Idegesítő nőtípusok – Ms. Emancicunci

Figyelem, az alábbi szöveg a nyugalom megzavarására alkalmas információkat tartalmaz.  Főleg akkor, ha Emancicuncinak vallod magad.

Előfordulását illetően bárhol megtalálható, de különösen olyan fórumokon, aminek a filozófiája egyetlen mondatban megfogalmazható: minden pasi egy rohadt görény!

Eme “életérzésük” rendszerint egy fel nem dolgozott szakításra vezethető vissza. Bár brit tudósok kimutatták, hogy a női princípium értékeinek újragondolása közben átestek a paci másik oldalára és azért váltak a megreformálás üdvöskéi helyett szánalmas csatamacákká.

Mégpedig olyan erőszakos és agresszív amazonokká, akiknek nem csak a férfiak az ellenségeik, hanem minden olyan nő, aki a házasság és a gyermekvállalás mellett teszi le a voksát.

A főállású anyát pedig egyenesen ki akarják szabadítani a fogságából, mert

olyan nem létezik, hogy egy nő számára az anyaság egyenlő legyen a kiteljesedéssel!

Sőt, több mint gáz és szégyelld magad kedves alárendelt és kiszolgáltatott asszony, amiért örömet mersz felfedezni a koszos pelenkák meg a kanapén tespedő férjed látványában!

Ja, elfelejtettem volna mondani, hogy szerintük az anyaság és a házasélet ennyiből áll?

Ms. Emancicunci imád gúnyolódni a férjezett nőkön, de egyáltalán nem irigységből! Ő ugyanis tökéletesen boldog egyedül – hangoztatja, és tagadja ennek az ellenkezőjét.

Akkor mégis miért örökös célpontja a házasságban élő nő? Mert túlárad benne a jóindulat és a rászakadt boldogságot akarja megosztani minden létező nőtársával!

Hiszen nem vetted még észre, hogy a fröcsögő, lekezelő, gúnyolódó, rosszindulatú, drasztikusan megnyilvánuló csajszi mögött mindig egy még a dédanyám sánta csikójának sem kellő, kielégületlen, besavanyodott és végtelenül magányos nő áll?

Persze, hogy nem, hiszen te csak egy “egyszerű feleség” vagy, akinek kizárt, hogy legyenek értelmes gondolatai.

Az önhülyítés képessége zseniálisan működik náluk.

Szingliségüket azzal magyarázzák, hogy a férfiak félnek tőlük.

Amennyiben rövid ideig mégis sikerül kapcsoltban élniük, de a fickó hamar lefújja a bulit, arra is megvan a magyarázatuk. Azért menekült el, mert nem tud mit kezdeni az érzelmekkel, amit az adott nimfa kiváltott belőle. Igen, naná, hogy elmenekült, és még abban is igazat adok, hogy valóban az érzelmei elől rohant el a tag.

A bibi azonban ott van, hogy ezeknek az érzelmeknek semmi közük sincsen a romantikához. Ezek az életben maradásról szólnak. A szürke agysejtek életben maradásáról, amit egy ilyen hibbant és erőszakos liba profin képes elpusztítani.

Ms. Emancicunci buksijában persze nem ez a verzió szerepel. Ő tökéletesen megmagyaráz magának mindent, és az általa teremtett hazug világban tengeti az életét. Olyannyira, hogy még azt sem veszi észre, hogy az egyedülállósága már réges-rég nem egyéni döntés kérdése, hanem tény.

Mégpedig annak a ténye, hogy vele boldogan élni nem lehet.

Csak és kizárólag nélküle.

Hegyi László
Férfi titkok

(kezdőkép: Unsplash)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük