You are currently viewing Nem volt ez béna és kamu szagú…! – A Vágyak/Valóság című sorozatról

Nem volt ez béna és kamu szagú…! – A Vágyak/Valóság című sorozatról

Láthattunk titkokat, múltat, ami belekeveredik a jelenbe, és kilátástalan jövőt, bizonytalanságot, újdonságra, szabadságra vágyást, aztán nagy-nagy felismeréseket. A Vágyak/Valóság című sorozat a Netflix legnépszerűbb sorozata, talán nem hiába…

Úgy látszik, manapság a sok szexjelenettel tarkított filmekre, sorozatokra vevők a nézők és ebben volt bőven, ahogy már az eredeti címe: Sex/Life is ígérte. Nekem jobban tetszik a magyar cím, találóbb lett. Azért lett ilyen felkapott a Vágyak/Valóság, mert sokak számára ismerős lehet egy-egy szituáció, lehet azonosulni a szereplők érzéseivel és nyilván mindenki szokott fantáziálni, ábrándozni, meg tévedni, hibázni, hülyeséget csinálni. 

Időpocsékolás a sorozat megnézése? Női alkotók készítették, ezt talán nem is gondolnánk elsőre. És nyilván főleg nők nézik. Persze, ma trendi mindent lehúzni, mindenbe belekötni, mindenben a rosszat keresni… Szerintem egészen jó volt.

Tetszett, hogy volt benne beszélgetés (is)!

Tetszett a támogató, okos barátnő, akivel mindent meg lehetett beszélni, aki átlátott a szitán, aki néha fejbekólintotta a főhősnőt… Jól ábrázolták az ál-barátnőket, akiknek csak a látszat számít, akik szerepeket játszanak…

Tetszett, hogy a házasság ezer árnyalátát bemutatták. Legalábbis az egyik oldalról volt minden: próbálkozó férj, sértődött férj, unalmas férj, munkamániás férj, küzdő férj, feladni készülő férj, védelmező férj, kíváncsi férj, ő volt a normális, a jó apuka, a jó fiú, aki mindig ott van, aki nem keres mást…

A feleség vívódása, az önmarcangolása, a sok sírása, a sok nevetése, az örömkönnyek, a meghatódott könnyek, a vágyódás, a hülyeségei (például, hogy egy laptopon ír naplót, amit elöl hagy) is eléggé valóságosak.
A női szerepekben való ugrándozás is igazán ismerős lehetett sokunk számára. Például remekül bemutatta, hogyan váltunk mi, nők egyik pillanatról a másikra a fantáziavilágunkban való lubickolásból, az álmodozásból, az érdeklődő, kedves, mosolygós anyuka-énünkbe, mert szalad hozzánk a gyerek: Anya, néééézd!

És persze tetszett Brad. Hát, kinek nem?! Nem nehéz hamar megszeretni: szexi haj, szexi mosoly, szexi test, … öö, sokat használtam a szexi szót?
Rengeteg szex-jelenet volt a sorozatban, szinte 5 percenként, és igazán nem vagyok prűd, de lehet többet adott volna, ha kevesebb az erotikus rész.

Brad, a szexi „rosszfiú”

A sorozat lekötött, szórakoztatott, például volt egy jelenet, amin percekig kuncogtam: amikor a két férfi, a férj és az ex találkozik az edzőterem zuhanyzójában, (igen, akkor, amikor mindent láthatunk! Az évad harmadik részében, – és ha idáig eljutottál a sorozatban, akkor tuti végignézed…! ) szóval, ott az a nézés a férjtől…. szerintem annyira jól eltalálták az ilyen kis apró, de mégis hatalmas mozzanatokat!

Mondjuk, sem az a találkozás, sem más későbbi nem tűnt valóságosnak. El nem tudom képzelni, ahogy egy jelenlegi pasi és egy ex úgy leülnek beszélgetni, ahogy ők ketten a sorozat 8 részében többször is…

Először nem értettem az alapkoncepciót… mégis mi baja a feleségnek? Bár rögtön elmondja, mi a gond, de akkor is furcsa. Pici babával van otthon, a második gyermeknek már annyira nem örül az ember, vagy mi a szösz?!

Élvezi a pillanatokat a kisbabájával, de azért leginkább nincs jelen….

A férjével is jó minden, kivéve a szex.., hogy egy frissen szült anyukának minden gondolata a szex körül forogjon, hát azért nem hinném, de jó, végülis, lehet. Miért ne lehetne fontos?

Úgy fogalmazza meg a feleség, hogy 85% -ban jó minden, de ott van az a hiányzó 15%…

Mindig az kell, ami nincs?!
– Erről lenne szó?

