You are currently viewing Július 1. a magyar egészségügy napja

Július 1. a magyar egészségügy napja

Július 1-én ünnepeljük a magyar egészségügy napját. E jeles nap apropóját Semmelweis Ignác születésnapja adja, akit az „anyák megmentőjeként” is emlegetünk, hiszen a magyar orvos kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében.

A nap jó alkalom lehet arra is, hogy saját egészségünk megőrzéséről is elgondolkodjunk. A cseh Tesla okosotthon márka bemutat három olyan okos készüléket, amelyek segíthetnek az egészségünk nyomon követésében és az otthoni öngondoskodásban.

Vérnyomás ellenőrzés alatt

Egy okos vérnyomásmérő nemcsak vérnyomást és pulzust mér, hanem a mért adatokat rendszerezi, analizálja is. Ez az okos vérnyomásmérő két felhasználó számára rögzíti a mérési előzményeket, és figyelmeztet, ha valami nincs rendben: például, ha rendellenes értékeket mér, szabálytalan szívverést észlel, vagy eltérést tapasztal a standard vérnyomásértékektől.

A mért adatok nyomon követhetők a Tesla kapcsolódó, magyar nyelvű alkalmazásában, amely nagy segítség lehet, ha orvosi utasításra kell folyamatosan vérnyomást mérünk. Úgy fejlesztették ki, hogy bárki könnyedén használhassa, még azok is, akik nincsenek otthon az okos technológiákban.

Megelőzés egy ujjal

Az okos ujjbegyes véroxigénszint mérő egy praktikus egészségügyi eszköz, amellyel ellenőrizhetjük a vér oxigénellátását és a pulzusszámot. A korai felismerés révén segít megelőzni az alacsony véroxigén szintből eredő – akár – végzetes következményeket, amelyek például a terhes nőket, a kisgyermekeket vagy az időseket érinthetik. Egy okos pulzoximéter asztmások és szívbetegek, valamint sportolók és magasban dolgozók számára is hasznos támasz lehet! Ha a mért értékek szélsőségesen eltérnek, és a készülék úgy érzékeli, hogy az egészségünk veszélyben van, vizuális és hangjelzéses riasztást adva figyelmeztet.

Higiénikus hőmérés

Akár otthoni, akár professzionális, egészségügyi használatra ideális lehet, egy érintésmentes, okos hőmérő. Gyors, pontos, kényelmes és az IR érzékelő segítségével maximálisan higiénikus hőmérést biztosít. A lázmérés mellett képes a tárgyak hőmérsékletét is mérni, így alkalmas akár a fürdővíz, szobahőmérséklet vagy éppen tálalás előtti ételek hőmérsékletének mérésére.

A tudatos öngondoskodás, a saját egészségünk óvása felbecsülhetetlen érték. Okos eszközökkel pedig már könnyen támogathatjuk életünk ezen részét is.

További okos megoldásokért keresd fel a TESLA oldalát!

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?