You are currently viewing Ünnepi gyermekkönyv ajánló kicsiknek és nagyobbaknak

Ünnepi gyermekkönyv ajánló kicsiknek és nagyobbaknak

A legtöbben gondban vagyunk, milyen hasznos, de mégis szép ajándékot válasszunk a család gyermek tagjainak.

Mindig remek ötlet egy jól megválasztott könyv, mert azon túl, hogy hasznos időtöltésre ösztönöz -akár a kütyüzés helyett-, közös program is lehet a szülőkkel együtt olvasás.

Összegyűjtöttünk pár olyan könyvet, melyekkel kisebbeket-nagyobbakat meg lehet lepni idén karácsonykor.

Laura Sampson: Elvarázsolt mesék

Ez a lenyűgöző mesegyűjtemény varázslatos világba kalauzol el. Fedezz fel távoli tájakat, ahol minden csupa rejtély és mágia, merülj el a fantasztikus kalandokat átélő hősökkel és hősnőkkel, csodalényekkel, megvalósuló kívánságokkal és nagy hatalmú varázslókkal teli történetekben!

Az Elvarázsolt mesék méltó arra, hogy generációkon át kincsként őrizzék.

Korosztály: 6+

Itt érhető el:

https://mora.hu/konyv/elvarazsolt-mesek-tortenetek-a-vilag-minden-tajarol/

Matthew McConaughey: Attól még

A híres színész tollából egy olyan verses mesekönyv született, mely a család kisebbjeinek és nagyobbjainak is sok mindent mond el a világról, főként arról, hogy az életben sokszor nincsenek egyértelmű válaszok, tiszta helyzetek, nehézségek és ellentmondások nélkül viszont nem lehetünk önmagunk.

A csodás kivitelezésű, keménytáblás, védőborítós kötet igazi éke lehet a karácsonynak, és még szebbé varázsolja a közös ünneplést.

Önbizalmat, örömet adó kötet, mely azt sugallja, a boldogságot és kiegyensúlyozottságot senki nem veheti el tőled: „Attól még, hogy eléd álltak, nem foghatják el a napot.”

Az élet pedig attól lesz egyszerű, ha rájövünk, milyen bonyolult és összetett.

Korosztály: 4+ (felnőtteknek is akár)

Itt érhető el:

https://21.szazadkiado.hu/konyvek-53/friss-ujdonsagok/attol-meg-matthew-mcconaughey

Gáncs Kristóf: Lajos kutya szánkózik

A szerző közkedvelt mesekönyvsorozatának újabb darabjában Lajos kutya téli kalandjai olvashatók, nevetésben és szeleburdiságban tehát ezúttal sem lesz hiány, köszönhetően a kedves meséknek és Bertóthy Ági bájos rajzainak.

A falu kedvenc tacskója, mindenre kíváncsi négylábúja számtalan kalandot megélt már, de hóval most találkozik először. Rögtön bele is veti magát a szánkózásba, újra megcsillantja nyomozótehetségét, és alig várja a legnagyobb téli ünnepet, a karácsonyt.

Korosztály: 3+

Itt érhető el:

www.libertinekonyvesbolt.hu/Konyvek/Libertine-Konyvkiado/Lajos-kutya-szankozik

Krista Izelaar: A cica, aki nem szerette a karácsonyt

Gusztáv cica nem szereti az ünnepeket, mert olyankor semmi sem a megszokott. De egy karácsony reggel történik valami, amitől talán megváltozik a véleménye. Vajon sikerül-e megéreznie az ünnep varázsát? Bájos karácsonyi történet, amely bearanyozza az ünnepi készülődést.

Korosztály: 4-8 év

Itt érhető el:

https://alexandrakiado.hu/konyv/gyermek-es-ifjusagi-konyvek/mesekonyvek/4-8-eveseknek-263/csontos-judit/a-cica-aki-nem-szerette-a-karacsonyt/

A könyvecske egy sorozat része, itt található a többi rész:

https://alexandrakiado.hu/sorozat/szivmelengeto-karacsonyi-tortenet

Jánosi Ferenc: Emma hajmeresztő kalandjai

Az Emma hajmeresztő kalandjai, Jánosi Ferenc színész, író első varázslatos meseregénye.

A történet főhőse Emma, aki állandó szekálások céltáblája az iskolában. Egészen addig, amíg a tizedik születésnapján, egy különleges esemény hatására, kénytelen hőssé válni.

A lebilincselő kalandokat Koronkai Dorka illusztrációi színesítik.

Korosztály: 8-13 év

Itt érhető el:

https://www.janosiferenc.com/termek/emma-hajmereszto-kalandjai/

Finy Petra: Almás pite

Az Almás pite történetei a családi ünnepeket és az együtt töltött idő fontosságát mutatják be. A gazdagon illusztrált kötet nagyovistól a nagyszülőkig ismét több generációt szólít meg, és azt üzeni, szánj időt a családodra, legyen igazi ünnep, amikor együtt vagytok.

A mesék szereplői egy kissé szeleburdi család tagjai, akik időnként ugyan meglepő helyzetekbe csöppennek, de végül mindent megoldanak humorral és sok-sok szeretettel.  A történetekben Fekete István természetimádata, Lázár Ervin igazságszeretete és Janikovszky Éva humora is felragyog.

A családi ünnepek bemutatásán kívül a kötet néhány ritkán tematizált problémát is bemutat, mint amilyen a mozaikcsaládok folyamatos alkalmazkodást igénylő működése vagy egy szeretett rokon elvesztésének a feldolgozása. De akármilyen téma is kerül szóba, az olvasó minden történet végén azt érezheti majd, milyen jó lehet ebben a családban élni.

Korosztály: 5+

Itt érhető el:

https://21.szazadkiado.hu/konyvek-53/friss-ujdonsagok/almas-pite-finy-petra

Boldog, olvasmányos ünnepeket kívánunk!

(kezdőkép: Pexels)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?