You are currently viewing 5 ikonikus sneaker stílus, amit meg kell ismerned

5 ikonikus sneaker stílus, amit meg kell ismerned

A sneaker magyarul utcai sportcipőt jelent. A 20. század elején készítették az első olyan kényelmes cipőt, amiben szinte settenkedni lehetett. Aztán az ’50-es évektől kezdve a fiatalok elkezdtek divatból hordani sportcipőt, mert több sztártól látták, így divattá vált.

A ’80-as ’90-es években abszolút tarolt a sportcipő a divatban. Különböző nagy márkák jelentek meg a piacon, akik számos modellel álltak elő. Van, aki kosárlabdázóknak tervezett főleg, de van, aki utcai tornacipőket forgalmazott inkább.

A mai napig találunk retro sneakereket az üzletekben, amik mind időtálló darabok.

Kezdetben inkább a férfiak számára készültek ezek a típusú cipők, de szépen lassan a női divatba is bejött kivétel nélkül mindegyik változat.

Manapság már sokféle típusú sneakert találhatunk a cipőboltok kínálatában.

Ezeket a sportostól egészen a csinos ruhákig sok mindenhez felvehetjük, mindenképpen stílusosak leszünk benne!

Számos forma, fazon létezik, sőt a színekben és az extrém kivitelben sincs határ! Létezik bebújós, fűzős, tépőzáras és cipzáras kivitel is, kinek melyik a kényelmesebb. Így akár kismamák vagy idősek is nyugodtan, cipőkötés nélkül választhatnak ezek közül a sneakerek közül.

A közös tulajdonságuk viszont egyértelműen az, hogy rendkívül kényelmesek. És gyakorlatilag minden évszakban hordhatjuk őket.

Van, amelyik a fiatalok körében hódít, de vannak olyan modellek, amiket kortalanul hordhat bárki.

Most megmutatjuk azt az 5 sneaker típust, ami nekünk a kedvencünk:

1. Az egyszerű, de nagyszerű fehér

Ez a típus az abszolút kortalan. Idősebbek és fiatalabbak is egyarán hordhatják, sőt farmerrel vagy szoknyával is nagyon jól mutat!

Anyagában lehet bőr, műbőr, vászon egyaránt.

2. A klasszikus sport

Ez a fazon, amit klasszikusan sportcipőnek szoktunk hívni. Nyilván nem csak sportoláshoz lehet felvenni, jól mutat melegítővel, de farmerrel is.

A legnagyobb sportmárkák klasszikusai mellett most már -mivel nem csak sportolási célra hordjuk- nagyon sok márka kínálatában megtaláljuk.

A színpaletta összes színében választhatunk ilyen típusú sneakert, akár színes fűzőkkel feldobva.

3. Az elegánsabb

Léteznek olyan sneakerek, amiket kimondottan csinosabb ruhához is fel tudunk venni. Mert például egy kis ezüst vagy arany csillogás vagy kövek díszítik.

Számos híresség cserélte le a tűsarkút sneakerre elegánsabb ruháihoz is, bátran kövessük az ő példájukat! Az biztos, hogy egész este tudunk majd táncolni benne!

4. Platform sneaker

Ha pici vagy, vagy éppen szereted a ’90-es évek stílusát, akkor ez a típus jó választás lehet neked. Ebből a stílusból is létezik többféle, sportosabb, egyedibb, elegánsabb.

És az tuti, hogy ki fogsz tűnni vele a tömegből!

5. Chunky stílus

Ez a fazon a régebbi sportcipőkre hasonlít. Bár a talp kialakítása kissé masszívabb és nagyobb, mint a többi sneakeré, mégis igen népszerű. Viselhető farmerrel, szoknyával, de még hosszú ruhával is!

A fiatalok körében ez az abszolút befutó, de azért ne lepődjünk meg, ha idősebbek is viselik, pont a talpkialakítása miatt!

Egy jól megválasztott sneaker fel tudja dobni az öltözéket!

Ha te is beújítanál ezek közül valamelyikből, akkor a CCC széles választékában biztos fogsz kedvedre valót találni! Ráadásul az üzletekben és online is elérhető rengeteg modell!

(kezdőkép: Freepik)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?