You are currently viewing Nem kell szuperhősként élned!

Nem kell szuperhősként élned!

Szuperanya, szupervumen, meganő… Tény, hogy néha valóban úgy érezhetjük, hogy nőként olyan dolgokra is képesek vagyunk, melyeket ép ésszel fel se lehetne fogni, és ennek ellenére – vagy talán pont ezért – megugorjuk az elénk dobott nehézségeket, kihívásokat.

Ugyanakkor napi szinten érezhetjük azt is, mintha minket, nőket, egy végtelen, emberfeletti maratonra neveztek volna be. Valóban fejben dől el a siker, megfűszerezve egy nagy adag kitartással, de az, hogy mindenhol a szupervumen „elvárással” találjuk magunkat szemben, gyakran átbillenthet minket a ló túloldalára. Azt érezhetjük, hogy a tökéletes már az új alapelvárás, pedig ez koránt sincs így.

Azzal, hogy egyre többen ismerik fel és ismerik el az összetett női lét mechanizmusát, fontos megmaradnunk embernek.

Csodálatos dolog nőként élni ezt a színes világot,

annak minden pozitív és negatív kihívásával együtt,

de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy mi is emberek vagyunk és ennek köszönhetően hibázhatunk, elfáradhatunk és kérhetünk időt, hogy szusszanjunk egyet.

Bátran vedd le a Wonder Woman jelmezed és nyugodtan tedd a szennyes közé, hisz ezt a jelmezt sem hordhatod minden nap. Mosd ki, akaszd fel egy vállfára és vegyél fel bármi mást, amiben szintén nőnek érzed magad, legyen az egy puha pizsama, egy selyem body vagy egy laza kapucnis pulcsi.

Légy nő, de ne feledd, hogy ember vagy első soron,

ember, aki néha hibázik és ez így van rendjén. Addig amíg nem nézünk szembe esendőségünkkel, nem adunk lehetőséget a legnagyobb fejlődésekre életünkben. Lehet úgy tenni, mintha tökéletesek lennénk, de az soha nem lesz valódi, csupán egy erőltetett máz, amiben egy idő után te sem fogod jól érezni magad.

Engedd, hogy ember légy, hogy megélhesd a legszebb hullámvölgyeket, ahonnan mindig felfelé vezet az út.

Légy igazi nő, emberként.

Starmind 

(kezdőkép: Unsplash)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?