You are currently viewing Hit, tehetség, család, ezek a legfontosabbak! – interjú Varga Balázs színész, ceremóniamesterrel

Hit, tehetség, család, ezek a legfontosabbak! – interjú Varga Balázs színész, ceremóniamesterrel

Az ország a Drága Örökösök Józsijaként ismerte és szerette meg. Sok tízezer ember otthonába költözött be estéről estére ő is. De hogy ki is valójában Varga Balázs és mivel foglalkozik azóta, azt tőle kérdeztük meg.

Tomkó Bori: Nyilván a sorozat előtt is volt már közöd a színészethez, jól sejtem?

Varga Balázs: Igen, 2009-ben végeztem a Kaposvári Egyetem színész szakán. Aztán 7 évig tagja voltam a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színháznak, ahol elnyertem 2017-ben a Kelet Színésze díjat. Színházi pályafutásom nagy és sikeres korszaka volt ez. Hálás és fontos szerepeket kaptam itt és rengeteget tanultam a fantasztikus kollégáktól, rendezőktől. Vendégként meghívtak főszerepekre a Csokonai Színházba Debrecenbe, és a Hevesi Sándor Színházba Zalaegerszegre. A Drága Örökösök előtt pedig több hónapig voltam visszatérő mellékszereplő a Barátok köztben, úgyhogy sűrű és sikeres évek állnak mögöttem.

TB: Milyen érzés egy napi sorozat szereplőjének lenni?

VB: Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy megkaphattam ezt az életemben. Sokan megismertek és megszerettek. Eszméletlen időszak volt. Azon túl, hogy minden sarkon megállítottak és megszólítottak, rengeteget tanultam a forgatásokon. Intenzív időszak volt, hajnaltól estig forgatások, utána este színház és így mentek el hetek, hónapok. Közben megházasodtam, kislányom született, állandó meghívásunk volt a top magazinműsorokba, címlapokon szerepeltünk 2 éven át, szóval

belecsöppentem egy olyan világba, amit mindig is áhítottam.

A feleségem támogatása és végtelen türelme, odaadása nélkül viszont ez nem ment volna. Rengeteget segített, soha nem lehetek elég hálás neki ezért! Nagyon szép emlék marad örökre ez az időszak.

fotó: Varga Balázs

TB: Nem tudom kihagyni a kérdést: szoktak még megállítani az utcán Józsiként?

VB: A sorozat alatt tényleg napi szinten 5-6 megállítást, megszólítást kaptam, döbbenetes szeretet és figyelem áradt felénk. Azóta is van ez, de ritkult. Az emberek imádták a sorozatot, kultikus lett. Akik nézték, és sok százezren nézték, azóta is megismernek és megszólítanak a boltban, az utcán. Szeretnek engem is és a karakter is sikeres volt, akit alakítottam. Szóval még sokszor szólítanak le, hogy „szevasz Józsi, a lovakat hol hagytad?!” Mindig öröm a beszélgetés a sorozatról, közös fotók készítése, ez része most is a mindennapjaimnak.

TB: Milyen volt a sorozat csapata, tartjátok a kapcsolatot egymással?

VB: A csapat szuper volt. Harmonikus volt a hangulat és sok-sok hasonló fiatal került össze. Barátokat szereztem itt, és volt olyan kolléga, akivel régebbről is ismertük egymást. Jó hangulat és rengeteg nevetés volt a kőkemény munka mellett. Van olyan, akivel tartom a kapcsolatot, tudunk egymás munkáiról, életéről.

fotó: Takács Péter

TB: Mi történt azóta veled?

VB: Amikor vége lett a sorozatnak, elég nagy űr keletkezett bennem. Pont akkor kezdődött a Covid-őrület is, tehát pont akkor éltünk karanténban. Munka nem volt, a színházak bezártak, a forgatások leálltak. Egyrészt jó volt kipihenni azt az elmúlt 2 évet, másrészt rossz volt, hogy a sorozat flow-ja nem tudott tovább vinni például engem sem. Tartalékokat éltünk fel és a családommal voltam.

A kislányommal születése pillanatától együtt tudtam lenni,

különleges és nagyon erős kapcsolat tudott így kialakulni vele.

Aztán amikor nyitott a világ, újra lehettek esküvők, rendezvények. Ezeken ceremóniamester és műsorvezető vagyok. És jött egy megkeresés a médiából is, az anyacsatornámtól. Éltem vele, és kitanultam a másik oldalát is a dolgoknak. A kamera másik oldalán dolgozom jelenleg.

TB: Gyönyörű családod van, cuki a kislányod is. Nehéz volt beletanulnod az apaszerepbe?

VB: Köszönöm, az apaszerep volt életem fő vágya. És megkaphattam őt, köszönöm a feleségemnek és a sorsnak, hogy ezt átélhetem. Csodálatos érzés. Az elejétől kezdve késznek éreztem rá magam és jól is megy hála Istennek. Sokat játszunk, én is kiveszem a részem az etetésből, fürdetésből, pelenkázásból, tényleg nagyon szoros a kapcsolatunk.

Az apaságra születtem azt érzem, és minden nap csak arra vágyom, hogy hazaérjek a munkából és újra megölelhessem és szétpuszilgathassam.

fotó: Bakos Zoltán

TB: Mi volt eddig a legnehezebb és a legszebb pillanat, amióta apa vagy?

