You are currently viewing Egyszülős családoknak segít a pszichológiai központ

Egyszülős családoknak segít a pszichológiai központ

Segíteni jó. Ott és akkor segíteni, amikor a legnagyobb szükség van rá, még jobb. A segítségnek pedig számos fajtája lehet, nem csak tárgyi, hanem lelki is.

A nemrégiben megnyitott budai Mindwell Pszichológiai Központ már a kezdetektől kitárta kapuit olyan családok előtt is, akiknek nehezebben vagy egyáltalán nem lenne módja máshol és másképpen szakértői segítséghez jutni.

„Az élete közepén a legtöbb ember megáll és elgondolkodik, hogy hol tart most és hogy hogyan tovább – mondja Dr. Dura Mónika, a Mindwell Pszichológiai Központ alapítója. – Én tudtam, hogy valami olyasmivel szeretnék foglalkozni, amivel segíthetek másoknak. Azt éreztem, hogy úgy szeretnék egy segítő szolgáltatást létrehozni, hogy az professzionális is legyen, és mellette jó célt is tudjon szolgálni.”

Mónika korábban is aktívan dolgozott már jó ügy érdekében: 12 évvel ezelőtt indította el a Célirányos Kezdeményezést, ahol megismerte Dr. Máttyus Annát, a Szent János Kórház Gyermekpszichiátriai Osztályának vezetőjét.

„Nagyon inspiráló volt számomra az a kitartás és hit, amit ő gyermekpszichiáterként, vezetőként egy állami intézményben képviselt. Sokat beszélgettünk és ő adta az ötletet, miszerint óriási szükség lenne még gyermekekkel foglalkozó pszichológiai intézményekre.” – mondja a központ alapítója.

Így született meg a Mindwell ötlete, amely kétségkívül egy értékteremtő vállalkozás, és ahol nagyon sok ingyenes online eseményt, előadást is szerveznek már a kezdetektől. Természetesen van profitorientált rész is, de az alapító egyik célja, hogy pro bono is elérhetővé tegyék a tanácsadást olyanoknak, akiknek másképp nem lenne erre esélye.

Mostantól pedig meg is találták azt, akivel elindult az együttműködés. Nem kérdés, hogy jó helyre érkezik a segítség, a partner ugyanis az Egyszülős Központ.

„Az egyszülős családok története az esetek nagy részében traumával kezdődik, amit mind a szülőnek, mind a gyereknek fel kell dolgoznia. Ezért is nagyon fontos, hogy professzionális segítséget kapjanak, hogy minél hamarabb fel tudjanak állni ebből a nehéz helyzetből. A Mindwell csapata által nyújtott segítség ezért is rendkívül fontos az egyszülős családok számára” – mondja Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

Az együttműködés keretében 4 gyereknek vagy szülőnek biztosítanak egyéni konzultációs lehetőséget, illetve 10 gyermek kap lehetőséget részvételre a Mindwell Pszichológiai Központ valamelyik önismereti csoportfoglalkozásán. Ezekért az alkalmakért jelképes 1000 Ft / alkalom összeget kell csak fizetni, ezt is csupán azért, hogy kifejezze a támogatott elkötelezettségét.

A csoportok között van olyan, amellyel kisebb vagy nagyobb kamaszok, vagy éppen iskolát váltók élethelyzetét szeretnék támogatni, és van a beszédes nevű Parapukkasztó csoport, amely a gyermekek félelmeit, démonjait segít elűzni. További kedvezmény, hogy Egyszülős kártyával rendelkezőknek 10% kedvezményt biztosítanak a szolgáltatások díjából.

Az együttműködés egyéb partnerségekben is megnyilvánul, készül majd fontos témákat érintő beszélgetés az alapítvány podcastjához és több blogposztot is írnak a Mindwell pszichológusai az Egyszülős Központ weboldalára. 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?