You are currently viewing A 2022-es év kanapé trendjei

A 2022-es év kanapé trendjei

A kanapé trendek az idei évben igazán visszafogott színekkel és formákkal érkeznek meghódítani a nappalijainkat.

A Bonami.hu szakértői ezúttal tippeket adnak ahhoz, hogy milyen színű, anyagú és formájú kanapékat válassz, hogy nappalid a legkellemesebb hatást keltse.

Semleges, természetes színek

Idén a kanapék színei a természet ihlette, világos, semleges árnyalatú tónusok: a barna, a bézs, a krémfehér és a terrakotta dominál. A bézs a meleg homokot, a barna a homokszemcsék színét, a terrakotta pedig a kerámia színét idézi meg a térben. Ezek a színek csodásan kombinálhatók egymással, és nyugalmat visznek a térbe. Meleg, földes tónusú kiegészítőkkel még kellemesebb lesz az összhatás.

Kanapék lábak nélkül

Az idei év másik trendje a láb nélküli kanapé, mely kis helyiségek helyett nagyobb nappalikba ideális. Robosztusabbnak tűnik, jobban kitölti a teret, ezáltal egyedi hangulatot kelt. További előnye, hogy nem hagy sok helyet a pornak és a szennyeződéseknek. Elég lesz, ha néha kicsit elmozdítod a kanapét, és felporszívózol alatta.

Organikus formák

Az ívek, a hullámos vonalak és a jellegzetes élek hiánya – 2022-ben az organikus formájú kanapék kerülnek előtérbe. A lekerekített sziluettek megnyugtató hangulatot teremtenek, és segítenek tompítani az éles szélek hatását a szobában. A harmóniát és a biztonságot is szimbolizálják.

Anyagok

Kordbársony kanapék

2021-ben nagyon vártuk a kordbársony visszatérését, amely idén is népszerű trend a kanapék világában. Ez egy erős és tartós anyag, amely jellegzetes felületével és egyedi színekben hódítja meg a világ nappalijait.

Bársonykanapék

A bársony egy olyan anyag, ami mindig is kitűnt elegáns, királyi megjelenésével. Puha tapintású, gyönyörű fényt kölcsönöz a kanapéknak és kihangsúlyozza azok formatervezését. A bársony felülete és megjelenése világos és sötét színhatású belső terekhez is jól illik.

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és inspirációért

látogass el a Bonami.hu oldalára!

 (képek: Bonami.hu)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?