You are currently viewing III. Óbudai Hang-mű-hely

III. Óbudai Hang-mű-hely

Szeptemberben harmadik alkalommal rendezi meg az Óbudai Hang-mű-helyt a Társaskör.

Nyolc koncerttel készülnek a hónapban, a kínálatban a klasszikustól a jazzen át a kortárs zenéig merítenek, fellép többek közt ifj. Sárközy Lajos, a Budapest Ragtime Band és Szőke Nikolett, Sárik Péter és Falusi Mariann, Rost Andrea, Sümegi Eszter, Klukon Edit és Ránki Dezső, valamint Rolla János.

A Pincegalériában, Nagy Judit gobelinművész kiállításával nyitják az őszi szezon programsorozatát szeptember 5-én, a zenei programok sorát pedig a ZeneZug Fesztivál indítja a Budapesti Vonósok kamarazenekar szervezésében, 8-án. A kétnapos fesztiválon glissotar hangszerbemutató és kortárs versenymű hallható Váczi Dániellel, valamint zenei csemegék az 1700-as évektől napjainkig Seleljo Erzsébet és ifj. Sárközy Lajos közreműködésével.

Szeptember 16.

Este Budapest Ragtime Band ad koncertet Csodálatos Jazz címmel, vendégük a   Junior Prima-díjas Szőke Nikoletta, a Montreux-i Jazz Énekverseny győztese, akit a jazzma.hu olvasói több ízben az év énekesnőjének választottak. A Budapest Ragtime Banddel magyar és világhírű jazz örökzöldekből, slágerekből hoznak összeállítást.

Szeptember 19.

Folytatódik a Sárik Péter Trió Fonogram-díjas sikersorozata, a Jazzkívánságműsor magyarul! A koncerten a legnagyobb hazai slágerek jazzes feldolgozásai hallhatók Falusi Mariann, Sárik Péter, Fonay Tibor és Gálfi Attila előadásában. A Jazzkívánságműsor-estek igazi örömkoncertek, ahol a közönség együtt énekel a zenekarral és a hangulat olyan, mint egy jó házibulin – a Társaskörbe 19-én este látogatnak el.

Sárik Péter, fotó: Éder Vera

Szeptember 23.

Éljen az opera! A zene világnapján, október 1-jén ünnepeljük az az Óbudai Társaskör megnyitásának 35. évfordulóját. A jeles dátumot tematikus estekkel vezették fel: minden műfaj képviseltette magát, akárcsak a Társaskör programjai között. Szeptemberben az operáé a színpad – a hazai operaélet emblematikus szereplői adnak koncertet. Az est háziasszonya: Keszei Bori, vendégei: Szinetár Miklós és Baranyi Ferenc, színpadon Iván Ildikó, Kertesi Ingrid, Rost Andrea, Sümegi Eszter, Clementis Tamás, Csák József, Gulyás Dénes, Kovácsházi István, a zongoránál Harazdy Miklós és Silló István – szeptember 23-án este.

Rost Adrea, fotó: andrearost.com

Szeptember 27.

Lencsés Lajos és a Szigeti Quartet lemezbemutató koncertre várja a közönséget. Műsoron Leopold Gassmann: Amor és Psyche – Quintet oboára és vonósokra, Tóth Péter: Liber exitium, Farkas Ferenc: Szonáta-Quartet, valamint Beethoven: F-dúr vonósnégyese (op. 18 No. 1).

Szeptember 29.

A négykezes zongoraestek mindig különleges eseményei a koncertéletnek – két szólista közös játéka mögött ezer szín bújik meg. Klukon Edit és Ránki Dezső estje Liszt munkássága köré épül, a címe Liszt Ferenc francia fényben: szerzeményeit ezúttal francia szerzők műveivel párosítják. Ravel mesefüzérének gyöngyszemei és Debussy Kis szvitjének lírai tételei csendülnek fel Liszt költeményei mellett szeptember 29-én este.

Irodalmi programok

A hónap irodalmi programjára a Nagy Lajos Társaság várja az érdeklődőket szeptember 25-én 17 órára. Az ingyenes, kamaratermi délutánon olyan alkotók prózáiból, verseiből válogatnak, akik különféle polgári foglalkozást űznek – van köztük tanár, szerkesztő, riporter, festő, jogász, sőt orvos is.

Szeptember 15-én este hattól pedig az ugyancsak civil szerveződésű Óbudai Fotóklub Egyesület kiállításmegnyitója lesz a Társaskörben. A tárlat címe: 35 évünk Óbudán, megnyitja Módos Gábor fotóművész.

A Társaskör megnyitásának 35. évfordulóját október 1-jén, a zene világnapján ünneplik. A Jó kör jó helyen! – 35 éves az Óbudai Társaskör címet viselő gálakoncertet öt tematikus estével vezették fel, a záróműsort a Társaskör rezidens együttese, az Anima Musicae Kamarazenekar adja egykori mentoruk, Rolla János vendégszereplésével. Az esten Mozart, Mendelssohn, Csajkovszkij és Grieg művei hangzanak el.

Rolla János, fotó: Éder Vera

További információk és jegyelővétel a www.obudaitarsaskor.hu oldalon.

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?