You are currently viewing Mire jók a rosszfiúk? – Semmire!

Mire jók a rosszfiúk? – Semmire!

“Miattam/mellettem majd megváltozik.” Tegye fel a kezét, aki hallotta már ezt egy barátnőjétől, barátjától.

Bizony, az örök dilemma: a csábító, ám rossz életű srác/lány, aki izgalmasnak tűnik, de pár hét után kiderül, hogy olyan, mint a forró radiátor: jól esik a melege, de ha túl közel ülsz hozzá, egy idő után megéget.

Sokszor hallottam én is alkoholista, vagy más szenvedélybeteg társ kapcsán, hogy “majd miattam leszokik”.  Nos, a többit szerintem mindenki sejti.

Lehet, hogy történtek már csodák, de amikor valaki egy olyan emberrel akad össze, akiben valami alapvetően nem tetszik neki benne (alkoholista, bunkó, stb.), nekem mindig a Csepp a tengerben c. dal jut eszembe: “Múlt ezer év/ Mondd, mit reméltél még?”

Mire gondolunk, tényleg? Miért változna meg? Jó úgy neki, ahogy van. Egy szenvedélybeteg embert semmi nem érdekli, csak a saját szenvedélye. Egy bunkó ember azért bunkó, mert mindig van valaki, aki elviseli, hogy ilyen.

Egy lány barátom összejött egy barátommal, ám hamar megromlott a kapcsolatuk, mert ez a barátom nem túl figyelmes, nem túl udvarias stb. Mikor szétmentek, a lány még sokáig vágyakozott utána. Én azt mondtam neki: “Szerintem az lenne a legjobb, ha megint összejönnétek. Meglátnád, hogy nem fog változni és legalább beletörődsz majd.”

Végül így is lett. A barátom meg panaszkodott, hogy csak azért rácsapta a lány a telefont, mert úgy köszönt el tőle, hogy: “Csáó”… Én meg mondtam neki, hogy nem, nem emiatt. Hanem azért, mert már háromszor szólt, hogy ne köszönj el tőle így, ne úgy beszélj vele, mintha a haverod lenne, csak nem fogtad fel.

A Paramore dala is ezt támasztja alá: “Once a whore, nothing more”. Aki egyszer szajha volt, az is marad…

Ugyanez igaz a megcsalásra: ha valaki szeretőnek tartott téged, mi garantálja, hogy ha egyszer összejöttök “rendesen”, nem fog téged is megcsalni?

A rosszfiúk sármja azért él még mindig, mert folyton esélyt kapnak, mert “izgalmasak”, pedig ha lehántod a felszínt, rájössz, hogy valójában csak önző, nemtörődöm és főként lusta embereket találsz…

Persze, lehet, hogy tévedek, és ez csak az én fejemben van így. Ti mit gondoltok?

Csetnegi László

(kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?