You are currently viewing Nem messze tőled

Nem messze tőled

Azt hiszem, ez a legszörnyebb, mellkast szorongató érzés.

Igen. Számomra biztosan. Óh, nem volt kellemes érzés.

Ahogy az időjárás sem… azon a nyári hajnalon. Elindultam hozzád valami váratlan érzéstől vezérelve. Csak mentem és mentem és nem tudtam miért, s merre is visznek most lábaim.

Egy sötét, tölgyfák árnyékolta, kavicsos vízparti sikátor volt. Mikor már a huszadik kört megtettem és már vagy milliomodik szívverésem hagyott cserben az ismétlés félelmétől…, akkor megálltam és úgy döntöttem hátam egy megvénült tölgyfa törzsének,

mintha nem lenne holnap s tán a következő perc sem.

Majd a sokadik nagy sóhaj és sokadik elűzött kétely után, ki mertem nyitni végre a szemem. És akkor vettem észre mily nagy szél, dermesztő vihar tompítja sikolyom, mely égbeszáll szüntelen. Aztán megéreztem.

Megéreztem a fának bús, korhadt halálát. A magányát.
Azt, amit én is ismerek, ha érzem hiányod.

Érzem a törzsének selymes mégis merev tapintását. Látom a szomszéd tölgy szomorú „tekintetén”, hogy ő is fáradt és keserű már. Most érzem, most látom..most tudom is, milyen ha az élet elszakít tőled, kedvesem. Most érzem a percnek minden rezzenését, érzem a tengerünk neszelését.

Ha nagyon erősen koncentrálok, akkor hallom néha a hangod, melyet a szél repít hozzám kegyetlenül. Vagy csak elmém szüleménye ez is, mint annyi minden, mióta ismerni véllek.

Mit tettél velem te, lélek,
te, szenvedély,
te, test?!

Ne várd, míg szememben a láng újra hamuvá lesz. Ne oltsd ki kegyetlenül, mit te élesztettél bennem.

Nem csak egy nyár…

Ez nem csak egy vágy.

Kérlek, csak mondd ezt, még akkor is, ha úgy érzed, lehetetlen. Mert valamiben hinnem kell.
Add vissza a hitem és ne vedd el soha.

Csak pár lépésre tőled…Nem túl messze tőled. Vagy most tán épp karjaidban születnek e szavak? Mégis mily keserűek, éppolyan édesen igazak.

De nem messze tőled, mégis fáj a sóhaj…, fáj a csend s a zaj. Fáj az idő s a hűs hajnal. Fáj szeretni, s nehezebb a lelkem. De nem messze tőled, én mégis érzem:

Te vagy a szerelem,

s már hiányzol…!

N. Jennifer

(kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?