Idegesítő nőtípusok – Ms. Intellektuel

Az egyik “kedvenc fajom”. Jaj, de nagyon hiányoznak is ezek a kis hibridek az életembe! Igen, annyira, mint indián alá a kilőtt vadló, de haladjunk.

Vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről az említett menyecskéket!

Nos, értékítéletüket tekintve egy éti csiga jellemével vetekszenek. Most pedig elnézést kérek az éti csigáktól!

Szóval Ms. Intellektuel számára a férfi ott kezdődik, hogy ügyvéd, orvos, professzor, elismert művész, stb. Esetleg még pár szót szentel egy drónpilótára is, de csak akkor, ha az folyékonyan beszél minimum hat idegen nyelven.

A lényeg, hogy kizárólag értelmiségi hímmel hajlandóak szóba elegyedni.

Ezeknek a bűbajos, akarom mondani bűbájos teremtményeknek nem számít más, csak a hatáskeltés, a “Valaki vagyok, mert papírom van róla!” avagy a “Mutasd a bizonyítványaidat, és megmondom ki vagy!”– életérzés.

Ezen alapokból kiindulva szennyezik a környezetünket, de mindezt mesteri módon teszik. Zsenialitásuk azonban nem az átlagon felüli értelmi szintjüknek köszönhető, hanem a kukacjellem effektussal magyarázható. Mivel gerinc nagyjából annyi szorult beléjük, mint egy teljesen hétköznapi, telepi gyűrűsféregbe.

Ezek a cuncik ugyanis nem vállalják fel, hogy egy fizikai melót végző embert, a reggeli, kiáztatott zöld tea filterükkel tartanak egyenértékűnek. Neeem! Ehhez szükségeltetik egy ép személyiség, de annak a kifejlesztésére már nem jutott idő két zh. között.

Szerencsétlen kis virágszálak a magolás és karrierépítés közepette valahogy megfeledkeztek egy igen fontos dologról: embernek maradni. Nem azt mondom, hogy ez létfeltétel a mai világban, viszont nem ártalmas. Főleg abban az esetben, ha valaki szeretetre vágyik.

Papírbábuk. Semmi többek eme lények. Mégpedig olyan papírbábuk, akiknek egyetlen és irgalmat nem ismerő istenük van, melyet úgy hívnak: Végzettség.

Ez az isten pedig kegyetlen, főleg akkor, amikor ítélkezni kell. Éppen ezért eme nimfák egy szokványos reggelen -két márkás kiskosztüm kiválasztása közben-  hirtelen ráébrednek valamire. Valamire, ami egyszer csak túlontúl sok értelemmel telik meg. Olyasmi fogalmakról beszélek, mint pl.: magány, előítélet, késő, stb.

De addigra hősnőinket már régen beszőtte a pókháló. Ráadásul az a fajta, ami láttán egyetlen férfinek sincsen kedve nagytakarítást végezni.

Aztán eme libuskák végül mégiscsak boldogok lesznek ám! Hogyan?

Kifeszített tekintettel bámulva a plazmatévéjüket. Amely mindig egy menő, értelmiségi szingli történetét mutatja be. Természetesen egy olyanét, aki -minden eredetiséget mellőző, ám annál több gagyi klisét felvonultató jelenet során- végre összejön élete szerelmével. Aki persze agysebész, vagy minimum atomfizikus. Ráadásul szabadidejében meg Shakespeare szonetteket olvas kínai nyelven, és közben whiskyt kortyolgat. Nem majd sört, mi? Azt igyanak csak a melósok, de nem az ő élete párja!?

Azonban élete párjával rendszerint akkor találkozik, amikor én jelentkezek be lábgyantáztatásra. Vagyis soha. De hősnőinket eme aprócska tény nem zavarja. Rendületlenül várják Mr. Intellektuelt és addig várakoznak, hogy észre sem veszik, hogy reggel a munkába sietve maguk alá élveznek örömükben, hogy végre egy férfi utánuk szól. Még pedig az utcaseprő ember, de ő is csak annyit, hogy:

– Jó reggelt kívánok hölgyem!

Hegyi László
Férfi titkok

 

2 thoughts on “Idegesítő nőtípusok – Ms. Intellektuel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük