Olaszos, „tejszínes”, magos, füstölt sonkás, istenien krémes és különleges spagettit hozott ma Menteseszter nekünk. Ez egy tuti bevágódós ebéd vagy vacsoraötlet, garantált sikerrel!
Hozzávalók:
– 100 g füstölt sonka
– 50 g pisztácia (héjastól kb. 100 g)
– 50 g fenyőmag
– 250 g durum spagetti
– 200 g kesutejszín
– 1 doboz dr. Oetker Creme Vega
– 4 gerezd fokhagyma
– 1 db paradicsom
– 1 db lime
– 1 ek kókuszzsír
– feketebors
– bazsalikom levelek
Elkészítés:
Egy serpenyőben lepirítom a pisztáciát (külső/kemény héjat eltávolítom, belső/vékony héjat megtartom), illetve a fenyőmagot, mozsárba teszem, és nagyobb, rusztikusabb darabokra töröm őket.
Ugyanabban a serpenyőben lepirítom az 1 ek. kókuszzsírra dobált, vékony csíkokra vágott füstölt sonkát.
Ha már kellően ropogós, hozzáadom a felszeletelt fokhagymagerezdeket, keverek rajta egy-kettőt, majd mehet bele: a kesutejszín, a Creme Vega, a lime leve, a magok és a feketebors. Alaposan összeforgatom.
Végül hozzáadom az időközben, sós vízben 80%-osra főzött spagettit, és a feldarabolt paradicsommal együtt, gyakran kevergetve, pár perc alatt készre főzöm.
Tálaláskor friss bazsalikom leveleket tépkedek a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk!