You are currently viewing Kisgyermekes anya kétségbeesett kísérőlevele

Kisgyermekes anya kétségbeesett kísérőlevele

Tisztelt Cégvezető!

Mint csatolt önéletrajzomból is kitűnik, nagy munkatapasztalattal rendelkezem, főként blablabla területen, legnagyobb sikereimet is itt értem el.

Megemlíteném továbbá, hogy mindezeken túl

A Cég, velem kérem, csak nyerhet!

Ennek oka a gyerekek születését követő képzettséghalmozásom, melyet várhatóan minimum 2028-ig – saját költségen és a szabadidőmben – folytatni fogok, nem csak humán területen. Kérem, engedjék meg, hogy bemutassam, miként fordíthatja mindezt a Tisztelt Cég saját hasznára is!

Feltételezem, hogy csecsemő- és kisgyermekgondozó nem feltétlenül szükséges a napi ügymenetben, ugyanakkor, a fiatalabb, illetve gyeden, gyesen lévő kolléganőknek a vonatkozó kérdésekben a segítségére lehetek.

Tanácsaimat béren kívüli juttatás címén lehetne tálalni.

Szintén nem jelenthet gondot egy-egy mosást bedobni az iroda mosókonyhájában, ha arra járok épp, teregetni meg telefonos ügyintézés közben is lehet!  Szóval gyűljön a szennyes, csak annyit kérek, hogy ne nekem kelljen összeszedegetni!

A kollektíva heti menüjének összeállítása nem nagy ügy, sőt!

A diabéteszes kollégák is nyugodtan hátradőlhetnek, de azért számolgassák a szénhidrátot magukban. A főzés sem jelent nehézséget, hiszen elrotyog az ott a fazékban, csak néha majd arra szaladok megkeverni, behabarni. Vagy csak úgy mellé állok.

Ugyanez lenne a helyzet a mosogatással is. Általános takarítást heti egyszer vállalok, hiszen az sem nagy szám.

Ünnepélyesen beismerem, hogy ablakot pucolni rettentően utálok, de megcsinálom! Akrobatikus ügyességgel ficergek a létra tetején a tériszonyommal, de ne is törődjenek a halálverejtékemmel, kérem!

Ezt kompenzálandó munkába érkezéskor és távozáskor, bájos mosollyal kapálgatnám át az iroda előkertjét, csak a pollenallergiám dobna a hangulaton.

Télen mindezt a hólapátolás helyettesítené, hiszen nincs olyan évszak melyben a lazaság megengedett!

A szemétszállításhoz is szívesen kivonszolom a kukákat, és tudják mit? Vissza is hozom.

Persze külön ügyelnék, hogy a szelektív hulladékgyűjtés maradéktalanul érvényesüljön a Cégnél. A vasalást szánt szándékkal hagytam ki a felsoroltak közül, mert azt csak jelentős felhalmozódást követően, magas túlórapénz ellenében, röhögős amerikai tévésorozatokat hallgatva vagyok hajlandó megcsinálni. Mentségemre szól, hogy akkor viszont jó munkát végzek.

Tisztelt Cég!

Eddig nem semmi ugye? És most jön a java! Beszédhibás kollégák logopédiai fejlesztése, problémás munkatársak mentálhigiénés gondozása sem okoz gondot: a fejlődést matricákkal lehetne jutalmazni, mely nem jelentene nagy anyagi megterhelést a Cégnek. Szintúgy nem okoz problémát a munkatársak formafelismerésének, rajzkészségének fejlesztése, persze gondosan kielemezve, hogy ki és miért rajzolt fekete péniszt a főnök mosdójának falára.

Kiemelném még remek diagnoszta és elsősegélynyújtó mivoltomat:

a folyósokon rollerezés miatt lesérülő kartásak agyrázkódásának vizsgálattal történő kizárása, kapcsolódó plezúrok kezelése rutinból megy.

De a fertőző betegségek felismerése, kezelése sem okoz problémát, csakúgy, mint testnyílásokból idegen test eltávolítása. Gondolok itt elsődlegesen az orrüregre!

Csak futólag említeném meg gyakorlott dekoratőr és jelmeztervező, mivoltomat: minden erőfeszítés nélkül tudnám karácsonyi díszbe öltöztetni az irodát, és nyúlnak a recepcióst. A jobb hangulat érdekében készséggel osztanék szét állandó óvodai jeleket a teljes kollektívában.

Az alkalmi jelek használatát sem tartanám kizártnak: úgymint repedt sarok, gőgös gúnár, kétszínű tetű.

Itt jelezném, hogy a seggnyaló beosztottak térdben kifeslett nadrágjainak, harisnyáinak stoppolása is megoldható.

Könnyedén tudnám oktatni az alapvető számtani feladatokat a tisztelt kartársaknak.

Korrepetálásuk a következő nyolc-tizennyolc évben egészen a többszörösen összetett algoritmusokig fokozódhat, tehetségek felfedezése esetén pedig akár a Higgs-bozon részecske kutatásáig a Nagy Hadronütköztetőben.

Édes anyanyelvünk vonatkozásában nem elhanyagolható továbbá a szövegértés, szépírás témaköre, ide kapcsolva a „hülyézés-” és káromkodásmentes beszéd bevezetését, elterjesztését a szervezeten belül. Ennek okán perselyeket helyeznék el minden helységben a szabályszegők szankcionálására.

A jövőben kinéz továbbá, hogy perfekt angol vagy német – vagy mindkettő – leszek.

Informatikai ismereteim lépést tartanak majd a legújabb Alfa generációéval, folyékonyan fogok kung-fuzni (elméletben) és tisztában leszek a néptánc alapjaival. Úszni majd nem csak a szárazon tudok, de kérem, vegyék figyelembe, hogy ez nem fogja eredményezni a munkába járásom költségcsökkenését.

Tisztelt Cég!

Mint látják, a fenti feladatok maguktól értetődőek, az alap munkaköröm betöltésén túl megoldhatóak munkaidőben, persze koponyába ékelt mosollyal. Nem tudom, hogy cafetéria rendszerük pontosan milyen elemeket tartalmaz, de ezek ellentételezéséül megbecsülésre és tiszteletre számítok. Néha jól esne egy szál virág.

A tulipán a kedvencem.

Maradok tisztelettel: blablabla

Legéndi Adrienn

(kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?