You are currently viewing Kapszula gardrób: benne van minden, ami kell

Kapszula gardrób: benne van minden, ami kell

A legtöbb férfi, ha megkérdezik tőle, mi egy nő jellemző tulajdonsága, kedvenc elfoglaltsága, az első háromban biztos a vásárlást említi meg.

De tényleg minden nő imád vásárolni?

Én például nem.

És ezt nem csak úgy mondom, hanem tényleg. Nem.

És általában a pasik lepődnek meg a legjobban ezen. Mert azért valljuk be, ők nem nagyon bírják azt, ha vásárolgatni kell menni életük párjával.

Én viszont hidegrázást kapok a shopingolás-plázázás gondolatától is. Ingerült, enervált és nagyon hamar fáradt leszek a többórányi céltalan császkálástól. Ha mégis muszáj elmennem, akkor is inkább szeretek célirányosan vásárolni, azt, amire valójában szükségem van.

Képtelen vagyok a boltokba ki-be mászkálni, lődörögni, órákig próbálgatni. Válogatni, aztán ha végre megtetszik valami, akkor bevinni a próbafülkébe, majd ha a méret nem jó, újra kimenni, másikat behozni, stb, stb.

Szóval próbálni is rühellek. Gyakran megveszek inkább úgy dolgokat, főleg télen, hogy majd otthon felpróbálom, aztán ha nem passzol a méret, akkor visszaviszem.

A kuponos napokon pedig kimondottan kerülöm a plázákat, mert akkor a legtöbben azt hiszik, micsoda jó vételt csinálnak –amúgy meg nem, csak ezt ők nem tudják- és elözönlik az üzleteket. És megvesznek egy halom olyan dolgot, ami utána a szekrényben landol és soha nem kerül ki onnan.

A netről sem rendelek, valamiért ellenérzésem van. Bonyolultabb is visszaküldeni, ha esetleg nem tetszik vagy nem jó.

Az évek során kialakult, némi szakértői segítséggel, hogy mi az, ami jól áll és szívesen hordom. Színben, fazonban egyaránt. 

Azóta nem szenvedek attól,  hogy bár dugig a ruhás szekrény, mégsem tudok soha semmit felvenni. (Vagy nem találom el az összeállítást, illetve a dress code-ot a különböző alkalmakra.)

Megvan az alap ruhatár,

amihez maximum variációkat szerzek be.

Tök jó inspirációkat lehet kapni a netről az úgynevezett kapszula gardrób témában.

Mit, mivel lehet variálni, mi mihez passzol, különböző alkalmakra. Így, ha megvannak az alapdarabok, akkor azokat némi kreativitással, de baromira jól lehet variálni!

Pár kiegészítő beújítása alkalmanként és kész is!

Ennyit meg még én, az anti-vásárló is játszva kibírok.

Minden évszaknak megvannak az alapdarabjai a minimalista gardróbban, ez most, télen körülbelül így néz ki:

 

Kabát –vagy egy dzseki és egy csinosabb szövetkabát, vagy egy 2:1-ben hosszabb fazon, a színe fekete

Bőrdzseki –zakó vagy blézer helyett is a lazább napokra, ez is fekete

Blézer/Zakó –csinosabb alkalmakra, szintén fekete színben. Nagyon fontos, hogy jó legyen a fazon és az anyag!

Nadrág –szövet, vászon vagy kosztümnadrág, szintén feketében vagy sötétkékben.

https://www.instagram.com/p/BeueIUxgO7C/?tagged=blacktrausers

Farmer –ha a munkahelyeden is lehet viselni, legyen sötétebb, ha nem, akkor lehet közép- vagy világosabb kék is. Nem célszerű a nagyon feszülős változat, főleg ha bárhova felvennéd.

Ceruzaszoknya –ez is feketében. A legtöbb alkatra jól áll és divatos.

Hosszú ujjú felső – fehér, fekete vagy csíkos. Ez utóbbi is sokaknak jól áll, de a fazon nem mindegy, ahhoz pontosabban kell ismerni az alkatot.

Blúz –ugyanaz, mint a felsőnél. Mindkettőnél az alap mellé lehet beszerezni színeset is, ha valaki pontosan tudja, mi áll jól neki és nem csak szerinte…

Kardigán –fekete vagy sötétkék. Ez utóbbi a majdnem fekete, közben pedig mégsem és semmiben sem lehet vele mellélőni, mindenkinek jól passzol.

Pulóver –ez már lehet színesebb, de a színtípusodnak megfelelően. Ehhez szakember segítségét kérd, mert alaposan mellé lehet vele lőni!

Kis ruhák –ujjatlan vagy rövid ujjú, alkat szerint, feketében (Coco Chanel már megmondta, hogy kötelező!!), esetleg sötétkékben vagy pluszban a kis fekete mellé a színtípusodnak megfelelő egyéb színben.

https://www.instagram.com/p/BemzqYeFuRA/?tagged=littleblackdress

Cipő -lapos sarkú oxford vagy bokacsizma (kinek melyik áll jól), hosszú csizma, magas sarkú. A színek feketék!

Sapka-sál-kesztyű -fekete-szürke-csíkos, a kesztyű kasmír vagy bőr.

Táska -egy úgynevezett shopper (nagyobb méretű) és egy kis alkalmi.

https://www.instagram.com/p/Be1Gm5wHsXC/?tagged=shopperbag

Kezdésnek ennyi!

Sálakkal, ékszerekkel-bizsukkal persze szuper jól lehet kombinálni mindegyiket.

Hajrá, bátorság! Selejtezni, ami nem kell és ami már régen nem volt rajtad és leredukálni néhány, de annál minőségibb cuccra a gardróbot.

Mert az tény, hogy a kevesebb néha több!

 

Tomkó Bori

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?