#zanyatípusok – Az Ősanyu

Ahogy megszületik a gyermeked, rögtön elvárja a környezeted, hogy vele együtt egy új személyiség is megszülessen. Megszületik ANYU.

Anyuból pedig többféle van. Nemrég bemutattam Fejlesztő anyut, most pedig jöjjön Ősanyu. 

(Ezek a karakterek – bár megtörtént események alapján kerültek megformálásra – karikatúrák. Mindegyikből van mindannyiunkban egy kicsi. Ha túl komolyan veszed magad, kérlek, ne olvasgass.)

 

Ősanyu

Ő a legerősebb a #zanyatípusok között.

Gyermeke és ő fizikálisan egyek a születés pillanatától, a kisdedet mindig magára kötözve hordja, hogy bármikor meg tudja szoptatni.

Ettől kezdve csak a gyermek természetes táplálása az élete értelme, minden más sutba dobva hever. Szélsőséges esetben néha a járás is. Az egész család egy ágyban alszik, egyszerre megy mindenhová, mintha innentől egy hatalmas nagy organizmus lenne.

Találkozásotok minden pillanatában folyamatosan tájékoztat a mellbimbója állapotáról és saját hangulatáról, mely befolyásolja a tejtermelést, és immár a te idegállapotodat is.

Mindig van nála víz, és issza is folyamatosan, és átszellemült arccal etet is, teljesen közszemlére téve kebleit.

A nagyobb játszótereken a focizás ilyenkor meg-megáll, és

görnyedt kamaszok börleszk játéka veszi kezdetét.

Eközben megtudhatod tőle, hogy milyen szar anya vagy, mert elment a tejed.

Lazán tovasiklik azon, hogy te erről nem tehetsz, te pedig nem fogod az orrára kötni, hogy mi mindent elkövettél azért, hogy ne így legyen – de mielőtt hazaindulsz, megtudod tőle, hogy egy genetikai selejt vagy, és a dzsungelben halott lenne a gyereked.

Mivel játszótéren vagytok, nem mondod meg neki, hogy

ha tényleg a dzsungelben lennétek, most ő is.

Szoptatás közben is mobilt nyomkod, legalább tíz baba-mama facebook csoportban aktív tag, az átszellemült arckifejezés megtartásában ez nem akadályozza.

Ezen csoportok modern korunk szado-mazo színterei, ha jót akartok magatoknak, meneküljetek!

Kőkemény passzív-agresszív módon fognak lenyomni, úgy, hogy a kezüket is megnyalod, miközben alázzák és megvetik egymást – és persze téged is. Tisztelet a kivételnek.

„Jahajj Angyalom, az LLL a kanyarban sincs, majd ellátlak én tanácsokkal! Holdtöltekor a bal melled dunsztold kamillás borogatásba, a jobbat pedig lámatejbe. Az eredmény nem marad el.”

„Hogyhogy honnan szerezz lámatejet?”

És hogy meddig tart a természetes táplálás?

Szerintem ez mindenki egyéni döntése, a saját lehetőségeihez mérten… De amikor e célból lopózott ki egy anya az ippeghogy elsős gyermekével az évnyitón… Nos, azt már túlzásnak éreztem.

Khm.

Nyilvános megkövezésem stílszerűen a Lövölde téren lesz megtartva e hó 30-án, 18 óra nullanullakor.

Ugyanekkor sós perecet és rengeteg vizet szolgálnak fel.

Kődobálás csak a helyszínen vásárolt kellékekkel lehetséges. 

Legéndi Adrienn

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük