You are currently viewing Őszi esküvő? Igen, igen, igen…

Őszi esküvő? Igen, igen, igen…

  • Olvasási idő:olvasási idő: 8 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Ha azt mondom esküvő, akkor nyár! Legalábbis elsőre! Azonban a nyári esküvők mellett kezdenek egyre közkedveltebbé válni az őszi esküvők. De ennek mi lehet az oka?

Mielőtt belemerülünk az őszi esküvők világába, hadd jegyezzem meg, hogy ebben az évben rekord mennyiségű esküvő köttetik ősszel és télen. A világjárvány miatt sok pár kénytelen volt az eredeti tervén változtatni és őszre tolni a Nagy napot! Egy biztos, hogy az év egyik legszebb évszakában köthetnek házasságot!

Lássunk 6 érvet, hogy miért is érdemes az esküvőnket őszre kitűzni!

 1.Enyhébb időjárás

A nagy nyári forróság után mindenkinek jól esik az enyhébb idő. Az ősz legnagyobb részében az elmúlt évek tapasztalataiból fakadóan elmondható, hogy kellemes idő van, gondoljunk csak az Indián nyárra…

A forró nyári időjárással ellentétben a kellemes őszi időben nem kell aggódnia a menyasszonynak, hogy az esküvői smink a meleg időtől csillog és elkenődik. A vőlegénynek nem kell 5 váltó inget betenni, hogy az öltönye alatt folyamatosan cserélje azokat 40 fokban.

Valljuk be, nemcsak az ifjú pár, hanem a vendégek is kellemesebben érzik magukat enyhébb időben, mint a nagy forróságban. Ez egy igen fontos érv, ami az őszi esküvő mellett szól!

fotó: Karczag Dániel

2.Szélesebb kínálat

Ugyan egyre kedveltebb az ősz a házasságra készülők körében, de azért még mindig a nyári időpontok a legkeresettebbek. Ebből fakadóan ősszel szélesebb kínálatból lehet választani, mind a helyszínek, mind az egyes szolgáltatók tekintetében.

Kedvezményeket is könnyebb elérni az esküvői helyszíneknél és a nászút szervezésénél is kedvezőbb árakkal lehet találkozni.

3.Vendéglista kiszámíthatósága

Előnyként említhetjük még azt a praktikus szempontot is, hogy a násznépet könnyebb összehívni. Nyáron gyakran előfordul, hogy a vendégek egy részének nyaralási tervét, szabadságát kettévágja az esküvői meghívás, ezért nem tudnak részt venni az esküvőn.

4.A szépséges őszi természet

Az őszi esküvő mellett szólhat az évszak természeti sajátosságai.
Gondoljunk csak egy kellemesen meleg őszi napra a természet adta csodálatos háttérrel, a színpompás őszi falevelekkel
Az esküvői kreatív fotózáskor nem mindennapi hátteret nyújt az őszi természet. A fehér ruhát nagyon jól kiemelik a színes levelek és a fotózást is nagyban segítik a kellemesen szűrt fények.

5.Különleges esküvői dekoráció

Az esküvői dekorációt is egyedibbé tehetjük, ha az ősz színeit, virágait használjuk.

Kezdjük először az őszi színeivel! Az őszi természet csodás díszletet nyújt a bordó, piros, narancs, sárga minden árnyalatában. Gyönyörű lehet egy szertartást ilyen színpompás környezetben megrendezni.

Ha a karakteresebb színeket kedveled, akkor ez a Te évszakod! Bátran lehet az esküvői dekorációnál meleg színeket használni, variálni: padlizsán lila, bronz, arany, vörös, mélykék, smaragd zöld…

Az ősz elkényeztet minket a virágpalettájával is. Elérhető ilyenkor a rózsa, őszi rózsa, kála, dália, kövirózsa, bogyós termények.

Az őszi esküvői dekoráció különlegességét az őszi természet kincsei biztosíthatják a levelek, bogyók, sütőtökök, dísztökök. A meleg színeket tovább erősíthetjük gyertyákkal, mécsesekkel, fényfüzérekkel, lampionokkal.

6.Őszi gasztronómiai finomságok

Az idei év egyik esküvői trendje a desszertasztal kialakítása. A menünél el is hagyható a felszolgált desszert, helyette a desszertasztalról válogassanak a vendégek kedvükre. De nem kell túlzásba esni a kínálatot illetően, mert még jön az esküvői torta is!

Az évszak jellegzetességeit mindenképp érdemes beépíteni az étel- és italsor összeállításánál is. Egy kis egyediséget csempészni ezzel a hagyományos menüsorba!

Nyáron valószínűleg kisebb lelkesedéssel fogadják a vendégek a gőzölgő levest, de ősszel szívesen fogyasztják a vendégek. A gyömbéres sütőtökkrém levest bacon chips-szel kár lenne kihagyni. Az italsor is bővíthető fűszeres, forró italokkal: rum punccsal, alma cider-rel, forralt borral. A desszert asztalon szerepelhet gyümölcstál, dió, sajt és az évszak adta almás, szilvás süteményekről sem szabad megfeledkezni!

Az esküvői tortánál is visszaköszönhetnek az ősz ízei és díszítő elemei. Egyre kedveltebbek a csupasz torták (naked cake), amit fügével, áfonyával, virággal díszíthetünk.

Mire figyeljünk az őszi esküvő során?

Mindig legyen B terv! Kültéri vendégfogadás és szertartás esetén, mindig legyen fedett téri opció is. Különösen figyelni kell, hogy a vendégek ne fázzanak, ha esetleg hűvösebb idő várható. Gondoskodni kell, arról hogy a vendégek hőérzete jó legyen. Ha kicsit hidegebb az idő a ceremóniára ki lehet fehér plédeket tenni, a fogadáshoz pedig hőgombákat. Ezek az eszközök ma már bérelhetőek is!

A másik dolog, amire figyelni érdemes, az a fényviszonyok! Hamarabb sötétedik. Ezt mindenképp figyelembe kell venni a programok kialakításánál. A kreatív fotózást inkább délelőttre kell tenni, nem szabad délutánra hagyni.

 

Esküvőre készülni csodálatos dolog! Sok sikert mindenkinek a szervezéshez!

Azonban érdemes szem előtt tartani, ha elakadtok esküvőtök szervezése során, bármikor kérhettek szakértői tanácsot, segítséget!

Varga Barbara
Bara Wedding

(kezdőkép: Karczag Dániel)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?