You are currently viewing 4 tipp, hogy megőrizhessük távkapcsolataink bensőséges erejét

4 tipp, hogy megőrizhessük távkapcsolataink bensőséges erejét

Napjainkban mindannyiunknak van legalább egy olyan igazán fontos szerettünk, barátunk, családtagunk vagy akár a szerelmünk, aki az ország egy távoli pontján él, esetleg külföldre költözött.

Természetes, hogy a nagy távolságok minden kapcsolatot próbára tesznek, de sosem szabad megfeledkeznünk arról, mennyire fontos lelki egyensúlyunk szempontjából, hogy dolgozzunk ezekért a kapcsolatainkért és igyekezzünk a közös emlékeink erejéből merítkezve megóvni őket.

A szeretet ünnepének apropóján az AVON szakértői összegyűjtöttek nekünk néhány fontos tippet, amelyek segítségünkre lehetnek abban, hogy fenntarthassuk a számunkra legfontosabb kapcsolatainkat, még ha messzire is sodort minket egymástól az élet.

Beszéljünk rendszeresen

A rendszeres beszélgetést és találkozást barátainkkal gyakran akkor is nehezen tudjuk megoldani, ha egy városban élünk, azonban amikor mégis összejön a személyes találkozás sokkal inkább fel tudunk töltődni, mint egy telefonbeszélgetés vagy online társalgás folyamán.

Éppen ezért fontos, hogy messze költözött szeretteinkkel nagyobb hangsúlyt fektessünk a rendszeresség fenntartására, szánjunk rá időt és ne hanyagoljuk el egymást. Érdemes lehet megbeszélni egy fix időpontot, amellyel mind a ketten tudunk tervezni és kényelmesen tudunk rá időt szakítani.

Természetesen fontos, hogy ezen felül is bármikor kereshessük egymást, ha szükségünk van egy támogató beszélgetésre vagy megosztanánk egy fontos hírt, eseményt.

Maradjon mély a kommunikáció közöttünk

A távkapcsolatok talán legnagyobb nehézsége, hogy megőrizzük kapcsolataink bensőséges viszonyát.

Nem véletlen, hogy legfontosabb kapcsolataink az együtt töltött időből merítkeznek leginkább, természetes, hogy legmélyebb érzelmeinket, gondolatainkat és titkainkat nem szívesen osztjuk meg e-mailben vagy egy gyors messenger üzenetben, inkább megsúgjuk a másiknak egy igazán meghitt pillanatban, amikor teljes biztonságban érezzük magunkat.

Sajnos az online térben nagyon nehéz megteremteni ezeket a bensőséges helyzeteket, de egy hosszú és tartalmas videóbeszélgetés alkalmával talán újra sikerülhet teljes szívünkkel megnyílnunk. Törekedjünk ezen pillanatok megteremtésére még akkor is, ha a közöttünk lévő távolság a személyes találkozások útjába állt.

Igyekezzünk nem féltékenykedni

Ha távkapcsolatban élünk szerelmünkkel, nagyon nehéz parancsolni érzelmeinknek és nem egyből rosszra gondolni, amikor új ismerőseivel, munkatársaival szerzett élményeiről, bulikról és együtt töltött estékről mesél.

Ha ilyenkor eluralkodik rajtunk a féltékenység, érdemes átgondolnunk, igazán meg tudunk-e bízni szerelmünkben és milyen hosszú távú célokat, terveket tűztünk ki magunk elé a közös életünkkel kapcsolatban.

Ehhez hasonlóan nehéz lehet az is, ha legjobb barátunk mutatja be nekünk újonnan szerzett barátait. Ilyenkor gyakran előfordulhat, hogy kívülállónak érezzük magunkat, hiszen a személyes kapcsolat és az együtt töltött idő alatt biztosan kialakulnak belsős viccek, közös történetek közöttük, amiket mi nem biztos, hogy értünk.

Mielőtt nagyon elkeserednénk, vagy jelenetet rendeznénk, próbáljuk meg megérteni, mennyire fontosak az emberek életében a személyes kapcsolatok és igyekezzünk tudatosítani, hogy attól, hogy valakinek új barátai is vannak, még nem válik semmissé a korábban együtt töltött idő, nem felejti el a közös élményeket és nem szűnik meg a bensőséges kapcsolatunk.

Egy szívben több barátnak is lehet hely.

Ne hanyagoljuk el az apró gesztusok

Akár szerelmünk, barátunk, vagy családtagunk költözött messzire tőlünk, sokat segíthet kapcsolatunk fenntartásában és ápolásában, ha nem feledkezünk meg az apró gesztusok erejéről. A távolság nem kell, hogy a meglepetések útjába álljon!

Egy kedves reggeli messenger üzenet, vagy telefonos estimese felolvasása lefekvés előtt nem kerülnek semmibe, mégis kiválóan közvetítik annak üzenetét, hogy a másik fontos számunkra és gondolunk rá.

Igazán izgalmas meglepetést szerezhetünk a másiknak, ha apró ajándékot küldünk neki szülinapján, névnapján, Valentin nap alkalmából, vagy csak egy egyszerű hétköznapon.

Meglephetjük például egy szép képeslappal és kedves üzenettel. Kézzel írt levelünket pedig még különlegesebbé tehetjük, ha befújjuk kedvenc parfümünkkel, hogy a finom illat is kapcsolatunk fontosságára emlékeztesse.

Az AVON legújabb parfümje, a Lov U Connected pontosan ezt a törődést és kapcsolataink ápolását fejezi ki aromáival. A szikrázó mandarin, a romantikus, 100%-ban természetes rózsakivonat és a tartós szantálfa ölelése keveredik a kirobbanó illatban, amely kombináció könnyebbé teheti a külön töltött időt is.

Rohanó világunk könnyen messze sodorhat minket szeretteinktől, de sosem szabad elfelejtenünk, mennyire fontos kapcsolataink ápolása legyen szó egy régi barátságról, testvéri szeretetről, vagy akár a nagybetűs szerelemről.

Nem számít a távolság, a lényeg az, hogy ne feledkezzünk meg sem egymásról, sem azokról az emlékekről, amiket együtt éltünk át.

Egy kis odafigyeléssel, törődéssel és elegendő akaraterővel sikerülhet fenntartanunk ezeket a kapcsolatokat és megőriznünk bensőséges erejüket.

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?