You are currently viewing A Balaton-felvidék természeti csodáit mutatja be az első virtuális Vándortúra

A Balaton-felvidék természeti csodáit mutatja be az első virtuális Vándortúra

A Fjällräven nagysikerű közösségi túrája, a Vándortúra az elmúlt két nyáron nem valósulhatott meg, ezért a svéd márka egy tapasztalt túrázó segítségével közvetíti a természetjárás élményét a Balaton-felvidék rajongóinak otthonába.

A Gudics Balázzsal együttműködésben elkészített, három részből álló videósorozat a hamisítatlan Vándortúra-hangulat megteremtésével teszi lehetővé a túrázók számára, hogy karosszékük kényelméből fedezzék fel az egyik legszebb hazai útvonal természeti csodáit.

2014-es indulása óta a Fjällräven Vándortúrán évről-évre több száz lelkes túrázó vág neki hosszabb és rövidebb távok teljesítésének. A hagyományosan évente megrendezett ötnapos túrát a természetjárók biztonsága érdekében tavaly és idén is elhalasztották, ám a Fjällräven megtalálta a módját, hogy ebben a nehéz időszakban is tovább erősítse a vándortúrázók közösségét, illetve még több természetjáróval megismertesse az útvonal szépségeit.

A Bazsi Túrák Youtube-csatorna videósával, Gudics Balázzsal együttműködve a svéd márka három részes videósorozatot indít, amely virtuálisan vezeti körbe a nézőket a Vándortúra egyes szakaszain. A sorozat epizódjait november 12-ig péntekenként teszik közzé a tapasztalt túrázó YouTube-csatornáján és a Vándortúra közösségi oldalain.

A három videóban a sorozat készítője összesen több mint 70 kilométeren keresztül, az utolsó három túranap útvonalát bejárva hívja virtuális természetjárásra a Balatoni-túrák szerelmeseit. Az első epizód a Csórompuszta és Köveskál közötti kalandokat mutatja be, a második részben a nézők Köveskáltól Káptalantótiig túrázhatnak az online térben, végül a harmadik napot bemutató videóban a célig, Pálkövéig követhetik Balázs útját.

A virtuális Vándortúrához az ország bármelyik részéről csatlakozhatnak azok, akik otthonuk kényelméből, időbeli kötöttségek nélkül szeretnék bejárni hazánk egyik legváltozatosabb, természeti kincsekben gazdag tájegységét, a Balaton-felvidéket.

A videósorozat a túrázás élményének átadása mellett számos praktikus tippet és tudnivalót is kínál a nézők számára arról, hogy milyen felszerelésekkel és milyen ruházatban érdemes nekivágni a Vándortúrának. A Fjällräven támogatásával elkészült epizódokat megtekintve a természetjárók ezáltal nem csak a túrázás örömeit élhetik át, de hasznos tanácsokkal gazdagodva vághatnak neki a következő kalandjuknak, illetve készülhetnek fel a 2022 nyarára tervezett, következő Vándortúrára.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?