You are currently viewing Gyümölcsös jeges kávéreceptek a nyári felfrissülés jegyében

Gyümölcsös jeges kávéreceptek a nyári felfrissülés jegyében

A tavasz hamarosan átadja helyét a napsütötte nyárnak, ami egyet jelent a jeges kávék időszakával.

Ez remek alkalmat nyújt egy kis kísérletezéshez, amelyben a gyümölcsök édes és frissítő zamata találkozik a kávé erőteljes aromájával, hogy merész ízkombinációkat létrehozva tegyék még felejthetetlenebbé a nyári napkezdést vagy épp a fesztelen kikapcsolódást.

A kávékészítés szakértőjeként a Krups összegyűjtött három meglepő gyümölcsös kávés italreceptet, amelyeket otthon is kényelmesen elkészíthetünk.

Az automata kávégépeknek köszönhetően a kávézás új szintre lépett, így már otthon is egyszerűen készíthetünk kávéházi minőségű feketét, legyen szó akár egy könnyed amerikai kávéról vagy egy testes eszpresszóról. A nyár ráadásul a jeges kávék kimeríthetetlen tárházát kínálja, közülük pedig még az igazán különlegesek is elkészíthetőek otthon.

A Krups most három olyan inspiráló nyári kávékoktél receptjét hozta el, amelyekkel nem csupán a saját életünkbe hozhatunk meglepő csavart, de a vendégeinket is elkápráztathatjuk.

Málnás smoothie kávéval

Hozzávalók:

  • Dupla eszpresszó (100 ml)
  • 200 g fagyasztott málna
  • 300 ml zabtej
  • 1 banán
  • 1 evőkanál mandula püré vagy mandulavaj
  • 1 evőkanál édesítetlen kakaópor 

Elkészítés:

Tegyük a turmixgépbe a málnát, az apróra vágott banánt, a mandula pürét vagy mandulavajat, a kakaóport és a tejet. Turmixoljuk simára, majd adjuk hozzá a frissen főzött kávét. Keverjük össze alaposan, öntsük egy nagy üvegpohárba, és már kortyolhatjuk is a gyümölcsös kávét.

Kókuszos jeges kávé

Hozzávalók:

  • 80 ml espresszó
  • 50 ml kókusztej
  • ½ evőkanál kókuszvirágcukor vagy nádcukor
  • 1 gombóc kókuszfagylalt

Elkészítés:

Öntsük a kókusztejet egy pohárba, és adjunk hozzá egy gombóc kókuszfagylaltot, majd öntsük rá a frissen főzött eszpresszót. Szórjuk meg a tetejét kókuszvirág- vagy nádcukorral, és óvatos kevergetés mellett élvezzük a fagylalt édességét a kávé zamatos keserűségével.

Mentás ananászos kávékoktél

Hozzávalók (két adaghoz):

  • Caffè americano (120 ml) 
  • 20 ml limelé
  • 150 ml ananászlé
  • 1 tk agave szirup
  • 10 db jégkocka
  • 10 szál friss menta

Elkészítés:

Főzzük le a caffé americanót (eszpresszó és 1:3 forró víz), majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a lime levét, az ananászlevet, az agave szirupot, hat jégkockát és a mentaleveleket egy koktél shakerbe, majd rázzuk össze alaposan. Ezután adjuk hozzá a kávét, és rázzuk további 20 másodpercig. A poharakba osszuk el a maradék jégkockákat, szűrővel öntsük bele a shaker tartalmát, és élvezzük a frissítő kávékoktélt.

(kezdőkép: Unsplash)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?