You are currently viewing Ezek a legnépszerűbb elektromos autók Magyarországon

Ezek a legnépszerűbb elektromos autók Magyarországon

Egyre szigorodnak az európai károsanyag-kibocsátási normák, így nem csoda, ha az autógyártók az elektromos autók felé fordulnak.

Szerencsére a kínálat egyre nagyobb, lehet választani akár kétszemélyes változatot is belőlük, de természetesen családi modellre is beruházhatunk, ha a pénztárcánk engedi. Lássuk melyik modellek voltak a legnépszerűbbek Magyarországon 2020-ban!

Kia e-Niro

2020-ban a Kia e-Niro lett a legnépszerűbb elektromos modell Magyarországon. Kompakt kis crossover 451 literes csomagtérrel, 455 km-es hatótávval, és 54 perc alatt 80%-ra tölthető akkumulátorral rendelkezik, ami tényleg csábító, még a családok számára is. Az ára 12.049.000 Ft-tól indul a 2021-es verziónak, ám ha a tavalyi modellt szeretnénk megvásárolni, akkor már 11.899.000 Ft-tól hozzájuthatunk, és ehhez még hozzájöhet a 2.500.000 Ft-os állami támogatás.

Felszereltségek, ami miatt kitűnő lehet anya verdának (2020-as változat):

7 légzsák, ISOFIX, visszagurulás gátló rendszer, tolatóradar, villámtöltő csatlakozó, állítható magasságú első ülések, multifunkciós kormánykerék, intelligens kulcs nyomógombos indítással, automata világításkapcsoló, adaptív tempomat, sávkövető rendszer, sávtartó asszisztens, éberség felügyeleti rendszer.

Renault Zoé

Nem csoda, hogy a kis Zoé második lett a sorban, hiszen dinamikus kis városi autó, amivel bárki könnyen közlekedhet a városban, és azon kívül is. 395 km-es hatótávval rendelkezik, nyilvános, 11 kW-os töltőállomásról pedig 2 óra alatt 120 km hatótávolságú töltést érthetünk el. Nem az a klasszikus nagy, pakolós anya verda, de nagyobb gyerekek mellett simán jó lehet, csak ne vigyenek sok cuccot a nyaralásra, ugyanis csak 338 literes a csomagtartója. Jelenlegi készletes modell ára 9.559.000 Ft, viszont az elérhető állami támogatáshoz a Renault még 2.500.000 Ft kedvezményt, valamint Mol Plugee ajándékutalványt ad.

Felszereltségek, ami miatt kitűnő lehet anya verdának:

Sebességkorlátozó táblákat felismerő rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, tempomat, automata parkolófék (nem is hallottam még róla), multimédia rendszer telefontükrözéssel és bluetooth kihangosítóval, vezető és utasoldali légzsákok (utasoldali kikapcsolható), ISOFIX elöl és a hátsó szélső üléseken (így simán jó lehet kisgyerek mellé is).

Nissan Leaf

Valamiért azt gondoltam, hogy majd a Nissan Leaf lesz a legnépszerűbb elektromos autó, de úgy tűnik tévedtem, viszont az első háromba simán belefért (2018-ban volt Európa legkelendőbb elektromos autója). A Nissan elektromos autója két változatban is kapható, az egyik, az olcsóbb, sima Leaf verzió 270 km-t képes elmenni egy töltéssel, a másik, a Leaf e+ pedig 385 km-t képes megtenni 100%-os töltöttségen. Végül is a Leaf sem apró, egy négytagú családnak simán megfelel, majdnem akkora a csomagtartója, mint az e-Niro-nak, ebben 435 liternyi hely van a csomagoknak.

A cikk folytatásáért kattints ide >>>

JRR
AnyaVerda

(Képek forrása: Flickr.com)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?