You are currently viewing Több mint barát, de kevesebb mint A FÉRFI!

Több mint barát, de kevesebb mint A FÉRFI!

Hiszek abban, hogy minden ember valamilyen okkal, tanítással érkezik az életünkbe. Van, aki hosszasan időzik „nálunk” van, aki csak futólag, de mindenkinek megvan a maga kis üzenete, a maga kis miértje a sorsunkban.

Időnként rájövünk arra, hogy bizonyos személyek mit tanítottak meg nekünk, tudatosul bennünk, hogy az ő tanácsai által értünk el valamit az életben, általa lettünk nehéz dolgokon túl és ő volt ott velünk akkor is, amikor a boldogságunkat éltük meg.

Vannak olyan emberek is, akik akkor tanítanak nekünk a legtöbbet, amikor már nincsenek benne a mi életünkben. A hiányuk vagy épp a hiányuk nem léte ráébreszt minket arra, hogy milyen helyet töltöttek be ők az életünkben, lelkünkben, szívünkben.

Minden egyes ember addig és csakis addig marad „velünk” amíg a nekünk szánt üzenetet, tanítást nem kézbesítette.

Ez lehet negatív és pozitív is.
Néha csak pár hét, esetleg pár hónap leforgása alatt történik meg, viszont van, amikor évekig, esetleg életünk végéig tart egy-egy ilyen kapcsolat. Bármennyi ideig is működik, végül erősebbek, tapasztaltabbak és tanultabbak leszünk általuk.

Aztán ott van az a különleges kötelék két ember között, amiben sokan nem hisznek,
és azt gondolják, hogy ilyen nem létezik.
Ez a férfi és a nő közötti barátság.

Személyes tapasztalatok alapján én azt gondolom, hogy azon múlik minden, hogy ez a két ember hogyan kezeli a a helyzetet.
Az én kapcsolatom egy férfivel, a legjobb barátommal, egy picit ijesztő, elgondolkodtató, fura, érdekes, de mégis jó és kellemes. Minden életszakaszomban kialakult barátság köztem és egy fiú között. Az egyetemi évek alatt sem lehetett ez másképp.

Ez az a barátság, ami úgy jön létre, hogy szinte észre sem veszed.

Beszélgettek, első perctől kezdve valami láthatatlan kötelék van közöttetek. Megbíztok egymásban feltétel nélkül. Te úgy érzed mellette magad, hogy teljesen rábízhatod az életedet is, mert mindentől megóv, megvéd, tanácsot ad, teljesen őszinte veled minden téren, még akkor is, ha fáj. Mellette önmagadat adhatod, mert elfogad úgy, ahogy vagy.

Tudtok egymásról mindent, és nincs bennetek egymás felé semmi elítélés, semmi hátsó szándék, rossz gondolat vagy előítélet.

Jól megértitek egymást. Őt tekinted példának, egy olyan férfinek, aki mintául szolgálhat és segíthet abban, hogy lásd milyennek kell lennie annak a férfinak, aki majd megérdemel téged.
Tudod azt, hogy mit tesz meg egy nőért, ha kell neki, hogy mit tesz meg egy kapcsolatban a párjáért, hogy hogy látja a nőt.

Irigy vagy a nőre, akivel épp randizik vagy akivel épp kapcsolatban van. Ugyanakkor ez nem rossz érzés, mert örülsz neki, hogy boldog.

Talán nem is irigységről van szó, csak ráébredsz arra, hogy vannak még ilyen férfiak, akik tényleg úgy bánnak a nőkkel, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Vágysz arra, hogy téged is megtaláljon ez a csodálatos érzés, hogy rád is rád találjon egy ilyen férfi, aki mindent megtenne érted. A tudat, hogy nincs minden veszve…

Segítesz neki a randiötletekben, tanácsot adsz, ha elbizonytalanodik vagy épp helyre rázod a gondolatait, ha kicsit eltévedt. Mindez fordítva is igaz.

Majd eljön egy olyan időszak az életetekben, amikor mind a ketten egyedül vagytok, amikor vágytok társaságra, gyengédségre, szeretetre, törődésre, ölelésekre, csókokra.

Vágytok azokra a tettekre, azokra a dolgokra, amik hiányoznak az életetekből, mert nem találtátok még meg a társatokat. Mind a ketten hasonló cipőben jártok és teljes mértékben megértitek egymást. Így évekkel később közelebb kerültök egymáshoz. Sokkal több időt töltötök együtt, és rájöttök, hogy mindezek csak még inkább mélyítették a kapcsolatotokat. Nem úgy, mint férfi és nő közötti kapcsolat, hanem mint két barát.

Nem akarjátok elrontani az évek óta tartó barátságotokat, így fontos az, hogy mindent megbeszéljetek. Őszintén. Hiszen két ember között a legfontosabb az őszinteség. Mind a ketten úgy gondoljátok, hogy ami kialakult, az teljesen jó, és jól érzitek magatokat benne. Abban is egyet értetek, hogy mindennek ellenére, nincs meg az az egyetlen plusz, ami ahhoz kellene, hogy ti egy párként működjetek…

Rájössz, hogy mindvégig egy olyan ember van melletted barátként, amilyenre mindig is vágytál szerelmedként. De a képlet nem teljes.

Tudod azt, hogy bármi is történjen, ti mindig ott lesztek egymásnak. Teljes biztonságban érzed magad mellette. Biztos alapra építkeztetek. Tudod, hogy ez egy életre szól.

Amíg mind a ketten jól érzitek magatokat abban, amiben vagytok, amíg úgy érzitek, hogy ez az életetekhez és a barátságotokhoz ad, és nem elvesz, addig élvezzétek. Talán mindez azért történik közöttetek, hogy együtt túl jussatok azon az időszakon, amin épp keresztül mentek. Szerezzetek egymásnak jó emlékeket és kellemesen eltöltött időket.

A jó kapcsolat és barátság alapja az őszinteség és a dolgok helyén való kezelése.

Ha ez működik, szerintem igen, létezik nő és férfi között barátság.

Sziszi

(kezdőkép: Unsplash)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?