You are currently viewing Kérésztámadás – Utasellátó

Kérésztámadás – Utasellátó

  • Olvasási idő:olvasási idő: 4 perc
  • Bejegyzés kategória:#utasellátó
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

„Kérészek támadtak rá egy HÉV kocsira” – szólt a szalagcím, és jót mosolygott rajta. Már látta is maga előtt a felfegyverzett kérész csapatot, amint összehangolt munkával lerohanja, körülzárja, majd foglyul ejti a HÉV kocsi utasait.

Persze nem volt ennyire drámai a helyzet, csak az ő fantáziája volt megint élénkebb a kelleténél.

A tiszavirágzás mintájára megindult a dunavirágzás is, és a Dunán kikelő kérészek, a fény hívószavának engedelmeskedve a HÉV kocsik felé vették az irányt.

Persze nem okolhatta őket senki, a természet törvényeinek nem lehet parancsolni. Az embernek meg nem kellene mindenhova betennie a lábát, ahol semmi keresnivalója nincs, de ez már teljesen egy másik történet.

Azt érezte, meg kell néznie, saját szemével kell látnia a támadó kérészeket.

8 óra körül már a Boráros téren várta a Csepel felé tartó hévet. Az volt a terv, hogy addig utazik vele, míg teljesen be nem sötétedik, és meg nem jelennek a mindenre elszánt kérészhordák.

Az első Csepel-Budapest viszonylatban még nem történt semmi.

A második fordulóban feltűnt egy-egy felderítő, aki megpróbált berepülni a félig nyitott ablakon, de a szerencsétlenül járt pára az ablakra kenődött.

10.000 Ft… Legalábbis ha jól értesült, ennyi az eszmei értéke, egy-egy egyednek. Lassan már 100.000 Ft kenődött szét az ablakon, vagy a gyengébb idegzetű utasok lábán és vállán…

Ezért kár volt idejönni, gondolta. Nincs ebben semmi rendkívüli, nincs ebben semmi csoda, mészárlás folyik, és még csak nem is a kérészek tehetnek róla.

A harmadik úton, amikor visszafele tartott Budapest felé, már teljesen besötétedett. Be is hunyta egy pillanatra a szemét, nem akarta látni az újabb ablaknak csapódó tetemeket.

Hirtelen furcsa morajlásra lett figyelmes… Az utazóközönség zúgolódását hamarosan baljós csend váltotta fel.

Kicsit mintha bizonytalan lett volna alatta a talaj, olyant, mintha egy hajón himbálózna…

Mire kinézett az ablakon csak azt látta a sötétben, hogy egyre távolodnak a sínek melletti lámpaoszlopok, és egyre kisebbek volt a lakóházak fényei is…

A vérszomjas kérészhorda tényleg megtámadta a HÉV kocsit, és elvitte magával a hold felé.

A hivatalos közlemény szerint a csepeli vonalon áramkimaradás volt az éjszaka, azért késett annyit a HÉV…

Valójában azonban, volt egy kocsi,

ami sohasem érkezett meg Budapestre.

H.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?