Jude Law az angol sármőr, aki megdobogtatja a szívünket

1972. december 29-én született Londonban David Jude Heyworth Law, akit mi csak Jude Lawként ismerünk. Szülei mindketten iskolai tanárok voltak, majd apja később „London legifjabb iskolaigazgatója” lett, ahogy Jude emlegeti.

Nevét a Lidércfény című Thomas Hary-regény (Jude the Obscure) és a “Hey Jude” című Beatles-szám után kapta. Van egy nővére, Natasha.

A sármos színésznek már 12 évesen elindult pályafutása, amikor is beiratkozott a National Youth Music Theatre-be, de 17 évesen kirúgták onnan. Londoni színpadokon lépett fel először, de tehetségére hamar felfigyeltek, még a Broadwayen is megfordult.

Az angol közönség a Shopping című filmben ismerhette meg 1994-ben, majd az Oscar Wilde szerelmeiben 1997-ben eljátszotta az író szerelmét.

Első fontosabb hollywoodi filmszerepét 1997-ben kapta Ethan Hawke és Uma Thurman partnereként a Gattaca című utópisztikus sci-fiben, de az igazi áttörés Law számára 1999-ben A tehetséges Mr. Ripley (The Talented Mr. Ripley) volt, ahol olyan jól játszott, hogy Oscar-díjra is jelölték a legjobb mellékszereplő kategóriában. A film kedvéért még szaxofonozni is megtanult.

Később pedig balettozni is, a 2001-ben bemutatott A. I. Mesterséges értelem miatt. 2002-ben egy bérgyilkost alakított Sam Mendes 1930-as években játszódó drámájában, A kárhozat útjában.  Az 1999-es jelölés után 2003-ban a Hideghegyért főszereplőként jelölték Oscar-díjra. Mindkét filmet Anthony Minghella rendezte.

Innentől sem volt megállás, olyannyira, hogy egészen 2004-ig évente több filmet is forgatott. 2005-ben azonban nem vállalt szerepet, kipihente az előző éveket.

Ezt mi egy cseppet sem bánjuk, ugyanis 2006-ban óriásit alakított a legeslegnagyobb kedvencünkben, a Holiday című romantikus filmben, Kate Winslet és Cameron Diaz oldalán.

Később mindkét Sherlock Holmes filmben ő alakította Dr. Watsont, az Anna Kareninában Alexei Karenint, az Arthur király –A kard legendájában Vortigernt.

2016-ban Az ifjú pápa főszerepét játszott el és 2019-ben a Marvel Kapitányban Yon-Roggot és még sok filmben kisebb-nagyobb szerepeket.

Jude egyébként igazi angol sármőr, aki nem csak minket vett le a lábunkról, hanem első felesége, Sadie Frost óta számos hírességet és kevésbé ismert hölgyet is. Magyar hódításai között pedig Zimány Linda szerepel. Jude Law egyébként 5+1 gyermekkel büszkélkedhet törvényes és kevésbé törvényes kapcsolataiból.

Kedvencünk jelenleg 2019 óta él boldog házasságban a nála 14 évvel fiatalabb Phillipa Coan pszichológussal.

Szóval úgy néz ki hölgyeim, elkelt ez a jó pasi is…

De ne feledjétek:

(képek: Pinterest)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük