A tavasz hamarosan átadja helyét a napsütötte nyárnak, ami egyet jelent a jeges kávék időszakával.
Ez remek alkalmat nyújt egy kis kísérletezéshez, amelyben a gyümölcsök édes és frissítő zamata találkozik a kávé erőteljes aromájával, hogy merész ízkombinációkat létrehozva tegyék még felejthetetlenebbé a nyári napkezdést vagy épp a fesztelen kikapcsolódást.
A kávékészítés szakértőjeként a Krups összegyűjtött három meglepő gyümölcsös kávés italreceptet, amelyeket otthon is kényelmesen elkészíthetünk.
Az automata kávégépeknek köszönhetően a kávézás új szintre lépett, így már otthon is egyszerűen készíthetünk kávéházi minőségű feketét, legyen szó akár egy könnyed amerikai kávéról vagy egy testes eszpresszóról. A nyár ráadásul a jeges kávék kimeríthetetlen tárházát kínálja, közülük pedig még az igazán különlegesek is elkészíthetőek otthon.
A Krups most három olyan inspiráló nyári kávékoktél receptjét hozta el, amelyekkel nem csupán a saját életünkbe hozhatunk meglepő csavart, de a vendégeinket is elkápráztathatjuk.
Málnás smoothie kávéval
Hozzávalók:
- Dupla eszpresszó (100 ml)
- 200 g fagyasztott málna
- 300 ml zabtej
- 1 banán
- 1 evőkanál mandula püré vagy mandulavaj
- 1 evőkanál édesítetlen kakaópor
Elkészítés:
Tegyük a turmixgépbe a málnát, az apróra vágott banánt, a mandula pürét vagy mandulavajat, a kakaóport és a tejet. Turmixoljuk simára, majd adjuk hozzá a frissen főzött kávét. Keverjük össze alaposan, öntsük egy nagy üvegpohárba, és már kortyolhatjuk is a gyümölcsös kávét.
Kókuszos jeges kávé
Hozzávalók:
- 80 ml espresszó
- 50 ml kókusztej
- ½ evőkanál kókuszvirágcukor vagy nádcukor
- 1 gombóc kókuszfagylalt
Elkészítés:
Öntsük a kókusztejet egy pohárba, és adjunk hozzá egy gombóc kókuszfagylaltot, majd öntsük rá a frissen főzött eszpresszót. Szórjuk meg a tetejét kókuszvirág- vagy nádcukorral, és óvatos kevergetés mellett élvezzük a fagylalt édességét a kávé zamatos keserűségével.
Mentás ananászos kávékoktél
Hozzávalók (két adaghoz):
- Caffè americano (120 ml)
- 20 ml limelé
- 150 ml ananászlé
- 1 tk agave szirup
- 10 db jégkocka
- 10 szál friss menta
Elkészítés:
Főzzük le a caffé americanót (eszpresszó és 1:3 forró víz), majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a lime levét, az ananászlevet, az agave szirupot, hat jégkockát és a mentaleveleket egy koktél shakerbe, majd rázzuk össze alaposan. Ezután adjuk hozzá a kávét, és rázzuk további 20 másodpercig. A poharakba osszuk el a maradék jégkockákat, szűrővel öntsük bele a shaker tartalmát, és élvezzük a frissítő kávékoktélt.
(kezdőkép: Unsplash)