You are currently viewing Nicole Kidman, akinek a vérében boszorkányos tehetség rejlik

Nicole Kidman, akinek a vérében boszorkányos tehetség rejlik

  • Olvasási idő:olvasási idő: 6 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

A gyönyörű, tekintélyt és erőt sugárzó ausztrál színésznő neve jól ismerten cseng, hiszen a ’80-as évek óta rengeteg örökzölddé vált alkotással ajándékozott meg bennünket.

Ráadásul kétszer is volt boszorkány, az Átkozott boszorkákban és a Földre szállt boszorkányban, amelyek tökéletesen kifejezik az egyéniségét: káprázatos, elbűvölő, a színészi tehetsége pedig egyenesen varázslatos!

Nicole Mary Kidman 1967. június 20-án, a Hawaii-szigetek fővárosában, Honoluluban született, így amerikai–ausztrál kettős állampolgár. Édesapja Dr. Antony Kidman, skót származású biokémikus, illetve klinikai pszichológus, míg édesanyja Janelle Ann ápolási oktató.

Hároméves korától balettleckéket vett, főleg dráma-tagozatos iskolákba járt. A  főiskoláról viszont kimaradt, ugyanis édesanyjánál mellrákot diagnosztizáltak, ezért amíg anyja fel nem épült, az ápolásának szentelte életét.

1983-ban, 15 évesen mutatkozott be először a közönségnek,
méghozzá Pat Wilson „Bop Girls” videóklipjében.

Az ugródeszkát viszont a  Vietnam című minisorozat jelentette. A ’80-as években több ausztrál filmben és sorozatban is szerepelt, de karrierjét istenigazán a Mint a villám indította be az Egyesült Államokban.

Ekkor ismerkedett meg Tom Cruise-zal, aki elvált érte akkori feleségétől. 1990-ben összeházasodtak és tíz kerek évig tartott a boldogságuk. Ez idő alatt örökbe fogadtak két gyermeket, Isabella Jane-t és Connor Anthony-t.

Sokat pletykáltak a 2001-es válásukkor a lehetséges okokról. A legelterjedtebb az volt, hogy Kidman katolikusnak szerette volna nevelni gyermekeiket, míg Cruise inkább a szcientológia szellemisége szerint. Mindenesetre a színésznőt, nagyon megviselte a válás, de szerencsére idővel begyógyult az összetört szíve, és 2006-ban újraházasodott Keith Urban zenésszel, akivel azóta két közös gyermekük van:  Sunday Rose és béranya révén született Faith Margaret. Urban gyakran vesz részt vörös szőnyeges eseményeken, és nem rejtik véka alá az egymás iránti tiszteletüket, illetve szeretetüket a közösségi médiában.

Mindebből jól látszik, miszerint a díva nem a magánéleti botrányaival és kalandjaival, hanem hamisítatlan színésznői tehetségének köszönheti hírnevét. A Mint a villám után ismét egykori férjével, Tommal forgatták a Túl az Óperenciánt, majd a Mindörökké Batmannel ő is beírhatta a nevét a történelembe. Azután a Mouline Rouge-zsal egyenesen bevéste nevét mindannyiunk szívébe.

2002-ben pedig végre, Az órák című filmben nyújtott teljesítményért
átvehette az Oscar-díjat, mint a legjobb női főszereplő.

A színésznő csillaga azóta eltakarhatatlanul ragyog. Számos karakterként lenyűgöző alakítást nyújtott, de nemcsak a filmekben, hanem sorozatokban is, mint amilyen a Hatalmas kis hazugságok, aminek nem mellesleg a producere is volt, mivel a kamera túloldalán is nagyszerűen megállja a helyét.

2021-ben zseniális alakítást nyújtott az HBO sorozata, a Tudhattad volna egyik főszereplőjeként is, Hugh Grant mellett.

Az ausztrál sztár sosem fél kimondani, amit valóban gondol. Egyszer egy Facebook-bejegyzésében azt írta:

„Szívemben független vagyok, kissé lázadó, nonkonformista.”

Gyakran a díjátadó beszédeket használta fel arra, hogy fontos kérdésekre hívja fel a figyelmet. Például 2018-ban megvitatta a nemek közötti egyenlőség szükségességét, miután átvette a SAG-díját, amit a Hatalmas kis hazugságokban nyújtott szerepének köszönhetett.

Ezek után nem meglepő: Kidman 1994 óta az UNICEF, illetve 2006 óta az UNIFEM nagykövete lett. 2006-ban Koszovóba látogatott, hogy támogasson egy női fejlesztési programot.

„Hiszem, hogy óriási lehetőség van ennek a világnak a megváltoztatására,
és mindannyiunknak lehetősége van arra,
hogy ezt nagyon kis lépésekben megtegye.”

– mondta. Az emberek pedig figyelnek rá, hiszen a Time magazin 2004-ben és 2018-ban is a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta.

Kétségbe vonhatatlan, miszerint aranyszíve van a színésznőnek, aki túl az ötödik ikszen nemcsak meseszép, tehetséges, hanem bölcs is:

„Az élet mindig is tele lesz fordulatokkal és változásokkal.
Csak ki kell tartanod, majd tovább lépned.”

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek forrása: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?