You are currently viewing Ne csak vágyakozz és várd a csodát, billentsd át a mérleget!

Ne csak vágyakozz és várd a csodát, billentsd át a mérleget!

Hogyan lesz részünk több boldog pillanatban? Induljunk el, tegyünk érte!

Az életben általában az egyensúlyra törekszünk, ám amikor a pozitív-negatív élményekről van szó, természetesen mindenki az előbbiből szeretne többet.

Képzeld magad elé a mérleg két serpenyőjét: az egyikben a körülötted lévő negatív dolgok gyűlnek, a másikban van néhány pozitív “tétel” meg azok az élmények, amiket beleteszel.

Az egyik oldalon a tálcát félig megtölti a Covid és annak minden velejárója: a maszk, ami még ki tudja meddig lesz velünk, a még mindig sokkal kevesebb lehetőség a szórakozásra, társaságra, érintkezésre, kapcsolódásra. A félelem, az aggódás. A düh, ami árad az emberekből, a mérges, indulatos kommentek, amik szembejönnek velünk. A megváltozott világ. Valaki elvesztése, a magány, a tehetetlenség érzete. A betegségen túl is ott vannak a ránk csapott telefonok, a meg nem válaszolt üzenetek, a sértések, bántások, a gúny. A viták és minden, ami könnyeket csal a szemünkbe.

Számos negatív történés rajtunk kívül álló okok miatt kerül a mérleg serpenyőjébe, de ott van és húzza le azt, ahogy a hangulatunkat is.

Ám ott a másik oldal! Az ellenkező oldalra pakolhatjuk a családunkat, hogy egészségesek vagyunk, hogy sikeresek vagyunk a munkánkban, hogy szeretjük azt, amivel foglalkozunk, hogy vannak barátaink, szeretnek minket és viszontszeretünk.

Ha valaki mindezt elmondhatja magáról, akkor az többszörös erővel bír, és máris helyrebillen az a bizonyos mérleg, sőt….

Ám nem mindannyian vagyunk ilyen szerencsések – igazából, nem hinném, hogy ez csak szerencse kérdése lenne, hiszen mit mindenért az életben, tenni, TENNI kell!

Szükség van rá, hogy pakoljunk még rengeteg pozitívat a mérlegünkbe, és így átbillentsük azt.

Hogyan billentsd át magad,
ha úgy érzed lehúz a rosszkedv, a sok negatív az életben?

Nem ülhetsz ölbe tett kézzel, mert akkor elmegy melletted az élet! Minden napban lehet valami szép, valami jó, csak nyitottnak kell lenni rá.

Ha csak otthon vagy a négy fal között, akkor is lehet részed sikerélményben, érezheted jól magad, mosolyoghatsz vagy nevethetsz. Nagyobb eséllyel ér azonban akkor valami szuper élmény, ha kimozdulsz.

Nem kell különlegességekben gondolkodni, de ha séta közben vagy akár autóban ülve jelen vagy, -és nem a már lejátszott vagy még el nem hangzó beszélgetéseken töröd a fejed-, akkor észreveszed a szépet, ami körülvesz. Engedd meg magadnak, hogy élvezed! A legelső lépés pedig nem más: indulj el! Hagyd el a komfortzónádat!

 „Minden nap menj ki, ott történnek a csodák.”
(Regina Brett)

Boldog pillanatok érhetnek, miközben belélegzed a friss orgonaillatot, amikor a felhőben észreveszel egy kedves alakzatot, amikor szilárd talajon állva megpihensz egy nehezebb terep után, amikor lengeti a hajad a szél egy hegy tetején, amikor aranyszínű repceföld vesz körül és kattintasz néhány fotót, amikor elolvad a szádban a belga csokis-málnás sütemény, amikor megérinted egy fa törzsét és érzed mennyire hatalmas és gyönyörű a természet, amikor feléd tart egy kedves kiskutya és megsimogathatod, amikor dicséretet kapsz vagy adsz és megköszönik, örülnek neki.

Rajtad múlik! Észre kell venned! Jelen kell lenned!
Tedd meg, hogy gyűjtöd a pozitív élményeket!
Mondj igent! Élvezd, érezd, csináld!

Ennyi a titok ahhoz, hogyan billentsd át a mérleget:
Ne hagyd ki az élményeket!

Deák-Ember Ágnes
Csak Csináld – Magadért

(kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?