You are currently viewing Természetes bőrápolás télen is: pihepuha bababőr nemcsak babáknak!

Természetes bőrápolás télen is: pihepuha bababőr nemcsak babáknak!

Eleged van abból, hogy a változékony téli időjárás, a metszően hideg szél és a jeges napok kikezdik bőrödet, és hiába igyekszel, a babádat sem kímélik?

Szeretnéd, ha a piros nózi, a kiszáradt kézfej és az ekcémás bőr örökre elkerülne benneteket? Gondoskodj a természetes bőrápolás rendszerességéről télen is!

A bőrápolás nem minden

A rendszeres bőrápolás ugyan elengedhetetlen, önmagában azonban mégsem elég! Ahhoz, hogy kisbabád bőre és egészsége biztonságban legyen a téli hónapok alatt, sokkal többre van szükség, mint a megfelelő természetes fürdető és testápoló használata. Körültekintőbbnek kell lenned!

3 fontos szabály a babák téli bőrápolásában

  1. Ügyelj rá, hogy a kicsi mindig tiszta pelussal vágjon neki a havas kalandoknak! Így elkerülheted a megfázásokat, a piros és kiütéses babapopsit, és óvhatod a medenceövi rész szuperérzékeny bőrét.
  2. Ne vidd túlzásba a réteges öltözködést! Fontos, hogy az időjárásnak megfelelően, több rétegben öltöztesd fel az apróságot. Érdemes ugyanakkor azt is szem előtt tartani, hogy a túl sok réteg éppolyan ártalmas, mint a kevés! Ha túlöltözteted őt, a kicsi bőre nem szellőzik megfelelően, a fokozott izzadás pedig megfázáshoz vezethet.
  3. Ne legyen túl meleg a lakásban! Imádod a nyarat, ezért nálatok több mint 23 Celsius-fok van télen is? Érdemes követned az ajánlásokat, és nappal 20–22, éjszaka 18–20 fok között tartanod a lakás hőmérsékletét! Gondoskodj a levegő páratartalmának optimalizálásáról, mert ezzel elkerülheted, hogy a száraz, meleg levegő tovább szárítsa babád érzékeny bőrét!

Tegyél a bőrszárazság ellen rendszeres bőrápolással!

A tudatos és természetes bőrápolás a család apraja-nagyjának kihívásokkal járó feladat, elhanyagolása azonban súlyos következményekkel járhat. A pelenkadermatitisz, a koszmós vagy korpás fejbőr, az ekcémás foltok, vagy a fájdalmasan repedezett és sebes bőr egytől egyig olyan bőrproblémák, melyek megfelelő odafigyeléssel elkerülhetők!

Szabó-Vida Zsófia, a Herbarting natúrkozmetikumok mamáknak és babáknak termékek készítője, a természetes bőrápolás nagykövete szerint a lényeg a részletekben és a rendszerességben lakozik. Mint mondja, a hozzá forduló édesanyák általában súlyos bőrproblémák vagy komoly ekcémás panaszok esetén keresik fel. Addigra általában már mindent kipróbáltak, és a szteroidos készítmények használatát szeretnék elkerülni vagy csökkenteni.

Abban bíznak, hogy a Zsófi boszorkánykonyhájában készülő természetes és vegán, növény alapú bőrápoló termékei segítenek majd a babáknak. (És néhány héttel később többnyire boldogan nyugtázzák a sikert.)

Zsófi javaslatai a bababőr ápolásához

Legyen minden nap 10 perced babád bőrére! Van, amin nem érdemes spórolni! Már az esti fürdetések során gondolj az érzékeny bababőr szükségleteire, és válassz irritatív anyagoktól mentes, bőrkímélő, sheavajban és E-vitaminban gazdag fürdetőkrémet! A pancsolás után pedig sose hagyd ki az extra kényeztető babatestápolós masszázst, ami hamar a kicsik kedvencévé válik!

Fordíts fokozott figyelmet a kis kezek bőrének ápolására! Ahogy a felnőttek bőre, úgy a babáké is plusz törődést igényel a téli hónapok alatt. A séták előtt és után gondosan kend be gyermeked arcocskáját és kezének bőrét körömvirággal, kamillával és vitaminokkal készült babaarckrémmel. Így elkerülhető a kiszáradás, és a kicsi bőre mindvégig ápolt és puha marad.

Ellenőrizd az összetevőket, válaszd a minőséget! A felesleges kemikáliák a felnőttek egészségét is károsan befolyásolhatják, a babák érzékeny bőrének pedig nincs szüksége további stresszre, nem igaz? Akár fürdetőkrémet, akár babasampont vagy más bőrápolót vásárolsz, ellenőrizd alaposan az összetevők listáját! Egy kicsivel talán tovább tart a vásárlás, de biztosíthatod, hogy gyermeked bőrével kizárólag természetes és biztonságos alapanyagok érintkezzenek.

Az igazi gondoskodás az apró pillanatokban rejlik. Az egészségnél és a boldog pillanatoknál többet egyetlen gyermek sem kívánhat!

(fotók: Herbarting)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?