VB: A legnehezebb pillanat, amikor a kislányom rögtön a születése után 2 nappal belázasodott. Be kellett vinni a kórházba, és a feleségemmel bent is tartották őket napokig. Pokoli volt. Az aggódás azért a csöpp gyerekért. Elmondhatatlan fájdalom. Elbúcsúzni a feleségemtől a szülés után 2 nappal a kórház előtt, hogy akkor ők most bent maradnak. Ott zokogtunk. Nem tudtuk mi lehet a baj. Szörnyű napok voltak. Lumbálást végeztek Zoén, vért vettek, nagyon sajnáltam szegényt. Aztán hála Istennek kiderült, hogy semmi baja nincsen… már csak egy rossz emlék az egész.

Számtalan szép pillanatunk van. Az első lépések, az első szavak. Amikor megtanítottam forogni tánc közben. Mikor hatalmasakat kacagunk este a szőnyegen.

A legszebb pillanat mégis az, mikor most ősszel volt ez a nagy betegeskedéses hullám a gyerekeknél. Szinte minden ismerős családnál elkapta a gyerek ezt a vírust. Rajtam volt Zoé, öleltem este magamhoz, szegény kimerült volt és gyenge. Vigasztaltam, puszilgattam, mondtam neki, hogy semmi baj nem lesz életem, meggyógyítunk és minden rendben lesz. És ez a kis csepp ember mondta nekem, a kis vékony baba hangján, hogy . Hitt nekem és bízott bennem és rám bízta az életét! Mondtam neki szeretlek. Ő suttogta nekem, hogy SZE. Potyognak a könnyeim most is, ha rágondolok.

fotó: Szabó Sándor

TB: Ceremóniamester is vagy, ezt említetted. Ez a sorozat előtt-közben-után jött? Ez szórakozás is neked vagy inkább munka?

VB: A ceremóniamesterség számomra hivatás. Tudatosan professzionális szintre emeltem az életemben. Egy másik láb lett a színészet mellett, minden évben májustól októberig tele vagyok esküvőkkel. Lekopogom, nagyon jól megy. Esküvőszervező céggel szerződtem le, interjúkat tartottam ezzel kapcsolatban, az esküvő kiállítás meghívott vendége voltam, kerekasztal beszélgetést vezettem ezzel kapcsolatban, szóval komoly dolog ez jelenleg. Cégek keresnek meg, hogy nászajándékot biztosítsanak számomra az esküvőkre, tudatosan építettem ki ezt.

Már most rengeteg esküvőm van jövőre is, ez természetesen munka, megélhetési forrás számomra. Amellett élvezem nagyon, lubickolok benne. Csak pozitív visszajelzést kapok a fiataloktól, és már az esküvők végén ottani párok foglalnak le maguknak jövőre. Már szertartásvezetést is kérhetnek a párok, ezzel is tele van szerencsére a naptáram.

fotó: Anger Zoltán

TB: Dolgozol a kereskedelmi csatornánál is, ahol a sorozat futott, de most egy másik oldalról látod a dolgokat. Mesélsz erről is?

VB: Megkeresett a csatornám, és örömmel vetettem bele magam az új kihívásba. Casting feladatokat látok el, rögtön az első hetekben feljebb léphettem a ranglétrán, és a maximalizmusomnak hála, fejlődöm ebben is gyorsan. Mára már egy top csapat tagja vagyok és top műsorban dolgozom. Megbecsülnek és elismernek, jól érzem magam itt. A színészetnek hála jó a karakterérzékem, így sikeresnek mondhatom magam ebben a munkában is. A castingokon színészi feladatokat is kell csinálnom, tehát az improvizációval edzésben tartom magam.

fotó: RTL Klub Reggeli

TB: Van-e tervben újabb sorozat, jársz-e esetleg castingokra? Vagy színházi szerepek esetleg?

VB: Jelenleg a médiás munkám, a ceremóniák és a családom tökéletesen kiegészítik egymást. Járok castingokra, nemrég forgattam is. Most a színház és a forgatás nem annyira hangsúlyos az életemben, de ez mindig változik.

Az online világban is építem tovább a brandemet, ez is nagyon jól halad.

Sok terv van a következő évre, nagy dobásokkal jelentkezem majd. A 2021-es év felemás volt, de igyekszem a maximumot kihozni mindenből. Sok tapasztalat ért a nehezebb időszakban, nem sok emberre számíthattam a szakmai életemből. Újra jött a felismerés, hogy csak magamra számíthatok sok helyzetben.

A hit a tehetségemben és magamban az egyetlen, ami ezeken a nehezebb időszakokon átsegít. Szerencsére a családomra számíthatok és rengeteg erőt adtak és adnak számomra. A 2022-es év sok lehetőséget tartogat számomra, alig várom már őket.

TB: Sok sikert kívánunk neked mind a magán, mind a szakmai életedben!

Tomkó Bori

(kezdőkép: Takács Péter)

(A képek felhasználása tilos, jogi következményeket von maga után!)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Ehhez a bejegyzéshez egy hozzászólás érkezett.

  1. Vránszki Péter

    Kedves Balázs! Szívből köszönjűk neked,hogy vagy nekünk! Példamutató az a hozzáállás ahogy a családodról gondoskodól!Adja Isten ,hogy terveitek válljanak valóra! Isten áldjon benneteket a szépséges feleségeddel és gyönyörű gyermekeddel!

Vélemény, hozzászólás?