Ráadásul, ezt is csak később mondja ki hangosan ezt a mondatot, előtte csak álmodozik, és csendben van… Nem beszélik meg a férjével a dolgokat… Igazából, nincs sok értelme számokban mérni a jó és a nem jó részét valaminek, ha bármennyi százalék is nem az igazi, akkor azt meg kell javítani, tenni kell érte, hogy jó legyen – szerintem. Ráadásul nincs olyan, hogy tökéletes!

A mindig jól fésült férjjel

De az ex, mindig csak az az ex, miért fantáziál róla és miért írja le? Oké, tudjuk, miért…, de azért az is egyértelmű, hogy idővel csak a szépre emlékezünk, megszépülnek az emlékek. A nő a régi lányt keresi, aki volt, a bulikat, a féktelenséget, a szabadságot, az örömmámort sírja vissza, de könyörgöm, hát minden változik!

Örülhetne, hogy volt egy ilyen vad, izgalmas része is az életének
és elégedett lehetne… De nem…!

Mondjuk, az elején még jól sül el a napló-írás dolog…

Igazából a Vágyak/Valóságot is úgy érdemes nézni, ahogy minden sorozatot, kapcsoljon ki, szórakoztasson. Nem kell nagyon belemenni és a részleteken fennakadni…

Szerintem lehet élvezni ezt a 8×45 percet, mert egészen szépek a képsorok…, akarom mondani, van benne két szuper pasi, csinos a csaj is, a szöveg nem idegesítő, nem túlzó, nem túl nyálas, vagy túl nyafogós, jók a zenék, a ruhák is, már amennyit látni belőlük, mert a meztelenkedésből sokkal több van…

Ez ilyen, nem kell meglepődni, viszont többet beszélnek benne, mint a szintén olyan sokak által lehúzott, de igazából nagyon népszerű és kedvelt 365 című filmben. Pedig annak az alapsztorija, hogy a pasi elrabolja a nőt, na az azért elég gáz, szerintem.

Itt sem a megfakuló házasélet-téma, sem a nem tudom elfelejteni az exet -szál, sem a ne ítélj el, mert szeretem a szexet- gondolatmenet nem béna, erőltetett, hanem nagyon is valóságos.

A sorozatban továbbá ott van az, hogy ahány nő, annyi féle, olyan különbözőek vagyunk… És ez a nő, Billie igenis kimondja, amit akar. Szerintem pont így kellene, nem szabad félnünk, nem kell takaróznunk, elbújnunk, csendben maradnunk! Tudnunk kell megfogalmazni a vágyainkat! Majd aztán okosan felismernünk, hogy mi is az, ami igazán fontos.

A múltat nem tudjuk meg nem történtté tenni,
nem is kell elfelejteni,

lehet emlékezni, lehetőleg mosollyal az arcunkon felidézni a szép képeket, de nem szabad, hogy benne ragadjunk, hiszen okkal lett múlt idő.

Kérdés, hogy kinek mi a megcsalás, hol kezdődik az egész. Ha fantáziálsz valaki másról, az már az? Ha beszélgetsz valakivel, aki nem a férjed? Ráadásul,  Billie bár fantáziának nevezi, igazából arról merengett, azt írta ki magából, ami megtörtént… De kételkedett, és ezt érezte árulásnak a férj, aki mindent elolvasott, amit szintén nem lett volna szabad…!

Végig azt érezzük, hogy csak győzködi magát Billie, hogy ő boldog a férje mellett, de aztán elhatározza magát.

Mert dönteni kell,
mert “ő választotta ezt az életet”

-ez is sokszor elhangzik. Végül, úgy tűnik rájön, hogy neki is tenni kell mindazért, amit felépítettek közösen a férjével. Végre összeszedi magát, lezárja a múltat és nem csak a régi énjére meg az exére gondol folyton és révedezik, és főleg

nem mástól várja, hogy boldog legyen,
hanem tesz azért, hogy jól érezze magát a bőrében.

A fenti sorokat az 1.évad utolsó része közben fogalmaztam meg, az utolsó 10 percet, a “megoldást”, azt, hogy a még egyszer hangsúlyozom, női rendező mit hozott ki belőle, nem kommentálom…

Talán azért lett ez a vége, hogy legyen min morogni, nem tudom.., én igazából nevettem. Hiszen ez csak egy sorozat!!!

És mivel tényleg nem érdemes másképp felfogni, mint hogy csak egy sorozat: tedd a kezedet a szívedre, te kinek drukkoltál?

Deák-Ember Ágnes
Csak Csináld – Magadért

(képek forrása: imbd.com)

(Képek: Imdb.com)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?