You are currently viewing Több mint 600 ezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet 2023. évi Adventi Adománygyűjtéséhez

Több mint 600 ezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet 2023. évi Adventi Adománygyűjtéséhez

A sok kicsi sokra megy csodája: 250 ezer hívás a 1353-ra, és 330 ezer áruházi adománykupon, egyre növekvő adományozói közösség: 379 millió forint gyűlt össze.

 Az adományokat az ünnepi segélyakciókon túl a rászorulókért és a bajbajutottakért végzett egész éves munkájára fordítja a Segélyszervezet.

2023. november elején az Ökumenikus Segélyszervezet 28. alkalommal indította el Adventi Adománygyűjtését. A szeretet.éhség. mottóról és „kiharapott” mézeskalácsszívről ismert felhívás hatására – a gyűjtés partnereinek és a médiának köszönhetően – több mint 600 ezren csatlakoztak a Segélyszervezet célkitűzéseihez.

Az adománygyűjtés eredményeit február 7-ei sajtótájékoztatón ismertették, mely alkalommal köszönetet mondtak az összefogás minden támogatójának, partnerének, adományozójának és önkéntesének.

A rendezvényen Lehel László elnök-igazgató és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató ismertette a gyűjtés eredményeit és a felhasználási terveket. Az eseményen jelen volt Kovács Koko István jószolgálati nagykövet, az Ökumenikus Segélyszervezet több ismert önkéntese – köztük Wolf Kati énekes – és a felhívást támogató több vállalat képviselője.

Lehel László elmondta, hogy bár 2023-sok tekintetben nehéz év volt, a kimagasló eredménnyel zárult összefogás azt mutatja, hogy a Segélyszervezet közössége erős, és érti, hogy éppen a nehéz időszakokban van leginkább szükség szolidaritásra.

Emlékeztetett, hogy ezúttal is kettős céllal hirdettek adventi összefogást: hogy rászorulók ezreinek tegyék szebbé az ünnepet, és hogy a következő év hétköznapjaiban is folytatni tudják a nélkülözők és bajbajutottak támogatását.

Lehel László köszönetet mondott minden a felhíváshoz csatlakozó adományozónak, adománygyűjtő partnernek és önkéntesnek, és arra bíztatta őket, hogy kövessék a Segélyszervezet munkáját a hétköznapokban is.

Pálinkás Zsolt, az adománygyűjtéshez 2023-ban is csatlakozó Tesco Magyarország vezérigazgatója Magyarország legnagyobb adománygyűjtő csapatának eredményeiről számolt be, majd átadta Lehel Lászlónak a 85 millió forintos áruházi gyűjtést szimbolizáló adománytáblát.

2023-ban az adománygyűjtés új elemmel bővült: a Segélyszervezet stratégiai partnerei közé a múlt év tavaszán csatlakozó MBH Bank és szintén a Segélyszervezet kiemelkedő támogatói közé tartozó Mastercard összefogásával a december 4. és 31. között történt bankkártyás vásárlások után a bank összesen 50 millió, a fizetéstechnológiai cég pedig 15 millió forint adománnyal járult hozzá az adománygyűjtés kimagasló végeredményéhez.

A vállalatok támogatását jelképező adománytáblákat Kutas István, a MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója, illetve Boris Martinovic, a Mastercard kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója adta át.

Az adománygyűjtést számos további vállalat segítette: ACG Reklámügynökség Kft., Adventi Ünnep a Bazilikánál, E.ON Hungária Zrt., Hegyvidék Bevásárlóközpont, Hungaropharma Zrt., Index.hu, Kincsem Park, Magyar RTL Televízió Zrt., Magyar Posta Zrt., Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft., PlanB Magyarország, Sauska és Társa Kft., SolServices Kft., Szerencsejáték Zrt., Vantage Towers Zrt., TV2 Zrt. és a Várkapitányság.

A rendezvényen jelen lévő vállalati partnerek Wolf Katitól, Lehel Lászlótól és Gáncs Kristóftól, a Tesco áruházi gyűjtésében kimagasló eredményt elérő 15 pénztáros pedig Pálinkás Zsolttól és Kovács Koko Istvántól vehettek át oklevelet.

Az összefogáshoz ez alkalommal is számos módon lehetett csatlakozni, de a legnépszerűbb adományozási forma ezúttal is a 1353-as adományvonal volt, amit advent időszakában több mint 250 000 alkalommal tárcsázták országszerte, hívásonként/sms-enként 500 forintot felajánlva a Segélyszervezetnek.

Az adományvonalon érkezett több mint 125 291 000 millió forintnyi felajánlással, a Tesco áruházi adománykuponos gyűjtés során összegyűlt 85 000 000 forinttal, valamint a magán- és vállalati befizetések 168 852 213 forint adományával a 2023. évi Adventi Adománygyűjtés során összesen 379 143 213 forint felajánlás érkezett.

AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET EZÚTON IS KÖSZÖNETÉT FEJEZI KI MINDEN TÁMOGATÓNAK, VÁLLALATI ÉS MÉDIAPARTNERNEK, MAGÁNADOMÁNYOZÓNAK ÉS ÖNKÉNTESNEK A SEGÍTSÉGÉÉRT!

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?