You are currently viewing Új bemutató a Momentán Társulatnál: Színházrendezők Viadala

Új bemutató a Momentán Társulatnál: Színházrendezők Viadala

Új bemutatóra készül a Momentán Társulat: A Színházrendezők Viadala című improvizációs előadásban a társulat klasszikus színházi szerzőket, műfajokat idéz meg, hogy a tőlük megszokott könnyedséggel, humorral és játékossággal mutassák be és fordítsák ki a drámaírói stílusjegyeket, tipikus fordulatokat, jellegzetes karaktereket.

A Színházrendezők Viadala színházi stílusparódia a negyediken. Az improvizációs előadásban a Momentán színházat játszik: népszerű drámaírók, karakteres színházrendezők, öntudatos statiszták és hóbortos színészóriások bőrébe bújva improvizál.

Tragikus királydrámák, vérbő vígjátékok, gimnáziumi kötelezők és posztmodern abszurdok – a társulat sosemvolt színdarabokat ír, rendez és játszik el Csehov, Beckett vagy épp Spiró György stílusában, mindezt megfejelve a színházi próbák különleges atmoszférájával. Tisztelgés és paródia a klasszikus színház varázslatos világa előtt, persze kiforgatva, átalakítva, momentánosítva és 100%-ban improvizálva, a közönség ötletei alapján.

A Momentán Társulat az előadás során négy különböző ismert drámaíró sosemvolt színművének improvizált színházi rendezésébe enged bepillantást, majd a közönség szavazhat, melyik hármat nézné tovább.

Ezután újabb kör jelenetet láthatunk, immár három drámaírói stílus és színházrendező versenyét, majd újabb szavazás – míg végül egyetlen győztes, nagy rendezés és improvizált színházi történet befejezése bontakozhat ki a közönség döntése alapján.

A februári bemutató előadáson a négy improvizált színdarab egy Ibsen dráma, egy Shakespeare mű,

egy kortárs angol dráma és egy musical lesz.

“Izgalmas kihívás, hogy milyen színdarabokat tudunk írni – mondja Kiskovács Attila, a Momentán Társulat alapítótagja, az előadás ötletgazdája –, ráadásul végre másfél-két órán át színésznek érezhetem magam. Jó lesz belemerülni a színház, a kiválasztott szerzők világába, ezáltal egy teljesen más típusú gondolkodásba, mint amit a többi előadásunk igényel.”

Várady Zsuzsi, a társulat alapítótagja számára “A színházi műfajokkal dolgozni, játszani nagyon nagy ajándék: színházi dramaturgként dolgoztam sokáig, amire most nincs tér az életemben, de ebben az előadásban két szerelmem összeér, az improvizáció és a színház. Ráadásul elmélyülős munkát csinálunk, együtt olvassuk a színdarabokat, voltunk “tanulmányúton” közösen színházban. Ez a kreatív, spontán működésünkhöz is hozzátesz majd ezen az előadáson.”

Az előadást február 18-án mutatják be és havonta egyszer játsszák majd.

Jegyek itt érhetők el: https://momentantarsulat.hu/eloadas/szinhazrendezok-viadala

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?