You are currently viewing Segíts te is Zentének, hogy a reményből valóság legyen!

Segíts te is Zentének, hogy a reményből valóság legyen!

Sokan láthattátok már Zentét a napokban akár az interneten, akár a tévében. Ő az a másfél éves kisfiú, akinek most nagyon nagy segítségre van szüksége!

5 hónapos korában a gerincvelői eredetű izomsorvadásnak a legsúlyosabb formáját, az SMA 1-et állapították meg nála.  A kór egy idő után lebénítja a légzőizmokat, így sajnos az a gyermek, aki ebben a betegségben szenved, a második születésnapját sem éri már meg…

Zentének viszont „szerencséje” volt, mivel most már elérhető a Spinraza nevű kezelés, amelynek során lumbálást követően a gerincvelőn keresztül kap gyógyszert. 7 hónapos korában kezdték, eddig hat alkalommal vett részt a rendkívül fájdalmas beavatkozáson. Emellett kapott egy kis kerekesszéket is, amelyet úgy hajt, akár egy felnőtt.
Szülei előtt most új remény csillant fel. Svájcban kifejlesztették a Zolgensma nevű génterápiát, ami jelenleg csak Amerikában érhető el. Ennek keretében egyetlen infúzión keresztül olyan vírust juttatnak a beteg szervezetébe, amely átveszi a hiányzó gén szerepét, és elkezd az izmok normális működéséhez elegendő fehérjét termelni. Nem meghosszabbítja a beteg szenvedéseit, hanem teljesen meggyógyítja őt.

A kezelés kizárólag 2 éves kor alatt alkalmazható, ára pedig 2,11 millió USA dollár, vagyis 700 millió Ft. Zente szülei emberfeletti vállalkozásba kezdtek: elhatározták, hogy fél év alatt előteremtik ezt az összeget.

Ha 1 millió ember csak fejenként 700 Ft-ot adományoz, már sikerült a cél!

Ha te is szeretnéd segíteni Zentét a gyógyulásában és esélyt adni neki az életre, az alábbi számlaszámokon tehetsz felajánlást:

Összefogás Zentéért Alapítvány (OTP Bank Magyarország)

Számlaszám: 11731001-23120178

Nemzetközi számlaszám: HU06117310012312017800000000
SWIFT/BIC: OTPVHUHB

GoFundMe:

https://www.gofundme.com/f/help-zente-to-live-a-long-carefr…

PayPal:

https://www.paypal.me/OsszefogasZenteert

 

(forrás: Családinet.hu)

Az édesanya a gyűjtés aktuális állásáról és a tündéri Zente mindennapjairól Facebook oldalukon tájékoztat mindenkit nap mint nap. Itt tudod követni őket >>>

(fotó: facebook/Zente-SMA-1-Baby)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?