You are currently viewing „Az a nap a legszebb, amikor nem kell sminket viselnem.” – az isteni Cameron Diaz

„Az a nap a legszebb, amikor nem kell sminket viselnem.” – az isteni Cameron Diaz

  • Olvasási idő:olvasási idő: 8 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

A ’90-es és 2000-es évek egyik legnépszerűbb filmszínésznője volt, aki olyan filmeket ajándékozott nekünk, mint amilyen A Maszk, a Holiday, a Charlie angyalai és számos más nagyszerű vígjáték.

Sokáig ő volt a nők példaképe, a végzet asszonya, akitől stílustippeket leshettek. A férfiak szemében pedig maga volt a szexistennő, a titkos vágyálom. Ámde, ahogy ragyogó szépsége elkezdett leáldozni, 7 éve visszavonult a színészettől és azóta a családjának él.

Cameron Michelle Diaz 1972. augusztus 30-án született San Diegóban, Kaliforniában. Édesanyja, Billie exportügynök, és édesapja Emilio Diaz egy olajtársaság brigádvezetője. Diaznak van egy nővére, Chimene. Apja családja kubaiak, ugyanakkor Diaz ősei eredetileg Spanyolországból Kubába költöztek. Édesanyja túlnyomórészt angol, német és cseroki származású.

Diaz még középiskolába járt, mikor 16 évesen modellszerződést írt alá az Elite Model Management-szel, és megjelent a Calvin Klein és a Levi’s reklámjaiban. A következő évben, 17 éves korában szerepelt a Seventeen magazin 1990. júliusi számának címlapján. Akkor a magazinnak azt mondta:

„Valószínűleg addig fogok modellkedni, amíg öreg és szürke leszek.
Valójában a végső álmom az, hogy zoológus legyek.”

Diaz 2-3 hónapig modellkedett Ausztráliában, és 1991-ben forgatott egy reklámot a Coca-Cola számára Sydney-ben.

1992-ben, 19 éves korában John Rutter fotós topless képeket készített róla. „Nem bánom, hogy megtettem.” – reagálta ezt Diaz a bíróságon, ugyanis a férfi 11 év után milliós összegért akarta eladni neki topless képeit. A színésznő viszont beperelte, akit aláírása hamisításával és lopással vádolt. De miként jutott el egyáltalán idáig?

Nos, Cameronnak nagyon kellett a pénz akkoriban, mivel, húszéves korára már drogfüggő volt, ezért vállalta el az erotikus képsorozatot. 2003-ban Rutter már megzsarolta, ezért a színésznő bíróságra vitte az ügyet és aláíratott egy papírt a fotóssal, hogyha kiszivárogtatja a képeket, vagy a videót: fizetnie kell. Rá egy évre fel is került a videó a netre. Végül 2005-ben Ruttert több, mint három év börtönre ítélték lopás, hamisítás és hamis tanúzás kísérlete miatt.

Végül, mint azt mind tudjuk, 21 éves korában ő alakította a végtelenül szexi Tina Carlyle nevű jazz énekesnőt Jim Carrey mellett A Maszkban 1994-ben és ez hozta meg neki a világsikert, egyúttal kapásból szexszimbólum lett belőle. Ebben az időszakban a sztár Carlos de la Torre videóproducerrel randevúzott.

Innentől kezdve nem volt megállás, és olyan remek filmekben szerepelt, mint amilyen a Féktelen Minnesota, Álljon meg a nászmenet!, Keresd a nőt! majd jöttek a Charlie angyalai filmek. Sokáig ő volt Hollywood egyik leginkább foglalkoztatott színésznője, így tengernyi filmben szerepelt. Főként Golden Globe-díj jelöléseket sikerült beszereznie, de nem kevés Arany Málna-díj jelölést is, amelyekből kettőt zsebre is tett. Ezek a legrosszabb színésznő címért jártak, ugyanis sokakat nem vett le a lábáról A csajok bosszúja és Szexvideó című filmekben.

Filmjei közül főként a már említett Charlie angyalai, a Holiday és aVanilla Sky váltak kultikussá. 2001-től pedig ő adta Fiona hercegnőt hangját a Shrekben. Ezzel kapcsolatban

híres arról, hogy pazarul tud böfögni, így 2001-ben
meg is nyerte a Nickelodeon legjobb böfögés-díját a Shrekkel.

2008-ban nagyot alakított Ashton Kutcher oldalán a Míg a jackpot el nem választ című filmben, 2011-ben pedig a Rossz tanár főszerepében tündökölt Justin Timberlake mellett. De muszáj megemlítenünk a 2014-es A csajok bosszúja című filmet is, melyben szintén szenzációs volt.

Akárhonnan is nézzük, munkássága tagadhatatlan, éppen ezért kapott csillagot 2009 júniusában a hollywoodi Hírességek sétányán.

Diaz utolsó filmje az Annie, azután pedig úgy döntött: szünetet tart a színészetben. 2017 júliusában kijelentette, belefáradt a forgatásokra való utazásba, és a következő év márciusában megerősítette: visszavonul a színészettől. Többek között azért is tette, mert 40 évesen azt érezte, nem ura az életének.

Ám ez nem azt jelentette, hogy ül a babérjain, miközben múló szépségét siratja. A színésznő gyakran beszél arról, miként éli meg az öregedést.

„Csak azért, mert öregszünk, nem jelenti azt, hogy már nem vagyunk értékesek.”

– mondta Diaz az OWN-nek adott interjújában 2016 -ban. „Legalább van még 40 év bennem. Miért félnék hirtelen attól, hogy élek hátralévő életemben, mert nem vagyok 25 éves?”

2013 végén kiadott egy egészségügyi könyvet, A test könyve címmel, ami 2014-ben a The New York Times bestsellere lett. Ezt követően 2016 júniusában kiadta A hosszú élet című könyvet, ami az öregedésről szól. Legújabb elfoglaltsága közé tartozik, hogy 2020 -ban elindította az Avaline nevű organikus bormárkát Katherine Power üzleti partnerével.

Ahhoz képest, hogy bárkit megkaphatott volna, a magánélete egész csendesnek, visszafogottnak mondható. Egy ideig randizott Matt Dillonnal, majd négy évig volt együtt Jared Leto színésszel, akit Justin Timberlakekövetett újabb négy évre.

2015-re meglelte az igazit és egy zsidó ceremónia keretei között hozzáment Benji Madden zenészhez, a kaliforniai Beverly Hills-i otthonában. A párnak 2019 decemberében született egy lánya, Raddix Madden és azóta Diaz főleg a családjának él.

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek forrása: Pinterest)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?