You are currently viewing „I will always love you” – Whitney Houston a világ legszebb szerelmes dalát adta nekünk

„I will always love you” – Whitney Houston a világ legszebb szerelmes dalát adta nekünk

  • Olvasási idő:olvasási idő: 6 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Ha van zeneszám, amit mindenki hallott és ismer szerte a világon, amelynek refrénjét bárki képes felidézni, az bizony Whitney Houston I will always love you című száma. A szívfacsaró, szemekbe könnyeket csaló dal halhatatlanná tette a hatszoros Grammy-díjas énekesnőt.

Whitney Elizabeth Houston az Egyesült Államokban, Newark városában született 1963. augusztus 9-én. Könnyen lehet, hogy édesanyjától, Cissy Houston örökölte tehetségét, aki Grammy-díjas soul- és gospelénekesnő volt. Nem árt megemlíteni, hogy a nagynénje, Mary Jones ugyancsak énekesnő volt, a keresztanyja pedig a tizenhatszoros Grammy-díjas Aretha Franklin.

Az 1967-es newarki lázongások után East Orange-be költözött a család. Mindössze 11 éves volt, amikor a templomi kórusban sor került az első előadására. Később édesanyjával kezdett fellépni énekesnőként, aki klubokban dolgozott.

Mindazonáltal első igazi munkája a modellkedés volt, mivel a gyönyörű testalkatú Whitney nem maradhatott észrevétlen. A 80-as években határozta csak el, hogy énekes lesz. A vágyott hírnevet végül a Whitney Houston albumról a „You Give Good Love” című dal hozta meg, amely a toplisták vezető helyére került.

Leghíresebb filmje az 1992-es Több, mint testőr Kevin Costnerrel az oldalán átütő sikert hozott neki és nemcsak a romantikus történetnek köszönhetően, hanem a mindnyájunk fülében csengő örökérvényű dal miatt. Az I will always love you világszerte tarolt. Nemcsak világi szinten vált ismertté, de a zenetörténet női énekesei között a legtöbbet eladott kislemeze lett.

A sokoldalú tehetség később is szerepelt filmekben, például Az igazira várva és a Kinek a papné című alkotásokban. 1997-ben a Hamupipőke remake-jében pedig a tündérkeresztanya szerepét játszotta. Emellett a film társproducere volt, mivel Whitney a színfalak mögött is képes volt megállni a helyét. Producere volt még olyan filmeknek, mint Párduclányok vagy a Neveletlen hercegnő.

De ha már mondhatni a szerelem tette híressé: milyen volt az ő kapcsolata vele? Sokat pletykáltak a magánéletéről. Például azt állították, hogy titokban szeretik egymást Michael Jacksonnal, de valami megakadályozta őket abban, hogy együtt legyenek. Robyn Crawford, Whitney közeli barátnője azt mesélte, hogy viszonyuk van és hogy Whitney-nek a „hagyományostól eltérő” vágyai vannak. Sőt, azt is pusmogták az emberek, hogy Randall Cunningham futballistával és Eddie Murphy színésszel is volt dolga.

Aki viszont biztos, az Bobby Brown. A férjével való házassága 15 évig tartott, ami sajnos nem volt felhőtlen. Kapcsolatukat szüntelen botrányok kísérték, már csak azért is, mert férje törvénytelen életmódot folytatott és emiatt gyakran letartóztatták. Az elkövetett bűnök palettája igen széles volt: szexuális zaklatás, ittas vezetés, súlyos testi sértés.

A viharos mindennapokat és egy vetélést követően megszületett a lányuk, Bobbi Kristina. Whitney imádta őt, bár a kicsinek nem volt éppen álomba illő gyerekkora. Éppen ezért a többéves botrányok és letartóztatások után úgy döntött a rehabilitációs központot elhagyva, hogy beadja a válópert. Nem is csoda, mert férje nagyon rossz hatással volt rá és állítólag miatta fordult a kábítószerekhez. A 14 éves Kristina édesanyját választotta, bár az apja mindent elkövetett annak érdekében, hogy megkaparintsa a gyerekfelügyeletet.

Kevesen tudták róla, de egy újabb vetélés után Whitney örökbefogadott egy fiút, Nick Gordont. Azért sem verte nagy dobra, hogy megóvja az őket érő örökös botrányoktól. Annyira szerette, hogy a végrendeletébe is belefoglalta.

Amilyen jól indult Whitney élete és karrierje, olyan tragikusan zárult le. 2012. február 11-én a The Beverly Hilton egyik szobájában találták meg a holttestét a fürdőkádban. A halála okát a vényre kapható gyógyszerek és az alkohol keveredése okozta, de kizárták az öngyilkosságot.

Lánya teljesen összetört és heroinfüggő lett. Anyja halálát követően három évvel később, 2015. január 31-én ugyancsak eszméletlenül találtak rá a fürdőkádban, majd több hónapos kóma után július 26-án hunyt el.

2020-ban pedig Nick Gordont is holtan találták otthonában. Halálnak oka: drogtúladagolás.

Whitney ritka tehetséges énekesnő volt, aki megérdemelte „A Hang”  (The Voice) becenevet. A Guinness Rekordok Könyve szerint a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész volt.

De nemcsak díva, hanem szerető édesanyja és jótét lélek is volt, aki egész életében adakozott, főleg a szegény gyerekek részére.

Halála óriási csapás volt a szeretteinek és az egész világnak. Mindössze 48 éves volt.

 

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?