You are currently viewing Tartsd meg a lelki egyensúlyod natúrkozmetikumok és illóolajok segítségével!

Tartsd meg a lelki egyensúlyod natúrkozmetikumok és illóolajok segítségével!

Manapság nagyon sokféle szerepnek kell megfelelnünk, éppen ezért a figyelmünk sokszor szerteágazó a nap folyamán.

Egy nagyon fontos dologra azonban muszáj figyelnünk és előtérbe kell helyeznünk. Ez pedig a lelki egyensúlyunk.

Ha a lelkünk rendben van, könnyebben birkózunk meg az élet nagy feladataival.

Lelkünk tükre pedig nem más, mint a bőrünk, ami egyben a legnagyobb szervünk is, testünk elsődleges védvonala.

Véd a külső hatásoktól, baktériumoktól, kórokozóktól, az UV sugárzástól, segít a hőszabályozásban és kiválasztásban, ugyanakkor, ahogy mi változunk belül, úgy változik a bőr kívül!

És miért fontos, hogy természetes anyagokat használjunk bőrünk ápolására?

Mert a bőrünk él! Lélegzik, megújul, változik. Élőt csak élő anyaggal lehet jól táplálni, szintetikussal nem.

A mindennapi szépségápolás a természet adta kincsekkel valójában a test, a lélek és a szellem harmóniájának varázslatos körforgása. Miért? Mert, mikor természetes kozmetikumot kenünk a bőrünkre, azt a TEST meghálálja, hiszen „megetetjük” ezáltal képes épülni és szépülni.

Mikor felkenjük a természetes kozmetikumot, a SZELLEM tudja, hogy most értékes dolgot teszünk magunkért, és beindul az önjutalmazó boldogsághormon, ami szintén szépít.

Végül megérezzük a kozmetikumban felhasznált csodálatos növények és illóolajok természetes illatát, ami a LELKÜNKIG hatol, és nem csak bearanyozza a napunk, hanem mint egy puha meleg takaró, körbeölel. Így lesz teljes a körforgás.

A natúrkozmetikumokban felhasznált illóolaj molekulák a szaglóreceptorokon keresztül eljutnak az agy limbikus rendszerébe, ahol az érzelmeinket szabályozzuk, és az emlékeinket tároljuk. Továbbá a bőrön keresztül is felszívódva bejutnak a véráramba, ami hatással lehet az immunrendszerre, hormonrendszerre, emésztésre stb.

Éppen ezért egy kellemes illat, inspirálhat, feltölthet és nyugtathat is egyben, hiszen az illóolaj molekulák hatással vannak a pszichés állapotra.

A damaszkuszi rózsából kinyert illóolaj például az öregedő bőr egyik ellenszere, részt vesz a sejtfalak megerősítésében és csökkenti a stressz okozta károkat, enyhe keringés stimuláló, bőrfeszesítő és sejtmegújító.

Minden fizikai jótékony hatása mellett, emeli az energia szintet is, hiszen a rózsa 320 MHz-en rezeg, míg egy egészséges ember 78 MHz-en, továbbá felszínre hozza és kiemeli a női energiákat. A rózsa üzenete: merjünk  igazán szeretni.

A mirha nagyon ismert és kedvelt illóolaj nem csak a szépségiparban, hanem spiritualitás terén is. Erős gyulladás csökkentő, sebgyógyító és antioxidáns hatású.

Akárcsak a rózsát, és a mirhát, a tömjént is évezredek óta használják és állítják az emberiség szolgálatába. Kitűnő idegrendszer nyugtató és ellazító, immunerősítő, regeneráló, gyulladás csökkentő, továbbá javítja a bőr rugalmasságát és segíti a hegek gyógyulását. Segít fényt gyújtani lelkünkben.

A nárdus illóolaja szintén a régi időkből maradt ránk, már az ókori feljegyzésekben, történetekben is említést tesznek róla. Harmonizáló hatása segít csökkenteni a félelmet és a szorongást. A lelki sebek gyógyítója, kiváló bőrápoló.

Az eddig említett illóolajokat úgynevezett szakrális (isteni, szent) olajoknak is nevezzünk. Ezeknek az olajoknak elsődleges feladata a test és a lélek gyógyítása, blokkok oldása, meditáció elősegítése és az emberi spiritualitás emelése.

Az illóolajok a természet legnagyobb kincsei. Itt csak párat emeltem ki, de ide sorolhatnám a pacsulit, a szantált, balzsamos szuhart, rozmaringot, zsályát stb. Ezeket a kincseket a bőrápolási rutinunkba is beépíthetjük, prémium minőségű natúrkozmetikumok használatával.

Engedjük meg magunknak, hogy rendben/egyben legyünk, harmóniában önmagunkkal és a világgal.

Kedvenc illóolaj tartartalmú kozmetikumainkat használva nem csak a bőrünket ápoljuk, hanem a lelkünket is, ezáltal segítve a lelki egyensúlyunk megtartását!

Szeressük magunkat! Szeressük a bőrünket!

Borbély-Szoják Zsanett
kozmetikus, szépségterapeuta
www.zencosmetics.hu

(A képek a szerző tulajdona, felhasználásuk nem engedélyezett.)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?