You are currently viewing Vajon jó döntés-e a lánykérés karácsonykor?

Vajon jó döntés-e a lánykérés karácsonykor?

Mi, nők szeretnénk kipróbálni jó néhány dolgot, amit csak a férfiak tudnak. A lánykérés viszont az a pont, ahol én nem lennék egy férfi helyében!

A lánykérés nincs mese, az a férfi dolga, abba nem szólhatunk bele.

Sokszor a nők döntik el, hova menjenek együtt a férfival, hol egyenek, mit csináljanak, még akár azt is, hogy mit vegyen fel a kedves párjuk. Igen, előfordult, hogy egy pasim a tanácsomat kérte vagy egyenesen azt mondta, én döntsem el, hogy két ruhadarab közül melyiket viselje. Tehát én döntöttem.
Nyilván szeretjük, ha határozott a férfi, de sajnos, nem mindig az.

Ha lehetne, akkor talán a lánykérés is
pontosan úgy zajlana, ahogy a nő megálmodta azt.

Elmesélnénk szívesen minden részletet és akár le is rajzoljuk, megmutatjuk, elbábozzuk, de hidd el, tudjuk, mit szeretnénk. Ha nem is minden részletet, de nagyjából elképzeltük már (sokszor).

Ugyanakkor és itt jön a csavar:
szeretjük a meglepetéseket is!

Szóval többszörösen sincs könnyű dolgod, kedves Férfi, és igazán nem irigyellek.

Fontos, hogy legyél csupa fül és csupa szem, ha bármikor is áhítattal nézünk egy romantikus jelenetet, (akár jegyzetelni is ér), figyelj ránk, hogy tudd, mi az, aminek örülnénk, és még inkább a legfőbb teendőd, minél jobban kiismerni, megismerni minket. Ismerj és tudd, hogy milyen a vérmérsékletünk, mi az, ami számunkra túl sok, vagy túl kevés.

Az eljegyzés rólunk szóljon.

Itt mi, nők nem dönthetünk. A lánykérés tervezése és kivitelése a férfi feladata. Aki egy nehéz helyzetben találja majd magát, mert sok kérdést meg kell válaszolnia, mielőtt belevág. Ám jó esetben ismeri a kedvesét, akit úgy fogad el és úgy szeret, ahogy van, és pont ezért ezekre a kérdésekre is tudni fogja a megfelelő válaszokat:

-nagyszabású legyen?
-kettesben történjen?
-egy új helyszínen?
-egy megszokott helyszínen, ahova gyakran jártok, ami valamiért különleges számotokra?
-milyen körítéssel?
-milyen gyűrűvel?
-na és mikor?

Nyilván számít a dátum is! Egy emlékezetes, örökre szóló emlék lesz az eljegyzés, ezt a dátumot nem fogjátok elfelejteni.

Én azon az állásponton vagyok, hogy ne karácsonykor történjen!

A karácsony, az karácsony.
Az egészen másról szól.

Ráadásul a fentiek közül sem felel meg egyiknek sem. Karácsonykor nem igazán tudtok kettesben lenni, de igazán nagyszabású sem tud lenni, (mint mondjuk egy koncert előtt vagy közben) hiszen a családdal ünnepelünk. Új helyszínre sem karácsonykor indulunk általában, de a megszokott sem úgy néz ki ilyenkor, mint más alkalommal.

Mindenhol fények, díszítések, ahhoz már túl aprónak, vagy épp túl soknak tűnne a te plusz dekorációd, vagy figyelmességed. Ha arra gondolsz, hogy de hát pont ez a jó, már minden fel van díszítve, neked csak meg kell érkezned, akkor megsúgom, hogy egy nő azért igazán értékeli, ha kreatív vagy!

Ha most nem, mikor máskor?

Az eljegyzéskor igenis tedd oda magadat és tervezz meg alaposan mindent, nem ér csak belecsöppeni a karácsonyi díszletbe!

Persze, ha karácsonyimádó a nő, a szíved választottja, akkor jó helyen tapogatózol. Ha számára ez a legszebb ünnep, ha ilyenkor varázslatos hangulatban tölti a napokat, és ebben az időszakban még gyönyörűbb a mosolya, mint máskor, akkor hajrá! Bár talán még ekkor sem pont karácsonykor, de egy adventi vásár látogatása utáni közös séta során vagy egy csodás eldugott kis hegyi faluban különleges lehet egy lánykérés.

Ezért nem irigylem a férfiakat, mert mindenképpen mindent előre meg kell tervezni, minden részletet, az egész folyamatot. Egyszerűbb lenne, könnyebb lenne, de ezt nem lehet spontán alakítani!

Igazából, kedves Férfi, nincs kisebb feladatod,
mint egy tökéletes (ami persze nincs, de törekedj rá) estét,
vagy akár egy egész napot megtervezned ÉS megvalósítanod!

Nőtársaim, legyünk rendesek, empatikusak, kedvesek! Értékeljük azt, hogy mennyire odatette magát, hogy végre megtette ezt a nagy lépést!

Hiszen akárhogy is történik a lánykérés,

a lényeg, hogy minket akar! Téged akar! Veled tervez.

Szóval kérlek, ne a hibát keresd, légy boldog, hiszen a folytatást már egészen biztosan ketten alakítjátok tovább!

Deák-Ember Ágnes
Csak Csináld – Magadért

(Kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?