You are currently viewing Gondtalan nyaralás, okosan!

Gondtalan nyaralás, okosan!

Bár mindannyian vágyunk a feltöltődésre és pihenésre, a nyaralással és a hosszabb távollétekkel otthonunk és értékeink iránti aggodalmunk is megnőhet. Mi lesz addig a halakkal? Hogyan vigyázhatok a házra, amíg nem vagyok otthon?

Hogyan maradhat addig is tiszta az otthonom? Már számos okosotthon megoldás létezik, amelyek mind segítségünkre lehetnek ilyen helyzetben is. Tiszta lakás, szemmel tartott értékek, friss eleség a halaknak…A cseh okosotthon márka, a Tesla megmutatja, hogyan könnyíthetik meg ezek az eszközök a mindennapokat, nyaralás alatt is!

1. Figyelő szemek távolról is

Egy okos kültéri kamera már többre képes, mint, hogy egyszerűen videót rögzítsen: akár azonnal értesítést küldhet telefonon keresztül, ha valami gyanús mozgást, vagy hangot érzékel, például, ha valaki betört egy ablakot. A kamera beépített mikrofonja segítségével akár szóban is biztosíthatod a betolakodót, hogy rossz helyen jár. Egy okos ablak vagy ajtóérzékelővel tovább növelheted a biztonsági szintet: ha egy érzékelővel ellátott ablak vagy ajtó kinyílik, azonnal értesítést kapsz a telefonodra.

2. Első a biztonság

Elriaszthatod a rablókat akár okos konnektorok segítségével is, amelyek esténként, egy beállított időpontban, rendszeresen felkapcsolnak egy lámpát valamelyik szobában, hogy úgy tűnjön, mintha otthon lennél. Az okos érzékelők pedig időben észlelik a gáz-, füst- vagy vízszivárgást és értesítést küldenek a telefonodra, hogy még időben tudj intézkedni. Nincs több leolvadt hűtő…

3. Tiszta víz és elegendő élelem a négylábúak számára

Felfedezted már az automatikus öntöző rendszerek előnyét a virágjaidnál? Nemcsak a növények, de az állatok is otthon maradhatnak valamennyit egyedül, ha gondoskodsz távolról a táplálásukról! A tiszta vízről gondoskodhat egy okos háziállat itató, amely folyamatosan cirkulálva friss vízzel látja el a kiskedvenced. Hasonlóan okosan megoldható az etetés is a kedvencek részére! Egy okos háziállat etetővel előre programozhatod a táp mennyiségét és időtartamát. Sőt, egyes eszközök beépített kamerájának köszönhetően hanggal és képpel is kommunikálhatsz kedvenceddel és bármikor ránézhetsz a kapcsolódó alkalmazáson keresztül!

4. A halak is kapnak enni

Szenvedélyes akvarista vagy? Mostantól aggodalom nélkül elmehetsz otthonról! Egy okos haletető fokozatosan adagolja a friss haleledelt egy nagy tartályból, és Te bármikor kezelheted az adagok mennyiségét és azok időzítését. Nem kell többé a szomszédot megkérni e ‘nemes feladatra’.

5. Érkezés előtt frissen porszívózva és felmosva

Amíg csak szeretnél, távol lehetsz, de amikor hazaérsz, nem fog többé poros és koszos padló várni. Az okos robotporszívók működését előre beprogramozhatod, vagy a telefon segítségével egy kattintással bármikor munkára foghatod ezt az okos segítséget. A továbbfejlesztett változatok még többre képesek; fel is mosnak, és képesek nagyobb figyelmet fordítani a ház bizonyos részeire takarítás közben, másokat pedig teljesen elkerülni, ha azt szeretnéd.

6. Illatos, tiszta levegőjű otthon

Lehet, hogy nem a legjobb ötlet elmenni otthonról és nyitva hagyni az ablakokat, de az sem, hogy napokig ne szellőztess rendszeresen egy-egy helyiséget. Egy okos légtisztító segít a beltéri levegő minőségének megőrzésében, távolról is. Tisztít, ionizál, frissíti a levegőt és megöli a vírusokat, baktériumokat. A teljeskörű hatás érdekében kiegészítheted a levegő frissítést egy telefonnal vezérelhető okos aroma diffúzorral, így otthonodat már a bejárati ajtó kinyitása előtt is kellemes illattal töltheted meg.

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?