You are currently viewing Megérkezett a legújabb Marilyn Monroe film előzetese – videóval

Megérkezett a legújabb Marilyn Monroe film előzetese – videóval

Megjelent az első előzetes a Blonde-hoz, Marilyn Monroe 18 karikás, vitatott életrajzi filmjéhez, ami szeptemberben lesz látható a Netflixen.

Monroe életének legvitatottabb részeit helyezi előtérbe a film, és igen, felmerül annak a lehetősége is, hogy meggyilkolták a 20. század legnagyobb szexszimbólumát.

Nem pusztán betekintést nyerünk Marilyn életébe, a gyerekkorától kezdve a felemelkedéséig a csillagok közé, hanem az ő szemén keresztül láthatjuk a világot, és így talán jobban megérthetjük a nőt – és kapcsolatait -, aki valószínűleg nem vágyott másra, mint szeretetre és figyelemre.

A film Joyce Carol Oates azonos című regényén alapul, aki szerint „megdöbbentő, zseniális, nagyon felkavaró és talán a legmeglepőbb, hogy egy teljesen „feminista” értelmezést kapunk. Ám nem szabad elfelejteni: a könyv és ebből kifolyólag a film is erőteljesen fikcionalizált, amelyek valójában Marilyn életének újragondolásai.

A Blonde igen ritka NC-17 besorolást ért el, amely azt jelenti: olyan tartalmak láthatóak benne, amelyek kimondottan tiltják, hogy 17 év alattiak megtekintsék, vagyis hemzseg a durva erőszaktól és a szexjelenetektől.

A filmet Andrew Dominik rendezte, aki a The Guardian szerint azt mondta: „van benne valami, ami mindenkit megsérthet”. Feltehetően a bemutatott eseményekre és a korszak ellentmondásosságára utalhatott. Egy kicsit maga is megvolt lepve, amiért a film ilyen durva besorolást kapott, de szerinte ennek oka, hogy a film nem a „boldog szexualitás” időszakát ábrázolja, hanem olyan helyzeteket, amelyek „nem egyértelműek”.

A szerepet eredetileg Naomi Watts kapta volna, amikor a projektet 2010-ben elkezdték fejleszteni, majd Jessica Chastainé lett a szerep, de végül a tragikus sorsú sztárt a gyönyörű Ana de Armas keltette életre, és az alapján, amit láthatunk: sikeresen.

Talán túlzás nélkül állítható, hogy az egyik leghitelesebb Marilyn Monroe elevenedik meg a szemünk előtt. A kubai színésznőt már láthattuk korábban a 007 Nincs idő meghalni és a Szárnyas fejvadász 2049-ban. De feltűnik majd Adrien Brody is Arthur Millerként és Bobby Cannavale alakítja majd Joe DiMaggiot.

Nagyon várjuk már a filmet, az előzetest pedig itt nézheted meg:

(kép: Pinterest)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?