You are currently viewing Üzenet a palackban

Üzenet a palackban

Szeretem a nyári estéket. Szeretem a naplementét. Néha azt gondolom a lenyugvó nappal a gondok is feledésbe merülnek.

Új nap, új lehetőségek. De a mai nap más, ma különösen szeles az idő, egyfajta vihar előtti csend. Furcsa érzés fog el, hogy talán nem véletlenül választottam ezt a napot arra, hogy üzenetet küldjek annak a kislánynak, aki ott mélyen még mindig bennem él.

Gondosan feltekerem a papírlapot és belehelyezem az üvegbe. Útjára engedem és figyelem, ahogy messzire viszi a víz. Nem tudom hol ér majd partot, lesz-e a valaki, aki felbontja vagy innentől az idők végezetéig csak hánykolódik majd.

– Kicsilány!!– kezdem soraimat. Te még most egyfajta buborékban élsz, a világ még békés és biztonságos számodra. De hogy meddig marad így, az bizonytalan. Ahogy minden más is. Megálmodtad már annyiszor milyen lesz amikor végre felnőtt leszel. Amikor nincs több tanulás, oh ha tudnád… Az élet egy állandó lecke, aminek sosem érsz a végére.

Erős, független felnőtt nő leszel, de mindenekelőtt bátor, nagyon bátor. Életed során mindig is meg mered majd lépni azokat a dolgokat, amiről olyan sokan csak álmodnak.

De nem lesz könnyű, de hát mi az. Azt már mostanra is megtanultad, hogy a jó dolgokért meg kell szenvedni. Minél több áldozattal jár, annál inkább tudhatod, hogy a végén tiéd a főnyeremény.

Ne add fel az álmaid, történjen bármi.

Emlékszel? Az a bizonyos sárga írógép… Épp ahogy megtanultál írni, lelkesen pötyögtél rajta, fáradhatatlanul. Ahogy a betűkből szavak, majd mondatok formálódtak, és végül ahogy összeállt a teljes történet, te tudtad ezzel szeretnél majd foglalkozni.

Mindig azt játszottad sikeres írónő leszel, aki egymás után ontja magából a regényeket. Gazdag fantáziád nem ismer határokat, ezért kérlek ne te legyél az új Agatha Christie.

Ami fontos, ne add fel, soha ne add fel!

Az élet rögös egy út, de mindig lesz egy útitársad, sosem leszel egyedül. Néha onnan csapódik melléd, ahonnan a legkevésbé várnád. Mi a titkod? Nincs titok.

Te leszel az a lány, aki mellett mindig süt a nap. Nem az a klasszikus szépség leszel, akiről a magazinok írnak, de hát azok állandóan változnak úgyis. Hol a telt a menő, hol a lapos, hol a magas, hol az alacsony, hol a férfias, hol az igazán nőies. De egy az mindig örök, aki belül szép, azé a világ.

És te belülről csodálatos leszel. Te leszel a lány, akit ha egyszer megismernek, sosem felednek, mert te beragyogod az eget is a mosolyoddal… Ezért jegyezd meg jól, mindig mosolyogj!

Mosolyogj ha könnyű, mosolyogj ha nehéz! Minél inkább nehezebb, te annál többet, annál inkább mosolyogj!

Mert lesznek nehéz időszakok, ez az élet rendje. Bár azt mondhatnám, hogy a jövőd egy tündérmese, de nem tehetem.

Lesz amikor a fellegekben jársz majd, de lesz amikor a szőnyeg alatt kúszol, de mindez tesz majd azzá az erős nővé, akivé válsz, ha most nagyon figyelsz rám.

Azt nem mondhatom el neked, mikor mi vár rád, mert meg kell élned, át kell élned ahhoz, hogy azzá válj, aki most ül egy folyó parton és neked írja levelét.

Tudom mi érdekel a legjobban… Igen a fiúk, férfiak jönnek mennek, nehezen találod meg az utad, talán mert számodra egy tökéletes férfi van: az Édesapád. De ő nem lesz mindig ott neked, mert az élet más jövőt szánt.

Ezért hozzá hasonlót nehezen fogsz találni, de megtalálod. Ott, és akkor amikor a legkevésbé számítasz rá. De a boldogságért küzdeni kell. És neked meg kell majd mutatnod, hogy miért érdemes kitartani.

Néha úgy érzed feladnád? Igen, de sosem teszed, néha ugyan elfáradsz, de fel sosem adod.

Hisz tudod, amiért igazán küzdesz, a végén ott vár a legnagyobb nyeremény. De ne feledd a végső nyeremény nem a nagy ház, a gazdaság, az álom alak, az álom férfi, a sok táska és a sok cipő… – igen továbbra is mániákusan szereted a te kicsikéidet- hanem Önmagad.

Az a csoda, ami már születésedkor benned volt. Te maga vagy a csoda… csoda… csoda…csoda…

Csendesedik a szél, a gondolataimba visszaránt, hogy valami a lábamnak csapódik. Egy üveg, benne egy papírlap. Remegő kézzel bontom ki, a szívem egyre hevesebben ver, ahogy kihajtogatom.

Egy szó, ami többet jelent mindennél : „ KÖSZÖNÖM”

Ányecs

(képek: Freepik, Pexels)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?