You are currently viewing Bőrápolási, kozmetikai trükkök, tippek, inspirációk – Hogyan védd magad a káros napsugaraktól?

Bőrápolási, kozmetikai trükkök, tippek, inspirációk – Hogyan védd magad a káros napsugaraktól?

Ha tavasz, akkor napsütés is van. A napsugárzás életünk fontos része.

A napsugárzás ereje már a kora tavaszi napokon is hatványozottan érezhető, de pozitív hatásai mellett súlyos és egyben visszafordíthatatlan károsodásokat is okozhat a bőrben, ha nem tartjuk be a napozás szabályait.

Fontos, hogy gondoskodjunk a természetes napvédelemről, a biztonságos barnulásról!

Erről a nagyon fontos témáról írt most hasznos dolgokat és tippeket Oláh Szilvia mesterkozmetikus szakértőnk:

Az emberi szervezetnek és a léleknek is szüksége van napfényre. Energetizálja a testet és javítja a közérzetünket.

A napfény hatására D3-vitamin képződik a bőrben, miután azt az UV sugarak érik. Szabályozza a kalcium és a foszfát koncentrációját a véráramban, hogy az erős, és egészséges csontokat eredményezzen illetve egyéb vitaminok felszívódását is segíti.
Megfelelő mennyiségű D-vitamin termelődéséhez a legtöbb embernek elegendő csupán, ha heti 3 alkalommal 15 perc erejéig az arcát és a kezét éri a nap! Ebből is látszik, hogy a D-vitamin termelés miatt nem szükséges napozni mennünk, de ha mégis napfürdőzni támad kedvünk, mindenképp tartsuk be a napozás szabályait!

Az ásványi eredetű filterek, amik teljesen ártalmatlanok a bőrre, védelmet nyújtanak a nap káros hatásai ellen és felvitel után nem hagynak fehér nyomot a bőrön.

A Te fényvédő krémed lehet, hogy inkább árt, mint használ?

Ami nem kérdés, hogy fényvédő készítményekre szükség van, viszont sok téves információ kering ezek különböző összetevőiről, és hogy melyik nyújtja a megfelelő védelmet a bőrnek.

Honnan lehet tudni, hogy az általad használt fényvédő megóv-e a káros UV-sugárzástól

és ezzel egyidejűleg megőrzi-e bőröd egészségét?

Lehetséges, hogy egyes vegyi anyagok, amik a bőr védelmére hivatottak, valójában hozzájárulnak más bőrproblémák kialakulásához?
Bizonyos jelentések szerint egyes kémiai összetevők a fényvédő termékekben segítik a szabadgyökök kialakulását, ezért fokozzák a rosszindulatú sejtek osztódását és a bőr öregedését. A fogyasztóknak ismerniük kell a kémiai fényvédők veszélyeit és azt, hogy milyen egyéb biztonságos fényvédők állnak rendelkezésünkre.

Mi az a fényszűrő anyag, amit biztonsággal használhatunk magunkon és gyermekeinken?

FIZIKAI FÉNYSZŰRŐK:
A fizikai blokkolók az UVA és UVB sugarak elleni védelemben hatékonyabbnak bizonyultak. A titán-dioxid és cink-oxid a két leggyakrabban használt fényszűrő anyag a fizikai fényvédőkben. Ezek a természetben is előforduló összetevők a teljes UV-spektrumtól védenek. Az egyik legfontosabb kérdés a természetes fényvédőkkel kapcsolatban a fehér hatás, amely gyakran tapasztalhatunk a felvitel után.
A cink-oxid egy szervetlen vegyület és egy nélkülözhetetlen ásványi anyag a szervezet számára. Széles spektrumú UV védelmet biztosít, ami visszahatva csökkenti az UVA sugárzás által indukált szabadgyök termelést a bőr mélyebb rétegeiben. A cink-oxid nem szívódik fel a bőrbe, a bőr felületén marad, így blokkolva az UVA és UVB sugarakat.
A titán-dioxid egy erősen fényvisszaverő ásványi anyag. Nem irritáló, nem allergizáló és nem képez mitesszert. Gyakran használják a fényvédőkben, mert egyaránt kínál UVA és UVB védelmet.

Óvd bőrödet a korai öregedés ellen a túlzott napsugárzástól

megfelelő fényvédő krémmel!

Barnulj egészségesen!

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?