőséget hordoz magában?

Szántó Edit

(kezdőkép: Pexels)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?