Sango és Én – rajzpályázat 9-12 év közötti gyerekek számára

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union, ITU), mint a távközlésről és az információs technológiákról felelősen gondolkodó és aktívan tevékenykedő ENSZ szakosított szervezet 2009-ben adta ki az első Online Gyermekvédelmi Útmutatóit.

Azóta sokat változott az internet világa: új kihívásokra, lehetőségekre, kockázatokra és azok kezelésére kell felkészíteni a társadalom minden tagját. 2020 nyarán megjelentek az új útmutatók, amelyek alkalmazkodva a megváltozott helyzethez gyerekjogi megközelítésen alapuló kiadványokat hoztak létre. A kiadványok magyar nyelvű fordítása dr. Baracsi Katalin az internetjogász, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Digitális Jólét Program – Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája szakmai együttműködése révén valósult meg. 2020. december 3-án 14 órától egy online esemény keretében tartották meg a hivatalos magyarországi bemutatót hazai és nemzetközi résztvevőkkel.

Az Útmutatók kabalafigurája SANGO, a robot nindzsa, aki jó tanácsokkal látja el a gyerekeket, hogy egy-egy internetes helyzetet biztonságosan oldjanak meg és tudatos szereplői legyenek az online térnek. A rajzpályázat keretében arra hívjuk a kreatív 9-12 év közötti korosztályt, hogy a rajz segítségével mutassanak be egy –egy olyan internetes helyzetet, ahol jól jönne számukra SANGO segítsége.

A kész rajzokat 2021. január 30-án éjfélig lehet elküldeni üzenetként a sangorajz@gmail.com email címre. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2021. február 8-án este 20 órától kerül sor. A beérkezett pályaművek két kategóriában, szakmai zsűri részvételével kerülnek elbírálásra.

1.kategória

9-10 év közötti pályázók. Három díj kerül kiosztásra.

2.kategória

11-12 év közötti pályázók. Három díj kerül kiosztásra.

(kezdőkép:pixabay)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük