You are currently viewing Nálam egész évben Valentin-nap van

Nálam egész évben Valentin-nap van

Az én naptáramban egész évben Valentin-nap van. Lehet március 6., augusztus 18. vagy akár október 31. Mindegy milyen napot és hónapot írunk. Minden nap megünnepelem magamban – vagy veled együtt – a szerelmünket és hálát adok azért, amiért te vagy nekem.

Nem a Bálint-nap fog emlékeztetni rád. Hiszen szerelmes vagyok. A fejemben vagy egész nap. Gondolok rád, amikor nem vagy velem, ám sokszor olyankor is, mikor itt ülsz mellettem. Néha rólad ábrándozom nappal, de van, hogy még éjszaka is. Szűnni nem akaró varázslat az, amit irántad érzek.

Nem kell külön nap ahhoz, hogy meglepjelek szavakkal, tettekkel, finomságokkal vagy szexi esti műsorral.

Ma egy apró, szív alakú csokit dugok el a táskádban, remélve, nem nyomorítod meg, amíg beérsz a munkahelyedre. Holnap este szavakkal fejezem ki neked hosszasan, milyen fontos vagy számomra. A hétvégén dögös ruciban lejtek majd szambát szerelmünk tiszteletére, ha ahhoz van kedvem.

Mert ha egyszer szeretlek, miért kellene az érzéseimet egy bizonyos napra tartogatnom?

Vagy minimum az évfordulónkra, a születésnapodra? Nem kell piros betűs nappal motiválni az érzelmeim kimutatására. Nincs szükségem nemzeti ünnepre ahhoz, hogy kapcsolatunkat felemeljen a szürke hétköznapokból vissza, a rózsaszínködbe.

Ettől még természetesen Valentin-napon is megleplek, de nem azért, mert kötelező vagy ez a „szokás”. Olyan ez, mint a karácsony. Nekem nem csak egy évben van szeretet ünnepe, hanem egész évben. Ettől még ugyanúgy megtartom a karácsonyt is.

Semmilyen rossz érzésem sincs azokkal szemben, akik számára a Valentin-nap egy különleges nap. Akár azért, mert valamilyen okból kifolyólag emlékezetes a számukra vagy egyszerűen csak szeretik. De még azokat is meg tudom érteni, akik a hétköznapok taposómalmában gyakran elvesznek, és kell nekik egy rendkívüli jelentéssel felruházott nap, mikor egész biztosan egymásra találnak.

Szerencsés vagyok, amiért nem szorulok rá erre. Akármilyen leterhelt legyek, bármilyen gondok viseljenek meg, újra meg újra visszatalálok hozzád, ahogy te is hozzám. Minden áldott nap szeretlek és nem esik nehezemre ezt hol látványosan, hol pedig szerényebben kifejezni. Ezért nem tudom azt mondani: a február 14-e a szerelemesek napja, mivel számomra a többi 364 nap is annak számít.

Egyszerűen ilyen a szeretetnyelvem. Gary Chapman párkapcsolati szakértő szerint 5 féle szeretetnyelv létezik: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek és testi érintés. Hát Gary, örömmel értesítelek: én mind az 5 szeretetnyelvben otthon vagyok. Ráadásul a szeretlek szót is szerintem gond nélkül ki tudom fejezni vagy 100 módon, de lehet, hogy van az jóval több is.

Egy szó, mint száz: a szerelmemet, az érzéseimet nem kötöm napokhoz.

De persze, biztos vannak napok, amikor „kevésbé” dúl a szerelem, például egy kiadós veszekedés vagy sértés után. Ellenben attól még a szerelem nem illan el, nem veri le a biztosíték, ugyanis akkor nem lenne valódi szerelem. Ahogy a nehéz időkben sem feledkezek meg szeretni, mindegy, milyen disznóságokkal sújt a sors. Szerettelek én már olyankor is, amikor megbántottál és nem nyomtam OFF-ot akkor sem, amikor kevesebb időd jutott rám vagy tőled kívülálló okok miatt voltam magam alatt.

A szerelemben én mindig ON vagyok.

Ez így van rendjén, nem igaz? Nem az esküvőnk napján fogadtam meg, hogy jóban-rosszban meg egészségben-betegségben melletted leszek. Aznap, amikor ráeszméltem, miszerint szeretlek, megfogadtam: minden körülmény között szeretni foglak. Dolgozni fogok azon, hogy ezt újra meg újra a tudtodra adjam, anélkül, hogy ez fullasztóvá válna.

Hiszen az egyik legszebb és legmegnyugtatóbb tény a világon az, ha tudjuk: szeretnek minket.

Wadolowski-Balogh Orsolya

(kezdőkép: Pexels)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?